Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě má myslím ráda a důvěřuje mi, takže já jí většinou jen volám a ona si zapíše do karty… neštovice, pusu ruku nohu a tak.. Ani na jednu prohlídku jsme nepřišly včas, většinou si vzpomenu když jdu okolo, takže pětiletá byla v pěti a půl a tak
Kdysi nám přišla sms, že se máme dostavit na očkování MMR, tak jsme tam šly, já jí připomněla, že jaksi nemáme ještě ani doočkovanou Hexu, tak se zasmála a bylo. Přihlášku do školky mi potvrdila oproti slibu, že doočkujeme než nastoupí.
Zkuz se na to podívat i z té druhé strany a to strany lékařky, i ona je kontrolována, v případě očkování hygienou, nevím jaké sankce může dostat, ale minimálně na ní mohou být neprijemni a opravdu se mohlo stát, že si to špatně poznamenala. Jako po novele to není ani pro pediatry jednoduché, jen z toho, co občas pustí moje doktorka, tak se vůbec divím, že to ještě někdo dělá.
Zakladatelko, odložení očkování (natož z důvodu nemoci) není zanedbání péče a lékař v takovém případě nesmí na sociálku nic hlásit. Riskuje tak žalobu za porušení lékařského tajemství. Jste domluveny, čili bych řekla, že plašíš naprosto zbytečně ![]()
S očkováním počkej, až budete všichni minimálně dva týdny zcela zdraví.
@Ivulka88 píše:
Tohle ale není pravda. Nesir tady bludy. Mudr. ma právo ohlásit neockovani na socialku. Za ockovanost dítěte do 15ti let zodpovídají rodiče a ti můžou dostat i pokutu. Pokud socialka shledaji zanedbani pece. Každopádně na socialku je nahlásit může.
Neočkování / odložení není samo o sobě zanedbání péče, čili lékař nic nikam hlásit nesmí. Případnou pokutu za nedodržení vyhlášky uděluje KHS (hygiena), sociálka s tím nemá co dělat.
Pozor na šíření bludů ![]()
@Anonymní píše:
Volala mi teď lékařka, že jsme měli přijít s dítětem dnes na očkování. Byli jsme teď na dovolené a měla jsem si o termín zavolat, až se vrátíme. Zatím jsem nevolala, protože jsme nemocní. Vím to jistě, že jsme se domluvili takhle, byl tam se mnou i manžel a slyšel to stejně.
Před dovolenou už měl být očkovaný, ale byl nachlazený.
Byla na mě dost nepříjemná, chovala se, jak kdybych byla jedna z těch matek, které nechcou očkovat. To teda nejsem, máme vše podle očkovacího kalendáře.
Omluvila jsem se, i když si jsem jistá že žádný termín domluvený nebyl.
Domluvili jsme termín teda na příští týden a doufám, že budeme zdraví.
Mám strach, že mě nahlásí někde na sociálku nebo tak něco, za zanedbání péče. Je to možné, nebo zbytečně plaším?
Tak jí to pošli písemně, že jste nachlazení. E-mailem nebo dopis. A budeš mít klid. ![]()