Problém s látkovkami

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silky123
12.8.11 19:50

Prosba

Dobrý večer.

Začetla jsem se do diskuze a „žárlím“. Celé těhotenství jsem pletla vlňáčky, protože jsem se do nich zamilovala (mám jich asi 20) a teď, když bych konečně mohla látkovat, tak to neumím :((((.

Omlouvám se, ale když jsem zkoušela „draka“, tak mi z toho Vája vypadla a tak. Prostě mám „materiál“ a neumím ho použít, protože nevím, jak pod vlňáčky Váju do těch látkových plínek zabalit.

Mohla bych poprosit o radu a pomoc?

Moc děkuji.
Silva

• Citovat
  • Upravit
81476
12.8.11 19:54
Silky123 píše:
Dobrý večer.

Začetla jsem se do diskuze a „žárlím“. Celé těhotenství jsem pletla vlňáčky, protože jsem se do nich zamilovala (mám jich asi 20) a teď, když bych konečně mohla látkovat, tak to neumím :((((.

Omlouvám se, ale když jsem zkoušela „draka“, tak mi z toho Vája vypadla a tak. Prostě mám „materiál“ a neumím ho použít, protože nevím, jak pod vlňáčky Váju do těch látkových plínek zabalit.

Moc děkuji.
Silva

vázačky jsi nezkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
12.8.11 20:08

Omlouvám se, ale netuším, o čem mluvíš :oops: Vázačky???

• Citovat
  • Upravit
81476
12.8.11 20:19
Silky123 píše:
Omlouvám se, ale netuším, o čem mluvíš :oops: Vázačky???

http://www.babako.cz/…lenka-disana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13711
12.8.11 20:52

Silky a máš snappi sponku? Zabal dítě do plenky a zajisti snappi sponkou, ta tu plínu udrží.
 http://www.mamaja.cz/…imek_085.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
12.8.11 22:10
Silky123 píše:
Dobrý večer.

Moc děkuji.
Silva

Silvo, jak velká Vája je? Já zezačátku používala novorozenecký sklad, když jsem to dobře zabalila, tak sem ani nemusela dávat snapku, ale ta je určitě bezva :wink: Na draka mi taky moc nesedí a malá (i když teď už docela velká :mrgreen: ) mi z toho taky vypadává a snapka mi moc nepomůže, prostě mi to nesedí… používám ty vázačky, jak sem dávala odkaz Alpaka, akorát už nám jsou tak akorát a nevím do čeho budu malou balit až z nich odroste :-( sem se do nich fakt zamilovala :wink:
tu máš postup jak složit sklad na novoše
http://www.mamaja.cz/…-novorozence
a tu je to na videu
http://www.youtube.com/watch?…
tak ať se zadaří :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
12.8.11 22:13

My jsme to taky měli naopak. Opruzení byli pouze z jednorázovek (oba dva).
Malej ječel při každém učurnutí, takže přebalovačka klidně co 20 min. Celulózové separačky. VŮBEC jednorázové ubrousky. Po čurání jsem nepoužívala nic, po kakání teplá voda + olivové mýdlo. Vůbec jsem preventivně nemazala (za prevenci považuji vše výše zmíněné).
Když už se oprudili, dala jsem vrstvu rybí masti (té namíchané) a později i Rybilky. Ony jsou tak mastné, že ke kůži nepustí moč, která je do té opruzeniny štípe. A dala jsem jednorázovku, abych si nezamastila své nádherné látkovky. :lol:
Prala jsem v mýdlových ořechách s pár kapkami levandule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
12.8.11 22:17

Gretchen, mě tak ještě napadlo, nepoužíváš doufám na plenky aviváž? Ta by mohla pokožku dráždit… A dáváš do máchání ocet? Ten plenky zjemní, ale to asi víš, že :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
12.8.11 22:22

Myšicko, moc děkuji. Váje je velké miminko. V šesti týdnech máme víc jak 4,5kg. Ale ať se snažím jak chci, tak toho draka neuvášu, i kdybych měla dvacet snapek (mám tři :)).

Tak to okouknu a snad se zadaří.

Děkuji :)
S.

• Citovat
  • Upravit
Silky123
12.8.11 22:25

Já jsem asi nemožná matka, mně to právě s tou snappkou vůbec nejde, prostě mi to nedrží :cry:

• Citovat
  • Upravit
5502
12.8.11 22:30

Já jsem sice začla až v synových cca 11měsících s látkováním a i předtím neměl nějaké zvlášť problémy s opruzením,ale co používám látkovky tak zadeček bez jediného pupínku. akorát když dám jedny plenky co mají na povrchu flis tak se mu udělají vyrážky na zádech,takže asi bych flis neřadila mezi jednoznačné antiopruzováky:-))) Ale jinak mě napadá prací prášek a nebo přemíra používání ubrousků. Když se mi stalo,že jsem třeba dva dny „umývala“ malého jen ubrouskama a neměla možnost okoupat tak se hned oprudil…
Každopádně když budeš pár týdnu používat papírovky tak se myslím nic nestane…hlavně když bude mimi ok.Na vrácení k látce času dost:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13711
12.8.11 22:31

Silky a zkoušela jsi novorozenecký sklad? Já jsem draka nikdy nevázala…

Příspěvek upraven 12.08.11 v 22:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
12.8.11 22:31

Zkus novosklad. Drak je na miminko dost velkký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13711
12.8.11 22:32

Gretchen, taky bych zkusila častěji přebalovat, vyměnit prášek, nepoužívat vlhčené ubrousky. Co máš za pleny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
12.8.11 22:45
Silky123 píše:
Myšicko, moc děkuji. Váje je velké miminko. V šesti týdnech máme víc jak 4,5kg. Ale ať se snažím jak chci, tak toho draka neuvášu, i kdybych měla dvacet snapek (mám tři :)).

Tak to okouknu a snad se zadaří.

Děkuji :)
S.

Na novoše určitě velký nebude, já ho dávala asi do 8kg :-D ale ono teda záleží jak máš velké plenky, máš 60×60 nebo 70×70? Ale i s těma 60×60 bys tak do 6kg min. měla s novošem vydržet ;-)

Jinak já když neskládám na novoše, ani trojůhelník mi moc nejde, tak dám 2 plenky narovno (nebo 1 a vv nebo vkládačku) a kolem pasu jí dám další plenku přehlou podélně na čtvrtiny, prostě udělám takový jakoby pás, a to zajistím snapkou nebo když se povede, tak pevně utáhnu a založím za plenku, taky mi to dobře drží :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí