Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
Myslíte, ze jsem nezmeskala možnost mít miminko? Je mi 29 a jsem 3 týdny po rozchodu. Teď si nedokážu vůbec představit, ze budu mít jiného muže. a hlavně, vždy jsem chtěla do 30 stihnout alespoň jedno dítě. Teď mám pocit, ze mi ujel vlak a strašně se bojím, ze zůstanu sama a bezdětná. Což je určitě hrozné přitažlivé pro okoli ![]()
Má kamarádka které je 41 má roční holčičku a je podruhé těhotná. Dětí ještě můžeš mít ![]()
Tak já jsem se v 29 také rozešla s přítelem.. mě tedy tenkrát vůbec nenapadlo, že bych „nestihla“ mít děti..
PS: Mám dvě..
@MateaFitz Ještě máš spoustu času
Ale chápu tě, já měla podobné myšlenky ve 25ti letech, co jsem se rozešla s bývalým…tehdy mě všichni přesvědčovali, že nebudu moct mít děti, tak jsem přemýšlela, v kolika letech se mi povede adopce, s tím, že nejdřív si musím najít vážnou známost, pak s tím člověkem nějakou dobu být, vzít se, zařídit si zázemí, pak teprv podat žádost o adopci a čekat x let, než se adopce povede. Byla jsem z toho smutná.
Ale jestli nemáš problém s otěhotněním, tak bych se tak nebála. Dneska medicína docela umí pomoct ![]()
Ja jsem potkala svyho muze ve triceti. A prvni dite jsem mela v petatriceti. Nic ti neujelo, maximalne pan nepravy
.
Dekuju za povzbuzení. Já myslela, ze on bude ten, se kterým to mimco bude… Nejhorší jsou reakce okolí, minimálně každy týden slyším narážku na svůj vek a otázku na co čekas? Mám každému vysvětlovat proč jsem single a ze mi z toho není nejlépe…:(
@majki.r to je další věc, po vysazeni HA nemám ms už půl roku… Podle doktorky by to chtělo co nejdříve otěhotnět… Ale s kým?
@Magdaleeena a kdy a kde se našel ten pravý?
@monrom dávám si teď dlouhou pauzu ![]()
@MateaFitz píše:
@majki.r to je další věc, po vysazeni HA nemám ms už půl roku… Podle doktorky by to chtělo co nejdříve otěhotnět… Ale s kým?
Na to nespěchej
Já nejsem doktor, tak moc neporadím, ale je důležité najít správného partnera…a doktorka ti k tomu řekla nějakou diagnózu, nebo proč bys měla co nejdřív otěhotnět? Po vysazení HA je normální, že je rozhozený cyklus, ne? A taky, když nemáš MS, tak otěhotnět nejde, ne?:nevim:
Mno, my jsme se tenkrát po tom rozchodu ještě rok dorozcházeli
, ale za rok (mých 30) jsem někoho potkala a pořád jsem na dítě ještě nespěchala
První se narodila v mých 36..
Rozešla jsem se s přítelem ve 28. Ve 29 jsem se vdávala a otěhotněla (v tomto pořadí), ve 30 jsem porodila první dítě. Teď mi táhne na 32 a čekám druhé. Nebála bych se
Hoď se do klidu, věnuj se koníčkům, ono se to vyvrbí ![]()
@MateaFitz
ja se dala dohromady s tim mojim az ve 30 ![]()
takze neboj
a prcka jsme zacali zkouset az na me 35 narozeniny ![]()
ale taky jsem mela vymyslene, ze první decko budu mit ve 25 ![]()
@majki.r pry je vse ok, jen to po te anti spi a mam cekat anebo zacit brat prasky, ale to bych musela mit partnera a museli bychom se intenzivne snazit… Ja ted spis resi, kde partnera pro zivot najit… Pripadam si strasne stara.. 30 je pro me jak smrt ![]()
@Magdaleeena to zni nadejne ![]()
@AnnaF doufam… Ted mam fakt pocity, ze budu jednou ta divna bezdetna pani s milionem kocek! @Kofolová rikam si, ze snad porad je cas na to najit nekoho kdo bude chtit rodinu nez si nechat udelat dite a zit s nim sama…
@fenny to byla rychlost
ja ted uz odpalila dve rande… Je to tak cerstvy… Nechci byt sama ale jsem porad zranena…
@Papia no ja to taky tak mela vymysleny… Prvni dite v 25, druhe v 29… A pak uz jen sama pozitiva a histoty
zivot mi nejak utika jinym smerem…
@MateaFitz To děláš dobře, není potřeba někam spěchat, dělej, jak se cítíš. Až se dáš do pořádku, ten pravý se jistě ukáže a na děti máš pořád ještě čas. Hlavně být v pohodě a spokojená sama se sebou, nehonit něco za každou cenu, to se nevyplácí. Držím palec, ať je brzo líp ![]()