Problém s lulinem

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
1.12.21 10:30
@welovefashion píše:
muj chlap má obřízku a chce ji nechat udělat i synovi (ten ji zatím nemá), má to ze zvyklostních důvodů a fakt, že se díky tomu méně přenášejí nemoci a infekce je určitě plus, on si to rozhodně pochvaluje a já taky :mavam: a rozhodně to není žádné mrzačení, to chce trošku ubrat na hysterii

Já nejsem hysterická, ať si každý se svým dítětem dělá, co uzná za vhodné :nevim: Faktem ale je, že se jedná o nevratný proces, kterého spousta takhle v dětství obřezaných mužů lituje. Určitě je na místě dítě o té možnosti informovat ve věku, kdy to pobere. Což ale pět, šest let opravdu není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
1.12.21 10:33
@welovefashion píše:
muj chlap má obřízku a chce ji nechat udělat i synovi (ten ji zatím nemá), má to ze zvyklostních důvodů a fakt, že se díky tomu méně přenášejí nemoci a infekce je určitě plus, on si to rozhodně pochvaluje a já taky :mavam: a rozhodně to není žádné mrzačení, to chce trošku ubrat na hysterii

Ze zvyklosti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
1.12.21 10:40
@Conniie píše:
Ze zvyklosti :D

zvyklost, tradice, kultura…co je na tom divného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
1.12.21 10:41
@Umík píše:
Tak teď se kazdej pedak zaraduje. Ženská přemýšlej, jak můžeš dát intimní fotku svého syna na net :zed:.

Fotku už si nějaký pedak stáhl. 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.12.21 10:44
@welovefashion píše:

Kdyby ses držela toho hygienického hlediska, tak ještě dejme tomu. Ale předkožka má svou funkci a opravdu klukům neroste zbytečně ;) To už spíš můžeš podporovat preventivní vyndání slepáku nebo nosních mandlí 8)
edit: omyl, myslela jsem na něco jiného :mrgreen:

Příspěvek upraven 01.12.21 v 10:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
1.12.21 10:44
@welovefashion píše:

Taková ženská obřízka má spoustu variant co do rozsahu. A samozřejmě se to v daných okruzích a podmínkách také nepovažuje za mrzačení ale za zvyklost. Jinde zase vyrazí ženám přední zuby, nebo dospívajícím dívkám „žehlí“ prsa. Co lotosové nožky? Taky zvyklost.

• Citovat
  • Upravit
53190
1.12.21 10:46

@JanaDaR Přesně jsem jí chtěla ty lotosové nohy připomenout :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21987
1.12.21 10:49
@welovefashion píše:

8o 8o
Dceru bys taky nechala obřezat? Taky se to přece „ze zvyklostních důvodů“ dělá… tak pohoda, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
1.12.21 10:57

Všechny druhy obřízek jsou hnus. + Další mrzačení, hlavně žen. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
1.12.21 11:08
@BohunkaP píše:
8o 8o
Dceru bys taky nechala obřezat? Taky se to přece „ze zvyklostních důvodů“ dělá… tak pohoda, ne?

srovnáváš neporovnatelné, ženská obřízka ženě ublíží, tam to je opravdu mrzačení, ale obřízka chlapovi spíš pomůže :-)

Pokud vím tak WHO je proti ženské obřízce, ale ne proti té mužské, tzn. nemyslí si ani doktoři, že by se v mužském případě jednalo o mrzačení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
1.12.21 11:09

K dotazu zakladatelky mám jen jedno, bývalý přítel má syna, v době našeho soužití měl od šesti do dvanácti let a měl stejný problém, který jsme chirurgicky neřešili a podle toho co vím, se to u něj během dospívání vyřešilo samo a na zákrok nemusel.

Pokud se ovšem rozhodnete polemizovat tu o národnostních zvyklostech, bude to hodně dlouhé a vypjaté téma řekla bych…

Předpokládám, že v příspěvku s použitím výrazu „ze zvyklostních důvodů“ jdo o hebrejskou kulturu čili židovské tradice. Tam ortodoxněji založení židovští rodiče vidí pouze jednu správnou cestu a to obřízku, nicméně dnes už to samozřejmě taky ne všichni dodržují. Nemyslím, že je na místě někoho za toto napadat. Mě bylo a je těch chlapců taky líto ale nepřísluší mi to nějak soudit.

V případě ženské obřízky v Africe střepem nebo rezavým nožem, už to ale jako mrzačení vidím a vzhledem k vysokému počtu úmrtí těch malých holčiček na sepsi a jiné komplikace s tímto spojené bych to mít tu možnost, okamžitě zakázala. To si mě klidně kamenujte ale tam bych ten dohled viděla jako prospěšný.

Příspěvek upraven 01.12.21 v 11:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.12.21 11:09
@welovefashion píše:
srovnáváš neporovnatelné, ženská obřízka ženě ublíží, tam to je opravdu mrzačení, ale obřízka chlapovi spíš pomůže :-)Pokud vím tak WHO je proti ženské obřízce, ale ne proti té mužské, tzn. nemyslí si ani doktoři, že by se v mužském případě jednalo o mrzačení…

V případě, že to má zdravotní indikaci zapomínáš dodat ;) A ano, pokud chlapec trpí na opakované záněty, má problém s močením atd. pak je obřízka na místě (jako poslední varianta). Pokud má být důvodem fimóza, pak se jedná o hloupost, v lepším případě neznalost rodičů, že to dopustí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
1.12.21 11:10
@JanaDaR píše:
Taková ženská obřízka má spoustu variant co do rozsahu. A samozřejmě se to v daných okruzích a podmínkách také nepovažuje za mrzačení ale za zvyklost. Jinde zase vyrazí ženám přední zuby, nebo dospívajícím dívkám „žehlí“ prsa. Co lotosové nožky? Taky zvyklost.

no ne všechny zvyky jsou dobré a musí se dodržovat, ale já s tímto zvykem problém nemám, takže proč ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
1.12.21 11:12
@unuděná píše:
V případě, že to má zdravotní indikaci zapomínáš dodat ;) A ano, pokud chlapec trpí na opakované záněty, má problém s močením atd. pak je obřízka na místě (jako poslední varianta). Pokud má být důvodem fimóza, pak se jedná o hloupost, v lepším případě neznalost rodičů, že to dopustí ;)

a může tím zdravotním důvodem být pro tebe třeba ochrana partnerky před přenosem HPV a infekce? Pro mě třeba i toto stačí, abych s tím problém neměla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.12.21 11:13
@welovefashion píše:
a může tím zdravotním důvodem být pro tebe třeba ochrana partnerky před přenosem HPV a infekce? Pro mě třeba i toto stačí, abych s tím problém neměla ;)
Šestileté dítě ohrozí svou partnerku přenosem HPV a infekce? :mrgreen: :mrgreen: Já nejsem proti MUŽSKÉ obřízce. Jsem proti zbytečné obřízce malých chlapečků.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí