Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@unuděná píše:
@welovefashion Evidentně víš prdlajz o chlapecké obřízce, proto se ti to tu snažíme vysvětlit. Nedělám to kvůli prosazování vlastního názoru, dělám to kvůli tomu klukovi, kterého se chystáš „ze zvyklosti“ obřezat. Úplně zbytečný nevratný chirurgický zákrok, se kterým není problém počkat do puberty, kdy už si může kluk sám rozhodnout, co se svým penisem chce a nechce udělat.
ale vím vše, doktoři mi to vysvětlili, u kolika jsi byla ty? od člověka co není doktor opravdu vysvětlovat nic nepotřebuju.
Není to můj zvyk, ale zvyk mého muže, ale já nemám problém ho respektovat po tom, co jsem to konzultovala s odborníky. Ty jsi snad odborník?
Tak tu nikoho od obřízky přece odrazovat nemusíš, paní si vyslechne názor urologa, řekne k tomu svoje a pak se podle toho rozhodnou, jak se bude pokračovat v lečbě, nebo jestli je nutný zákrok.
@welovefashion Možná by ses divila.. Ale skutečně tu s tebou ztrácím čas. Klidně si kluka obřezej, podvaž mu vartala, udělej kérku na čelo a propíchni náušnice. Zakladatelka je evidentně zděšená z toho, že by na obřízku měl jít takhle malý kluk a nepřeje si to. Takže tyhle tvoje bláboly o prospěšnosti obřízky založené na tradici, jsou úplně mimo.
@welovefashion píše:
Vím toho víc než dost, pokud se mě to týká, tak se i ráda dovzdělám a dám na lékaře, ptala jsem se několika, praktika, chirurga i urologa. Na rozdíl od tebe s patentem na rozum![]()
![]()
![]()
![]()
Už jsem do toho nechtěla zasahovat, také mi připadáš se svou argumentací poněkud mimo - ale tohle jsem, doufám, nějak špatně pochopila.
Ty tady skutečně tvrdíš, že tři (evropští) lékaři Ti nezávisle na sobě doporučili, že máš BEZ ZDRAVOTNÍCH DŮVODŮ nechat obřezat chlapce v dětském věku jenom proto, že „zvyklostní důvody v rodině“?
@welovefashion píše:
ale vím vše, doktoři mi to vysvětlili, u kolika jsi byla ty? od člověka co není doktor opravdu vysvětlovat nic nepotřebuju.Není to můj zvyk, ale zvyk mého muže, ale já nemám problém ho respektovat po tom, co jsem to konzultovala s odborníky. Ty jsi snad odborník?
Tak tu nikoho od obřízky přece odrazovat nemusíš, paní si vyslechne názor urologa, řekne k tomu svoje a pak se podle toho rozhodnou, jak se bude pokračovat v lečbě, nebo jestli je nutný zákrok.
Hezky si zdůvodňuješ, proč mrzačíš své dítě. Je to zvyk tvého manžela, takže ty s tím vlastně nemáš nic společného a jen respektuješ jeho rozhodnutí. Chudák dítě, když má takové rodiče, co rozhodují o jeho těle a doživotně ho zmrzačí.
@JanaDaR píše:
@welovefashion Co? Předkožka má samozřejmě funkci ochrannou. U dětí jednoznačně. Fakt nemáš ani tyhle triviální informace?
no ano možná tak proti výkalům v plenkách, ale zase se do ní může dostat snadněji infekce, zejména pokud nejde uplně stahovat
@Snorlaxik píše:
Hezky si zdůvodňuješ, proč mrzačíš své dítě. Je to zvyk tvého manžela, takže ty s tím vlastně nemáš nic společného a jen respektuješ jeho rozhodnutí. Chudák dítě, když má takové rodiče, co rozhodují o jeho těle a doživotně ho zmrzačí.
chudák tvoje dítě, které má matku, co neumí respektovat jiné názory a kultury JEŠtĚ JEDNOU obřízka mužů není mrzačení
@BohunkaP píše:
Už jsem do toho nechtěla zasahovat, také mi připadáš se svou argumentací poněkud mimo - ale tohle jsem, doufám, nějak špatně pochopila.Ty tady skutečně tvrdíš, že tři (evropští) lékaři Ti nezávisle na sobě doporučili, že máš BEZ ZDRAVOTNÍCH DŮVODŮ nechat obřezat chlapce v dětském věku jenom proto, že „zvyklostní důvody v rodině“?
Že se dítě může nechat obřezat bez zdravotního důvodu, pouze jako prevence, ano
@welovefashion píše:
chudák tvoje dítě, které má matku, co neumí respektovat jiné názory a kultury JEŠtĚ JEDNOU obřízka mužů není mrzačení
Obřízka je mrzačení. Kdyby ti matka nechala odříznout kus intimních partií kvůli rodinné tradici, stále bys s tím byla v pohodě? A nepiš, že ženská obřízka je něco jiného. Je to stejné mrzačení. Jen mužská obřízka má výhodu, že ji provozují Židé a ti si ji zvládají ve světě obhájit.
@welovefashion píše:
no ano možná tak proti výkalům v plenkách, ale zase se do ní může dostat snadněji infekce, zejména pokud nejde uplně stahovat
Pleteš se, naopak předkožka před infekcí chrání. Ona na tom penisu není pro srandu, ale má tam svůj jasný účel.
@Snorlaxik píše:
Obřízka je mrzačení. Kdyby ti matka nechala odříznout kus intimních partií kvůli rodinné tradici, stále bys s tím byla v pohodě? A nepiš, že ženská obřízka je něco jiného. Je to stejné mrzačení. Jen mužská obřízka má výhodu, že ji provozují Židé a ti si ji zvládají ve světě obhájit.
ano je to něco jiného viz. WHO a fakt se s tebou o tomto dohadovat nebudu, doktoři s tím jsou ok, polovina mužů v USA, v Africe má obřízku a vy tu z toho děláte kovbojku…
@Snorlaxik píše:
Pleteš se, naopak předkožka před infekcí chrání. Ona na tom penisu není pro srandu, ale má tam svůj jasný účel.
Po odstranění předkožky je také menší riziko zánětu močových cest. Celkově přichází tělo o živnou půdu pro bakterie, protože na předkožce je vlhko a teplo, kde je pro bakterie a viry ráj.
cituji, co jsem teď našla
@welovefashion píše: Že se dítě může nechat obřezat bez zdravotního důvodu, pouze jako prevence, ano
No… čili pouze potvrdili, že je to proveditelné - ale zcela jistě to nedoporučili. O tom, že ano, si jednou přesvědčuj svého syna, jestli se na to zeptá.
Jak nejsem příznivcem takových oficiálních postupů, tak na lékaře, který by takový zákrok u dítěte bez zdravotní indikace doporučil, bych šla osobně podat stížnost.
Tím tuto diskusi také opouštím, protože z Tvé přihlouplé argumentace a z Tvého přístupu k věci se mi dělá doslova fyzicky nevolno.
@welovefashion píše:
Po odstranění předkožky je také menší riziko zánětu močových cest. Celkově přichází tělo o živnou půdu pro bakterie, protože na předkožce je vlhko a teplo, kde je pro bakterie a viry ráj.cituji, co jsem teď našla
Funkce předkožky jsou:
Ochranné
udržuje správnou vlhkost a teplotu v oblasti žaludu
chrání před poraněním
u kojence chrání glans (žalud) před stolicí
produkcí ochranného lyzozymu s antibakteriálním účinkem také chrání před inekcí
buňky předkožky produkují cytokiny a interlekin-1 stimulující buňkovou imunitu – významnou složku imunitní odpovědi organismu
Sexuální
@welovefashion kdyby to bylo tak v pohodě a predkozka byla zbytečná, věř, že Pan Bůh by to vymyslel jinak🙂určitou funkci plní, proč ji dávat pryč jen kvůli rodinné tradici? To jako rodina řeší, co kdo má v kalhotech? Manžel je muslim?
@jindraska píše:
@welovefashion kdyby to bylo tak v pohodě a predkozka byla zbytečná, věř, že Pan Bůh by to vymyslel jinak🙂určitou funkci plní, proč ji dávat pryč jen kvůli rodinné tradici? To jako rodina řeší, co kdo má v kalhotech? Manžel je muslim?
nevěřím v boha jen v medicínu ![]()