Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky! Mám problém. Malému jsou tři měsíce a poslední dny (možná už i týdny) mi začal dělat tohle: brečí, že má hlad, přisaje se, pije třeba 2-5 minut, pak se odtáhne, začne řvát jak když ho na nože berou a už ho za boha k tomu prsu nedostanu. Když byl menší, jedl i patnáct, dvacet minut a v klidu!…teď jsem ráda, když se nám v klidu podaří těch pět a někdy je to stejně se vztekáním. Přibírá normálně. Dřív jsem taky v pohodě krmila z obou prsou, jenže teď, když bych je během krmení chtěla vyměnit, začne vyvádět a už se mi nepřisaje.
Máte s tímhle někdo zkušenost a nevíte, jak se dostat zase k normálnímu klidnému kojení?
PS noční kojení, ač trvá max těch 7 minut, probíhá v klidu, bez řevu.
Pokud břibírá, tak bych to neřešila. Třeba vytáhne za těch 5 minut dost mléka a už nemá hlad…
@robatko23 malá mi to dělala stejně, dokonce jsme skončili v nemocnici pac se mi napila o půlnoci, a pak už celý den nepila ani z flašky ani z prsa a řval jak tur… Takhle vyvrcholilo obdobi kdy i po 5 h. Se přisala tak na 2 min a řev… Výsledek? Vše ok.. Silná kolika břicha… Dostala rourku, sabsimplexy a bříško masírovat nahrivat..nikdy už mi nepila dyl jak 5 min Max 10…podle mě si vypije dost za těch 5min
No když byl menší tak mu to trvalo déle a teď už je větší. Nenutila bych určitě víc, může mít koliku, nebo ho pálí žáha když se přejí.
Jestli přibírá jak má, tak bych neřešila a prso nenutila. Malý to měl přibližně v tomto věku stejně a to nepil snad ani ty dvě minuty, zdálo se mi, že cca 5× zatahá a konec. Evidentně mu to stačilo, přibíral, hlady neřval a já z toho akorát měla nervy. Už byl asi silnější a vytáhl si toho za pár minut víc než po porodu. Jen pozor ať má dostatek počůranych plen.
@robatko23 píše:
Ahoj holky! Mám problém. Malému jsou tři měsíce a poslední dny (možná už i týdny) mi začal dělat tohle: brečí, že má hlad, přisaje se, pije třeba 2-5 minut, pak se odtáhne, začne řvát jak když ho na nože berou a už ho za boha k tomu prsu nedostanu. Když byl menší, jedl i patnáct, dvacet minut a v klidu!…teď jsem ráda, když se nám v klidu podaří těch pět a někdy je to stejně se vztekáním. Přibírá normálně. Dřív jsem taky v pohodě krmila z obou prsou, jenže teď, když bych je během krmení chtěla vyměnit, začne vyvádět a už se mi nepřisaje.
Máte s tímhle někdo zkušenost a nevíte, jak se dostat zase k normálnímu klidnému kojení?PS noční kojení, ač trvá max těch 7 minut, probíhá v klidu, bez řevu.
Kolika a silna.Chce pit ale boli ho brisko.
Mala mi to taky děla když ju bolí bříško
ale neřešim to nijak, dohání pak kojení v noci ![]()
Syn tohle dělal od dvou měsíců do cca 7, možná dýl. Prostě mu to neteklo dle jeho přání.
Syn tohle delal kolem toho 3.mesice taky. Myslim, ze se rozciloval, ze to netece jak by si predstavoval a taky ho zajimalo vse okolo, jen ne jidlo a to mu zustalo. Bylo to celkem sileny obdobi, nakojit byl ocistec. Pomahalo mi stridat polohy, nechtel v sede, tak se v leze zas na chvili prisal atd…Mozna taky rustovy spurt.. Taky je mozny, ze jakmile zacne pit, streva zacnou pracovat a to mu je neprijemny, tim jsme si taky prosli, ale to se neodtahoval, jen se pricuclej kroutil a knucel.
Pokud pribira a dost cura, neresila bych to. Jen se obrnit a mi pevny nervy.