Problém s paní učitelkou - čtvrtá třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1438
24.9.12 19:55
@Anonymní píše:
Tak dneska byla ve škole maminka kamarádky. Sešity prý vést asi nestihnou, nové učivo prý v podstatě nemají, celá čtvrtá a pátá třída se opakuje učivo třetí třídy, takže není důvod.

Tak to v podstatě děti mohou přeskočit rovnou do šestky, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
24.9.12 20:22

Nový pokus…

že by čtvrtá třída neměla téměř nové učivo, to je pěkný blud. Namátkou mě napadají vzory podstatných jmen a částečně shoda přísudku s podmětem, násobení jedno a dvojciferným činitelem pod sebou, dělení s ocáskem… no není toho málo.

Psaní psacím/tiskacím bych překousla mimo hodiny češtiny, pracovní listy jsou fajn, nepodtrhávání datumu - to bych taky přežila, ale ta hláška o „nedostatku“ nového učiva, ta mě dostala do kolen. Taky si občas ulehčím práci, ale nedovolila bych si vypustit z úst takovou krávovinu. Asi jsme taky nějaká skvělá škola - i když mám pocit, že jsme naprosto klasičtí, nic extra ani žádný úpadek. Ale něco podobného u nás neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
24.9.12 20:35

@neumisa to, co píšeš v 1.odstavci, jsme se my učili ve 3.ročníku (my=já a moje třída)…čtvrtá třída je hodně o opakování, ale všechno se o kousíček posune dál.
Hromada novýho učiva je v přírodovědě, vlastivědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
24.9.12 20:38

@Izzz

tak my až ve čtvrté dle toho úžasného ŠVP… zato přírodovědu a vlastivědu jsme opakovali :mrgreen: No i tak tvrzení z úst učitelky, že skoro není nové učivo mi přijde zcestné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
24.9.12 20:42

No to každopádně. Vždycky když za mnou přišel rodič a něco mu nesedělo, tak jsme si to vysvětlili a pomohlo to oběma stranám. Nevim, proč je paní učitelka tak zatvrzelá. Zajímalo by mě, co ona o hodině dělá…jestli sedí a oni mají samostatnou práci, jestli pracují ve skupinách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.12 20:39

Tak jsem se dneska docela pobavila :) Dítě mi přineslo sešit z matematiky a já tam našla trojku z desetiminutovky.
Jeden sloupeček sečetlo místo odčítání (správně), ve druhém sloupečku přehodilo výsledky ve dvou řádcích (v jednom mělo numerickou chybu, druhý výpočet byl správně, jen na špatném místě). No a poslední škrtnutý příklad byl správně úplně, to se sekla paní učitelka. Trojka je za takový výkon naprosto objektivní známka, ale pobavilo mě, že dítko jde ve stopách maminky :D Tohle byly vždycky moje chyby. Nepozornost, no… Jenže jak tohle chcete cvičit? Geny, no… :nevim: :mrgreen:

Každopádně mi je líp - dnes si dítko do angličtiny první psalo (kapitálkami :cert: ) slovíčka, na vybarvování nedošlo…

• Citovat
  • Upravit
16906
4.10.12 12:29

Tak jak to pokračuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.13 20:54

Dnes jsem vytáhla SCIO testy. Ano, předčasně, ale vybírala jsem úlohy, které by moje dítě už mělo umět.
No, jdu si nalít panáka - a na radost to nebude.

Vysvětlovala jsem i co je součin a co součet. A potomek se mi tu vztekal, že to je násobení a sčítání, že ty slova z testů nezná. Uf.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi