Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ivoun dekuji
Nemam v hlave jen jeho… Dcera je nejdulezitejsi. Ale jeho taky porad miluji a chtela bych na tom vztahu zapracovat… A dekuji vsem co to docetli napsali ![]()
Tvoje asi třetí věta v tomto dlouhém článku je, přítel byl vždy problemový. No a o té antikoncepci ti to nevěřím, na to se vymlouvají je ty, co v tom mají bordel, nebo chtějí otěhotnět. Ono hladit bříško a zajít k doktorovi je sice hezké, ale starosti začínají porodem a dítě není hračka. Naháněj ho dál, pořiď si ještě druhé a pak budeš hledat nějaký azylový dům, kde tě vezmou se dvěma. Tak to většinou končí.
@bilapani11 píše:
@ivoun dekujiNemam v hlave jen jeho… Dcera je nejdulezitejsi. Ale jeho taky porad miluji a chtela bych na tom vztahu zapracovat… A dekuji vsem co to docetli napsali
Nechápu, proč mu strkáš peníze…
Domluvili jste se nějak, kolik Ti bude přispívat?
Já bych tedy začala hledat podnájem, kam si můžu napsat trvalý pobyt a tak aspoň požádat o sociální dávky, přece nemůžete být pořád u sestry nebo maminky ![]()
@bilapani11 nemyslím to zle, jsi prostě mladá, zamilovaná do člověka, který za to nestojí a možná ani o to nestojí. A nepochybuju o tom, že malou miluješ, ale řeš věci, které řešit můžeš a hlavně musíš. Už jsem psala, k tomu dospěješ. Až ti bude např. 40 let a přečteš si svůj dnešní příspěvek, sama budeš ![]()
@Ellusa píše: Četla jsem to na etapy. Dva mladí, nezkušení, co spolu začali chodit, když jí bylo 16, jemu 18, chvíli bydleli u rodičů, pořídili si hned dítě, on se nesnesl s její matkou, takže šli někam do podnájmu, on zjistil, že si ještě nic neužil, jenže závazek, kterého se nezbaví (dítě), a přítelkyně. On si chce užít, ale ji nechce ztratit, ale možná vlastně chce, holky mu lezou do postele, ale zda s nimi už něco měl, se neví. Tazatelka ho pochopitelně miluje, nechce ztratit, nyní bydlí, tuším, i s dítětem u sestry, ale jeho jezdí opečovávat, při návštěvách se pomuchlají, ale víc z toho nebylo. A ona mu dává peníze, což jsem moc nepochopila, ale znovu to číst nebudu
![]()
Můj názor - žádné opečovávání…naopak ať chlapec dospěje a převezme zodpovědnost…to snad by měl za ní jezdit on a vozit jí a malé kačky…
Antikoncepci jsem brala, je mi jedno jestli mi to verite nebo ne, na pravde to nic nemeni. Uprimne netusim, ktera 17leta holka by se snazila o dite. Hodne mi to zkomplikovalo zivot. Ale holt stalo se a tak jsme se k tomu museli nejak postavit. Ted jsem stastna ze ji mam.
Penize jsem mu dala, protoze o mne je postarano a ja vim, ze on ted nic nema a ma problemy. A abych jeste upresnila vice ten duvod - proste mi na nem zalezi. Myslela jsem, ze jsme rodina a vzdy jsem k nemu tak pristupovala a jelikoz jsem se s tim vsim jeste nesrovnala, tak i pristupuji. Ze jsem hloupa vam vymlouvat nebudu..sama si to rikam..ale srdci neporucim…nechci si ho koupit…proc hned lidi premysli nad ziskem, nad vypocitavosti? Nekteri lide jeste stale pomahaji z lasky. Mozna to ted neni na miste, ale proste jsem si nemohla pomoct, bylo mi lito ze strada. Omlouvam se ze odepisuji po castech a opozdene ale pisu z mobilu. Snad vsem na vse odpovim
Jinak co se tycevalimentu atd…tak jsme si rekli, ze se dohodneme bez nejakych tahanic pratelsky mimosoudne a vyjdem si vstric. Nicmene si o tom jeste promluvim s odbornikem. Davam tomu cas protoze mi on rekl ze potrebuje jeste cas…jeste nevi jestli se rozhodl spravne. Treba ma fakt jen tezke obdobi a srovna se. Na jednu stranu je mladej…asi na to ma narok…ale neomlouvam ho. Na me je ted abych se postarala o dceru a byla v klidu a neni to jednoduchy…pro dceru vse…ale jsem nestastna…
Ahoj holky potrebuju poradit co si myslite o chlapovi ktery me jenom bulikuje chodi domu skoro kazdy den ozraly flaka se tedkom prohral penize a ja sem si musela pucit nebot chybelo protoze mala by nemela nic…k tomu jeste platim doma vsechno a chlapecek si suverenne chodi jako ze nic a jeste je drzkaty uz na to nemam siluuu
![]()
@Katekaroli píše:
Ahoj holky potrebuju poradit co si myslite o chlapovi ktery me jenom bulikuje chodi domu skoro kazdy den ozraly flaka se tedkom prohral penize a ja sem si musela pucit nebot chybelo protoze mala by nemela nic…k tomu jeste platim doma vsechno a chlapecek si suverenne chodi jako ze nic a jeste je drzkaty uz na to nemam siluuu![]()
Ja vlastne teda byt mam a uz sem rozhodnuta ze pujde pryc ale moc se mu asi nebude chtit nebude mit pohodlicko
@bilapani11
Oba jste ještě velmi nevyzrálí a už jste si pořídili dítě. To je velmi velký zásah do života i u zralých párů. Neměla by jsi ho ani navštěvovat, ani mu dávat peníze, které on použije stejně na hulení. I to má určitě svůj vliv na to, jak to s vámi dopadlo. Měl by s tím ihned přestat. On potřebuje dospět, a pokud ho budeš opečovávat, a nabízet se mu neustále, nebude si tě vážit. Jestli budete chtít nakonec zůstat spolu, každopádně doporučuji návštěvu manželské poradny.
@Katekaroli Napiš o něm něco pozitivního, třeba proč s ním jsi, proč s ním máš dítě Pokud je tedy on otcem), ať si uděláme celkový obrázek… Přece bys s takovým člověkem nebyla jen tak, ne? ![]()
@Ellusa píše: Četla jsem to na etapy. Dva mladí, nezkušení, co spolu začali chodit, když jí bylo 16, jemu 18, chvíli bydleli u rodičů, pořídili si hned dítě, on se nesnesl s její matkou, takže šli někam do podnájmu, on zjistil, že si ještě nic neužil, jenže závazek, kterého se nezbaví (dítě), a přítelkyně. On si chce užít, ale ji nechce ztratit, ale možná vlastně chce, holky mu lezou do postele, ale zda s nimi už něco měl, se neví. Tazatelka ho pochopitelně miluje, nechce ztratit, nyní bydlí, tuším, i s dítětem u sestry, ale jeho jezdí opečovávat, při návštěvách se pomuchlají, ale víc z toho nebylo. A ona mu dává peníze, což jsem moc nepochopila, ale znovu to číst nebudu
![]()
já ještě doplním - nadělali dluhy 100 000,– řešili, že nemají na jídlo a on hulí - čili a trávu má?.. no pěknej dáreček