Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
No nevím, možná už jsem paranoidní, prostě vůbec nevím jak moc má mléko téct a tak a jak nevidím mléko tak jsem nesvá
Taky jsem to měla tak jako ty, po porodu pár týdnu teklo mléko hezky a teď čím dál méně ![]()
1. u prvního stříkalo, u druhého sotva kapka
2. nikdy jsem nezkoušela
3. můžeš mít dostatek
Kojim treti behem 5let a nikdy jsem nic nevymackla, par kapek, ani neodsala. Zkus ji dat napit z obou prsou na jedno kojeni a uvidis. Jestli krkne, blinkne, tak ma asi dost a nepotrebuje vic. Nebo ji davej casteji
Dcera nekrká ani neblinká, ted poslední dva tři týdny začala trošku méně příbírat, cca 125 g týdně
@Anonymní píše:
No nevím, možná už jsem paranoidní, prostě vůbec nevím jak moc má mléko téct a tak a jak nevidím mléko tak jsem nesvá
Ve 4m dítěte už je úplně v pořádku a normální že ti z druhého prsa mléko neteče, dítě je dost silné, laktace se ustálila a mléko se z většiny tvoří přímo při kojení.
@Anonymní píše:
Připomněla jsi mi jednu hlášku… „Vašu pí*u jsem taky neviděl a věřím, že ju máte“
.
Kliiid, mlíko tam je, i když není vidět.
@Anonymní píše:
Dcera nekrká ani neblinká, ted poslední dva tři týdny začala trošku méně příbírat, cca 125 g týdně
tož to si myslím, že je dostačující 125g týdně- neboj vše je ok…vezmesi kolik potřebuje
A že se přibírání zpomaluje je taky normální, nebude furt kynout jak novoš.
Mě se teď taky zdálo, že už tam mléko není, prso prázdné, ale vymáčkla jsem si nějakou kapku. Ono záleží jak často kojíš. Když jsem měla prsa nalitá, tak to teče hodně z druhého. Když kojím často, tak jen pár kapek.
Ono se kojení pořád mění podle potřeby. Mimčo už ti tak moc neporoste a přibírat bude taky míň.
Díky všem za pomoc a zkušenosti. ![]()
jen doplním, že o radu lze požádat v laktační poradně zde na eMimino.cz. Dagmar Hricová a Jana Dvořáková radí už několik let a pomohly mnoha maminkám. ![]()
Monika
Já když kojila prvniho syna, nikdy mi mleko neteklo jen tak (az na prvních par tydnu po porodu, nez se to ustálilo, ale i tak teklo jen kdyz jsem dlouho nekojila, např v noci). Ani jsem nikdy nic neodsala, nevymackla. I pres to jsem kvalitního mléka mela jistě dost, syn nikdy hlady netrpěl a vahu měl vic nez krásnou