Problém s lulinem

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7296
1.12.21 20:54

@welovefashion Diskuzi jsem otevřel náhodou, páč jsem si myslel, že lulin, je něco jako lupin, prostě takový neškodný Ivánek, tak jsem myslel, že bude vtipná diskuze. A jako síla. Jak můžete v takové nevratné věci rozhodnout za syna? Chápu zdravotní důvody, ale tohle je hrozný. Ať si každý dělá se svým tělem co chce, ale měl by si to každý rozhodnout sám, až toho bude schopný. Mě se líbí tetování, pár jich mám, táta taky. To neznamená, že se v naší rodině tetuji děti. Ja vím blbost. Ale stejně absurdní je to u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LorneMalvo
1.12.21 21:53

Také si myslím, že nevratné úpravy na těle by se dětem měly dělat jen v nutném případě. A počítám k tomu i propichování uší mimin.

• Citovat
  • Upravit
7228
1.12.21 22:31
@unuděná píše:
@welovefashion proc by ti mel syn vycitat, ze nema obrizku?? 8o V momente, kdy by o to stal, at na ni klidne jde, to ti i tady posveti snad uplne kazdy :nevim: my se tu bavime o tom, ze to udelas diteti bez toho, aby ono o to stalo a znalo pro a proti. To je sakra velky rozdil ;) navic nikdo si nemysli, ze obrizka je konec sveta. Jen je to proste konec neceho, o cem si ma clovek rozhodovat sam.
Jak by se ti libilo, kdyby tvoji rodice treba usoudili, ze mit deti je zbytecne, stoji to moc penez a hrozi umrti pri porodu, a nechali te v batolecim veku sterilizovat? :lol: je to absurdni prirovnani, ale tve smysleni je absurdni cele, takze to treba pochopis snaz.

Tak třeba proto, že čím menší tím rychlejší rekonvalescence…pro tebe absurdní pro mě racionální, moje babička pořád vyčítala svoji máme že jí jako dítě nenechala propíchnout uši, tobě třeba taky bude dítě vyčítat nějaké tvoje rozhodnutí…s tebou na tohle téma končím, ty jsi absurdní převracečka mých komentářů, tak si to převrat ve své hlavě jak potřebuješ o našem dítěti si v tomto můžeme rozhodnout naprosto svobodně, máme to posvěcené od doktora a pokud s tím bude mít syn problém, což fakt pochybuji, tak to bude řešit s námi a ne s tebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
1.12.21 22:41
@Amalthea píše:
To jako fakt? U nevratného zásahu do jeho těla, který se dá udělat vždy, pokud by o to stál, až se bude moci sám rozhodnout? 8o to je hodně pokřivená úvaha. Alibistická.

Tak ať nám třeba pak nadává, podle mě to má dost výhod pro dospělého muže, a to plus je, že rekonvalescence je v dětství rychlejší, doktor v tom nevidí problém, takže ani já ne. Doufám, že syna vychováváme tak, aby věděl, že pro něj děláme to, co si myslíme, že je pro něj nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
1.12.21 22:54

@Matt 02 dcerám jsem nechala propíchnout uši v půl roce, nemáme problém v určitých věcech rozhodnout, co je pro naše děti dobré, stejně to dělá většina z nás každý den, např. očkování, neočkovaní, přítel je s obřízkou spokojený, i všichni jeho přátelé a rodina. Ani nikdo z mé rodiny s tím problém nemá, i když obřezaní nejsou, ale znají lidi, co jsou. Doktor říká, klidně, já opravdu nevím, proč se mám ospravedlňovat tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8623
1.12.21 23:30
@welovefashion píše:
@Matt 02 dcerám jsem nechala propíchnout uši v půl roce, nemáme problém v určitých věcech rozhodnout, co je pro naše děti dobré, stejně to dělá většina z nás každý den, např. očkování, neočkovaní, přítel je s obřízkou spokojený, i všichni jeho přátelé a rodina. Ani nikdo z mé rodiny s tím problém nemá, i když obřezaní nejsou, ale znají lidi, co jsou. Doktor říká, klidně, já opravdu nevím, proč se mám ospravedlňovat tady.

Prosím tě a jakou váhu má „spokojenost“ někoho, kdo s tím žije odmalička? Vždyť to nemá absolutně žádnou vypovídací hodnotu, když to nemůže se stavem před srovnat. A i kdyby, těžko řekou, že to stojí za h*vno, když je to jejich „zvyklost“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
1.12.21 23:33
@welovefashion píše:
@Matt 02 dcerám jsem nechala propíchnout uši v půl roce, nemáme problém v určitých věcech rozhodnout, co je pro naše děti dobré, stejně to dělá většina z nás každý den, např. očkování, neočkovaní, přítel je s obřízkou spokojený, i všichni jeho přátelé a rodina. Ani nikdo z mé rodiny s tím problém nemá, i když obřezaní nejsou, ale znají lidi, co jsou. Doktor říká, klidně, já opravdu nevím, proč se mám ospravedlňovat tady.

Ospravedlňovat se tady není povinnost, ale fakt mi to přijde zvrhlé, takové uvažování. Srovnávat očkování, kde jde o ochranu zdraví a nevratný zákrok, když to není nutné ze zdravotního hlediska, to je mimo úplně. Ono nejde ani tak o to, o jaký zákrok jde. Ale o to myšlení. Partner může být přece spokojený jak chce, to mu nikdo nebere, ale, že chybí ta stopka, co je v pohodě rozhodnout za dítě a co už ne. To je fakt děsivý. Otce se synem může spojovat milion jiných věcí, může ho vést třeba ke konkrétnímu sportu a syn by si později vybral, zda to bude hrát jako táta, věnovat se tomu nebo ne, ale nemusí to fakt být chybějící předkožka. Jasně, že když jsou problémy a jinak to nejde, tak se nedá nic dělat, to je jasný, ale měla by to být poslední možnost, ne rozmar rodičů. Naši se snažili u mě tento zákrok oddálit, do doby, než budu schopný si to rozhodnout a za mě by rozhodli, až kdyby byly vážné problémy, to nebyly, takže to nechali zatím být. Vyřešilo se to samo věkem a dalšíma okolnostma na začátku puberty, úplně samo. Kolem 11, nejak tak. A když to tak čtu, tak si fakt uvědomuji, jací jsou. Nejde o to, že by mi něco chybělo, kdyby se nedalo nic dělat, tak nedalo, nebyl bych jediný na světě, furt lepší, než mít nějaké problémy, ale jde spíš o to, jak dokáží své děti odmalička respektovat a jak přemýšlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.12.21 06:54
@welovefashion píše:
Tak třeba proto, že čím menší tím rychlejší rekonvalescence…pro tebe absurdní pro mě racionální, moje babička pořád vyčítala svoji máme že jí jako dítě nenechala propíchnout uši, tobě třeba taky bude dítě vyčítat nějaké tvoje rozhodnutí…s tebou na tohle téma končím, ty jsi absurdní převracečka mých komentářů, tak si to převrat ve své hlavě jak potřebuješ o našem dítěti si v tomto můžeme rozhodnout naprosto svobodně, máme to posvěcené od doktora a pokud s tím bude mít syn problém, což fakt pochybuji, tak to bude řešit s námi a ne s tebou…

Kéž by ti ty desítky komentářů tady pomohly převrátit si to ve své hlavě, evidentně jsi se svým názorem zcela mimo chápání většiny lidí. Že ti něco posvětil doktor ještě neznamená, že je to v pořádku. Mě už doktoři řekli takových kravin („musíte dokrmovat, jinak vám dítě umře“, „naočkujte i když ještě pořád kašle“ nebo třeba „to má určitě od psychiky“ :roll: ). Snažíme se ti tu jen vysvětlit, že dítě není tvůj majetek, a ač za něj musíš rozhodovat v nezbytných a zdraví ovlivňujících věcech, tak zrovna chirurgický zákrok, který není nezbytný, je něco, co by si měl rozhodnout sám. Rekonvalescence by byla možná lepší, kdybyste mu to nechali udělat v prvním roce života. Jestli to uděláte v sedmi nebo v patnácti na jeho žádost už fakt rozdíl není. A je to podstatný rozdíl v respektování jeho přání a názorů. Jenže ono by se mohlo stát, že o to stát nebude, co? To by asi manžel nevydejchal :roll:
Ale měla jsem diskuzi s tebou skončit v momentě, kdy jsi prohlásila o přišívání uší miminu. Je jasné, že ty na názory svých dětí ohled nebereš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
2.12.21 08:02

@Julča001 jelikož jsem to tu popisovala, nebudu znovu.

• Citovat
  • Upravit
7228
2.12.21 10:01

@unuděná no a já se ti snažím zase vysvětlit, že mi to nebereme jako zásah do práv dítěte, nebo mrzačení, ale jako věc, která zlepší synův budoucí život, evidentně se neshodneme, ale to neznamená, že se ti do mě musíš neustále navážet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.12.21 10:04
@welovefashion píše:
@unuděná no a já se ti snažím zase vysvětlit, že mi to nebereme jako zásah do práv dítěte, nebo mrzačení, ale jako věc, která zlepší synův budoucí život, evidentně se neshodneme, ale to neznamená, že se ti do mě musíš neustále navážet.

Nenavážím se. Konstatuji fakta. Že vám to nepřijde jako zásah do práv dítěte neznamená, že to zásah není ;) A fakt nechápu, v čem by to mělo zlepšit synův budoucí život. Že třeba bude mít problém v sexuální rovině (nic výjimečného by to nebylo), s tím jsi v pohodě? A každopádně jsi to tu podala jako „uděláme to protože u nás v rodině se to tak dělá“, takže teď na nějaké zlepšení zdraví hraješ jen proto, že ses tu setkala s takovou vlnou odporu. A nejen mého 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8623
2.12.21 10:18
@unuděná píše:
Nenavážím se. Konstatuji fakta. Že vám to nepřijde jako zásah do práv dítěte neznamená, že to zásah není ;) A fakt nechápu, v čem by to mělo zlepšit synův budoucí život. Že třeba bude mít problém v sexuální rovině (nic výjimečného by to nebylo), s tím jsi v pohodě? A každopádně jsi to tu podala jako „uděláme to protože u nás v rodině se to tak dělá“, takže teď na nějaké zlepšení zdraví hraješ jen proto, že ses tu setkala s takovou vlnou odporu. A nejen mého 8)

Já mám trochu pocit, že si to potřebuje ospravedlnit hlavně pro sebe. Jinak by jí byla vlna odporu zde šumák. Asi to nemá cenu dál řešit, je to smutné, hodně smutné, chlapečka je mi líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
2.12.21 10:38
@unuděná píše:
Nenavážím se. Konstatuji fakta. Že vám to nepřijde jako zásah do práv dítěte neznamená, že to zásah není ;) A fakt nechápu, v čem by to mělo zlepšit synův budoucí život. Že třeba bude mít problém v sexuální rovině (nic výjimečného by to nebylo), s tím jsi v pohodě? A každopádně jsi to tu podala jako „uděláme to protože u nás v rodině se to tak dělá“, takže teď na nějaké zlepšení zdraví hraješ jen proto, že ses tu setkala s takovou vlnou odporu. A nejen mého 8)

Tvl fakt moje slova překrucuješ opět a opět, dělá se to u přítele v zemi napříč náboženstvím a národnostmi, po konzultaci s doktory jsem s tím souhlasila i já, děláme věci na kterých se vzájemně dohodneme a ano jedna z věcí proč já souhlasila byl i na základě názorů doktorů a na základě výhod, které to přinese. Neznám nikoho s problémy, všichni si to pochvalují, spíš znám problémy lidí, co obřízku nemají.

Tvoje fakta opravdu nejsou všeobecná pravda. :lol:

No naštěstí my jsme kosmopolitní rodina a máme větší rozhled než od Aše k Frídku. Čau

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.12.21 10:39

@welovefashion Teď jsi to zabila :pankac: Prej kosmopolitní rodina :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.12.21 10:46

Mimochodem, samozřejmě, že když přijdeš k doktorovi a zeptáš se, zda provedou obřízku vašemu dítěti, které má za otce muslima (například) tak ti to odsouhlasí :nevim: Co čekáš jiného? Protože váš syn nemá na výběr, pořád je lepší to provést pod odborným dohledem, než kdovíjak jinak. A tebe, jelikož jsi byla postavena před hotovou věc, se snaží pouze uklidnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí