Problém s Family Link, co s tím?

2426
17.11.25 18:42

Problém s Family Link

Zdravím, kontroluji děckám mobily přes Family Link. Mají nastaveno 30 min na Youtube a hry, internet bez omezení, protože někdy ho potřebují na úkoly. A teď ty potvory zjistily, že když budou čumět na Youtube nebo hrát hry přes Google, tak omezení neplatí. :cert: Vím, že můžu zablokovat určité stránky, třeba u Youtube bych to tak mohla udělat, ale těch her ne, to bych furt musela koukat, co kde hrají a blokovat jak blbá. Co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3910
17.11.25 18:52

Asi sa ti to nebude pacit, ale zvolila si opacny princip :-) Obmedzovat nejde, tie programy (family link a ine…) su uplne o nicom a obide ich „kazde“ dieta.

Normalne sa dohodni s detmi ze mobily maju na vyuku a kontakt s rodinou. Akekolvek ine pouzitie musis dopredu schvalit. Za nami pubertaci vzdy pridu ci sa mozu zahrat. Rozhodneme podla situacie…

Maju iba monitoring - vidime co robia, ale nijako to neovplyvnujeme, keby sa hrali bez suhlasu maju fakt problem a to si uvedomuju. Keby sledovanie vypli tak im odpoji dane zariadenie od siete uplne a to by sme teda zurili, takze je dost mozne ze uz by ho neuvideli vobec.

Edit: A to nehovorim o tom ze to vedie k opacnemu problemu kde vyhladavaju cielene programy ktore toto obidenie zjednodusia alebo automatizuju - vela krat pochybne, v lepsom pripade su v nich reklamy a v horsom ti dieta sleduju kamerou neznamy ludia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21956
17.11.25 19:00

@Pučálkovic.Amina a co zkusit to neblokovat vůbec a domluvit si pravida? Jak jsou děti staré? My jsme dětem neomezovali čas na přístrojích ani v době, kdy chodili do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.25 20:11

Si časem stejně vytvoří svoje účty na googlu a obejdou úplně všechno. Náš mladej to dokázal v 10 letech a od té doby funguje jen na noc blokovat WiFi.

• Citovat
  • Upravit
31010
17.11.25 20:18

Máme zablokovany google a uvolnuji ho, kdyz potřebuji dělat neco do te skoly. Pak zase blokuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
17.11.25 20:30

@IcePlanet7
@nozu
Děckám je 10 a 12. Měli jsme bez omezení dřív, u starší to jakž takž fungovalo, musela jsem sledovat, jak dlouho je na mobilu a přes protesty ukončit, celkem otrava pro mě a někdy jsem i zapomněla a hrála moc dlouho. Teď dostala mladší mobil a je to závislačka, sama se od toho neodtrhne, mobil jsem jí musela vždycky vyrvat z ruky, pokaždé udělala hysterickou scénu. S Family Linkem to šlo líp, po uplynutí času si trochu zanadávaly, ale jinak dobrý. Ale teď přes Google je to na prd. Když přijdu později z práce, tak třeba zjistím, že byly 3 h na mobilu a úkoly do školy nic. Známky taky nic moc, musí se učit, ale mobil je velké pokušení. Můžu mobil zablokovat úplně, ale pak ani nemůžou volat.
Mobil za odměnu a domluvení času je právě problém, nemůžou se od toho odtrhnout, takže buď jim mobil vytrhnu nebo zablokuju, následuje hysterák, že se třesou okenní tabulky. Toho bych chtěla mé nervy ušetřit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
17.11.25 20:40
@Cuddy píše: Více

Můžu dát limit na Chrome a Internet Samsung Browser, jenže pak tam zbyde ještě Google, který zablokovat/limitovat nemůžu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
17.11.25 20:52

@Pučálkovic.Amina Ked sa nedokazu ovladat tak mobil nebudu mat vobec - vybavene.

Neexistuje aby neboli ulohy. To si ani nedovolia sa spytat ci si mozu zahrat. Ulohy do skolu a ulohy v domacnosti musia byt splnene.

Ked je vsetko v poriadku a odsuhlasime im hranie tak suhlas je nejako obmedzeny „Ok na hodku si zahrajte“ alebo „o 21 musite byt v posteli a umyte zuby“ - toto mam najradsej pretoze sa jednak musia dohodnut kto pojde do sprchy prvy a navyse si to musia spravne casovo odhadnut, takze verim (rad by som veril) ze to ma aj nejaky prinos.

Nic nesledujeme a nic neukoncujeme. To je ich uloha, sme povedali hodinu tak je na nich ci si nastavia budika, budu po ocku pozerat na hodiny… proste najneskor za hodinu bude dohrane. Co je na tom nejasne?

Prepac, ale takto si nechat skakat od deti po hlave, alebo sa s nimi hadat ci vobec prestanu hrat, to by som netoleroval. Nicmene rozumiem ze v kazdej rodine su ine zvyklosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
17.11.25 21:28

@IcePlanet7
No dobře, a když za hoďku není dohrané, což by u nás nebylo, tak co? Musím sebrat nebo bloknout. Právě nechci tam stát jako bachař a poslouchat hysterák. S Family Linkem to bylo elegantní řešení.
Můžu bloknout mobil úplně, ale pak nemůže volat a ani na třídní chat, taky blbý.

Příspěvek upraven 18.11.25 v 09:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21956
17.11.25 22:20

@Pučálkovic.Amina takže doteď neměly nic? Tak to je jasné, že se nemohou nabažit, odtrhnout a jsou u toho scény. Ale chápu tě, taky bych na to neměla náladu a nervy, pořád se dohadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.25 23:30
@Anonymní píše: Více

Nase si vypne data, a wifi, a pak nic nejde zamknout :roll: nema to nijak vyrazne omezene, vicemene jen vecerku, a nove appky musime schvalit. Ale nekdy kdyz uz je na tom dlouho nebo nechce prijit ke stolu k jidlu nebo tak, tak ji to chceme vypnout pres family link… A zjistime ze si vypla data a wifi, tak to nejde (vypina to treba aby nemela reklamy kdyz hraje hry).
A jo YouTube taky zjistila kdyz ho mela blokly ze muze koukat pres Google…

• Citovat
  • Upravit
3910
17.11.25 23:56
@Pučálkovic.Amina píše: Více

To sa nam nestalo ze by to po dohodnutom case neodlozili. Raz sa stalo ze mlady hral v noci, tak sme mu zabavili telefon. Spat ho dostal az ked nas presvedcil ze sa to nebude opakovat (necely mesiac).

Pravidla su jasne dopredu a presne vedia co sa stane ked to po dohodnutom case neodlozia. Rozhodnutie je iba na nich.

Mlady ma aj trosku problemy, bol dlho na liekoch… takze obcas vyvadza, ale odkedy vysadil lieky sa to lepsi a lepsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23192
18.11.25 06:35

Moje dcera o tomto fíglů ví taky, 11 let.
Už jsme o tom mluvily, řekla jsem jí, že ať to zkusí, stejně uvidím, že byla na google a mobil ji zablokují komplet, jestli mě podvede. Funguje to. Já jsem teda přísnější na YouTube, má 10min, mladší 5min. Jinak mobil 1h a 15min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.25 08:38
@lucynka25 píše: Více

Ty jo 10 minut? To prece neni ani jedno video. Pokud teda kouka jen na shorts tak chapu, nase dcera kouka na ruzne youtubery a jejich serialy, jeden dil ma treba 12-15 minut.

• Citovat
  • Upravit
3627
18.11.25 13:22

Ještě bacha na WhatsApp. Děti přišly na to, že když jim někdo pošle odkaz na youtube, tak i přes vypršení limitu se na něj můžou dívat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák