Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ctu denicek a trosku me zarazil kometar, kde kdosi pise ve smyslu, ze miluje partnera stejne jako sve dite. A premyslim…
Mate to taky tak?
Ja osobne myslim ze je to uplne jina laska, manzela miluju hrozne moc, ale dite je pro me vsim. A adi miluju dite vic.
Co vy?
Tema na odlehceni, bez hadek a provokaci prosim.
Reagovat budu navecer, maly se mi budi ![]()
Manžela miluju, ale dítě až za hrob, jak mu říkám každý večer, když ho uspávám : Dobrou noc, lásko moja největší na celém světě a v celém vesmíru širém
![]()
@valina1 píše:
Ctu denicek a trosku me zarazil kometar, kde kdosi pise ve smyslu, ze miluje partnera stejne jako sve dite. A premyslim…
Mate to taky tak?
Ja osobne myslim ze je to uplne jina laska, manzela miluju hrozne moc, ale dite je pro me vsim. A adi miluju dite vic.
Co vy?
Tema na odlehceni, bez hadek a provokaci prosim.Reagovat budu navecer, maly se mi budi
Přítele nemiluji ani z 10% co dítě, ač ho mám velice ráda.
Mám to stejně. Manžela miluji, ale za své dvě děti bych dýchala a život položila. Jsou to dvě úplně jiné lásky.
Taky cítím, že je to úplně jiná láska. Ani to nedokážu popsat jak to cítím. Kdybych ale měla přijít o jedno z nich tak by se můj život zhroutil!
Souhlasím, děti miluju jinak, tak nějak bezmezně a bez výhrad ![]()
manžela miluju, ale jinak dokážu k němu být kritičtější než k dětem ![]()
Taky miluju partnera, ale dítě miluju úplně jinak a nade vše na světě. Až mě samotnou vyděsilo, že už pro mě partner není na prvním místě.
Každýho jinak… Ale pro děti bych dýchala.. I když mi občas lezou na nervy… ![]()
@Honzimila píše:
Manžela miluju, ale dítě až za hrob, jak mu říkám každý večer, když ho uspávám : Dobrou noc, lásko moja největší na celém světě a v celém vesmíru širém![]()
asi tak
a hlavně je to úplně odlišný druh lásky
Taky to tak mam. Blbej priklad ale kdybych mela kvuli nim skocit z okna- u chlapa nevim, u ditete i s rozbehem a saltem vzad ![]()
Manželku nechci ani vidět, takže u mě je rozhodování naprosto jasné ![]()
Miluju je oba, každého úplně jinak…ale na dítěti jsem mnohem zavislejsi než na manželovi…a nejšťastnější jsem, když je mám oba u sebe ![]()
Nelze srovnávat lásku mateřskou s láskou jinou. Partnera můžu mít sebevíc ráda, ale kdybych musela volit, zvolím určitě dítě. Tak jako asi každá matka.
Podle mě je to úplně jiná láska a asi bych to nedefinovala tak, jako že dítě miluju víc. Prostě jde o úplně jinou lásku. Ale k dítěti cítí člověk taky zodpovědnost a to taky hodně dělá…
a jen tak btw. mi připomnělo, moje matka kdysi prohlásila babče, po tom, co mi táta koupil koženou sukni, do které jsem se ve svých 3 letech zamilovala
- že: „no on má snad tu holku radši než mě“.. moje matka je případ sám o sobě ![]()