Problém migrace do EU

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
5.6.15 11:07
@merde píše:
Tak u nas v Britanii se zacina spekulovat, ze kvuli nim pujdou nahoru ceny ovoce a zeleniny, protoze ridici si radsi zajedou, nez aby jeli pres Calais a kdyz jim vlezou do kamionu, tak oni pak musi cely naklad ovoce a zeleniny zlikvidovat, pochopitelne z hygienickych duvodu

můj otčím je kamioňák, minulý týden absolvoval cestu přes kanál, jezdí přes 20 let, řekl, že už tam nejede, že s tím raději sekne, prý nepamatuje, že by to tam bylo tak jako teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
5.6.15 11:31
@roksy25 píše:
Neměj strach, mapu světa a její rozpoložení jsem někdy viděla. Tady jde o 1200 uprchlíků, které mají jít k nám do ČR. Nebudu hledat statistiky, ale u nás může být úmrtnost tak do 100000?Porodnost rok od roku klesá, myslím že těch 1200lidí se tu dočasně ztratí… ;) Někdo tu psal již o tom, kam už nějací uprchlíci odešli, my máme jen hrstku..

DOČASNĚ :mrgreen:,kde já už tohle slyšela? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
5.6.15 11:44
@Varg píše:
Mimochodem drtiva vetsina uprchliku, co se dostanou do Evropy jsou jen ekonomicky emigranti, zadni chudaci (z drtive vetsiny mladi muzi). Vetsina zaplatila tucne sumy prevadecum, nejsou to ti, kteri jsou na tom nejhur. Ti zustavaji ve svych zemich a na ty Evropa z vysoka kasle..

Konečně tu někdo uhodil hřebíček na hlavičku :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.6.15 17:19

Pokud k nám ti „uprchlíci“ chtějí (anebo je sem chce Brusel…) - jedna praktická otázka: jak se tu domluví v každodenním životě? Umí česky? Nebo anglicky? (v druhém případě - budou se pohybovat v prostředí, kde místní rozumějí anglicky? Podotýkám, že většina Čechů naglicky neumí, no ale není na tom nic trestného, jen je to smutné.)
A nikdo mě nemůže nutit, abych ve své vlasti začal ze dne na den mluvit nějakými třiceti čtyřiceti africkými dialekty. To bych se takového člověka dost důrazně zeptal, který zákon ho opravňuje k takovému požadavku.
Takže znalost aspoň jednoho jazyka k domluvě v cílové destinaci bych navrhoval jako podmínku ke vstupu na naše území. A rázem řady zájemců prořídnou. (On ten schengenský prostor není tak bezbřehý, jak si my obyčejní lidičkové myslíme…)
Já bych tu třeba velice rád uvítal svoje dva spolužáky ze strojní fakulty, kteří sem přijeli studovat z Nigeru. Jeden měl specializaci turbíny a plynové kotle, ten druhý zase řízení jakosti ve strojírenství. Takoví migranti by nás obohatili, o tom se snad dohadovat nemusíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.15 20:04

Mna este napadla jedna vec… teraz je leto, ked sa k nam hrnu. Je teplo, mozu prespavat na lavickach. Co ale s ludmi z Afriky, ked u nas udru mrazy? Prvu zimu, co som stravila v Brne trvalo vyse mesiaca -20…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.15 20:36

A este jedna vec ma napadla. Imigranti prichadzaju so svojou moralkou. Patriarchalnou. Do teplej Europy. Co to so sebou prinesie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.6.15 21:12

@Bábi Zlopočasná Já bych tu morálku nenazval patriarchální. Je to žebříček hodnot s absencí spousty pojmů. Že ženská není věc nebo nástroj. Že spoy se neřeší pěstmi, ale že je tu od toho policie. Že za zboží se MUSÍ platit. Že pracujeme proto, abychom se uživili a že některé práce jsou placené několikanásobně líp. A bylo by toho mraky…
Tohle oni většinou neznají. (Mimochodem: znáte někoho, kdo byl hned v roce 1999 na první misi v Kosovu? Možná by mohl zhruba nastínit, jak se tam „většinová populace“ tehdy chovala vůči hrstce Srbů, co odmítali vzít nohy na ramena… Třeba by to inspirovalo nejednu úvahu. Ono to není ani tak o vyznávané víře jako spíš o tom absentujícím žebříčku morálních hodnot…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.15 21:15

@Jura007 tak ja som iba nevedela najst vhodnejsie slovo :oops: a Afrika z mojho obmedzeneho pohladu najviac pripomina patriarchat - muzi cakaju, az zeny urobia robotu, pricom zene nedavaju vysoku cenu ako cloveku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
5.6.15 21:22

Je to pouhý byznys, s žádnou humanitární pomocí to nemá co společného. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.6.15 21:51
@BAZÁREK ANGIE píše:
Je to pouhý byznys, s žádnou humanitární pomocí to nemá co společného. :think:

Já bych spíš řekl, že placení výpalného sociálně slabým. jsou situace, kdy je tato pozice pro obyčejného člověka výhodná. je ovšem otázka, jestli my coby voliči jsme ochotní placení takového výpalného tolerovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
5.6.15 22:13

@Jura007
Mě by zajímalo kde ti CHUDÁCI berou tolik peněz na ten jejich evropský sen? To je nad slunce jasné, že sami to taková kvanta těchto lidí v životě nemohli našetřit. Napadá mě jen Islámský stát nebo USA, kteří se podle mého snaží rozpoutat v Evropě válku. A pokud tomu nezamezíme, tak to tak opravdu dopadne, vše tomu nasvědčuje. :,( Hrozná představa :pocitac:.

Příspěvek upraven 05.06.15 v 22:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.15 22:14

Tak prave citam ‚konspiracne‘ materialy… nepripada vam toto nejak moc povedome?

"Národ je vždy o etnické jednotě, kterou spojují kombinace tří typů příznaků:

1. Fenotyp (barva vlasů, tvar očí, barva pleti atd.) – sdílené geny
  2. Etnické – společné kořeny (předkové, víra, společné posvátné „stavební kameny“ a historie vývoje)
  3. Jazyk a kultura

A každý nepřítel, už od dob Říma, se jako první zaměří právě na podkopání této etnické jednoty. Údery jsou nanášené v kombinaci na všechny tři národnostní příznaky s cílem rozeštvat, postavit proti sobě subetnika."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
6.6.15 08:36

@Bábi Zlopočasná
Přesně tak, podle přísloví „rozděl a panuj.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
6.6.15 09:14
@BAZÁREK ANGIE píše:
@Jura007
Mě by zajímalo kde ti CHUDÁCI berou tolik peněz na ten jejich evropský sen? To je nad slunce jasné, že sami to taková kvanta těchto lidí v životě nemohli našetřit. Napadá mě jen Islámský stát nebo USA, kteří se podle mého snaží rozpoutat v Evropě válku. A pokud tomu nezamezíme, tak to tak opravdu dopadne, vše tomu nasvědčuje. :,( Hrozná představa :pocitac:.Příspěvek upraven 05.06.15 v 22:14

Ještě je tu stejná možnost jako v Číně, Laosu nebo Thajsku. Celá rodina se složí, ještě se zadluží - a vyšlou zdravého silného jedince, aby v Evropě vydělával peníze. To vědomí, že MUSÍ peníze vydělat, je docela spolehlivý motor pohánějící nohy ekonomických migrantů. Pokud je z nějaké hranice vrátí, pokoušejí se o její přechod znova a znova. Pro ně je hranice pouze technickou překážkou, neznamená pro ně oddělení různých národů nebo kultur. Je to zeď, kterou je potřeba přelézt. Nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
6.6.15 09:20

@Bábi Zlopočasná Tento text vznikl v ruskojazyčném prostředí. V ruské vojenské terminologii existuje pojem „nanosiť udar“ - provést úder, udeřit.
A promiň, i kdyby to stokrát byla pravda, tak k myšlenkám z Východu jsem nedůvěřivý. Stačí si přečíst knížku Zdeňka Mlynáře „Mráz přichází z Kremlu“. A myslíš, že se v Moskvě nějaký ten Leonid Iljič nenajde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová