Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pesimista anebo to vypovida neco o me?
Nevadi, jsem rada i za muzsky pohled. Jsi doktor? S temi testy to zkusim, protoze jinak uz vazne nevim, co delat ![]()
@MateaFitz Je to ošklivé to říct ale trochu mě to uklidňuje a povzbuzuje když tady čtu kolik holek okolo 30 začíná znovu bez dětí a bez partnera. A je moc hezký číst, že není všem dnům konec a některé z vás to pak stihly během chvíle i s vhodným partnerem
![]()
@MateaFitz píše:
Ahoj,
Myslíte, ze jsem nezmeskala možnost mít miminko? Je mi 29 a jsem 3 týdny po rozchodu. Teď si nedokážu vůbec představit, ze budu mít jiného muže. a hlavně, vždy jsem chtěla do 30 stihnout alespoň jedno dítě. Teď mám pocit, ze mi ujel vlak a strašně se bojím, ze zůstanu sama a bezdětná. Což je určitě hrozné přitažlivé pro okoli
neboj stihnes
ja si pockala skoro do 40 a rozhodne nemam pocit, ze me ujel vlak. Naopak si to zatracene uzivam
Ale urcite byly dny kdy jsem si podobne vety rikala jako ty. Ted uz vim, ze zbytecne..vsechno ma svuj cas jenom se clovek nesmi bat vykrocit ![]()
@MateaFitz píše: @Pesimista anebo to vypovida neco o me?proc o tobe, kdyz je to mnohem vice rozsirene, nez se tobe, ze tve ulity muze prave ted zdat, proste nejsi takto jedina,
@MateaFitz píše: @Pesimista Jsi doktor?ne, vubec ne, jen koukam kolem, jek se veci deji
@Pesimista proste mam v hlave, ze kdybych byla hezci, zustal se mnou… Ze proste jen nechce me…
@MateaFitz píše:
@Pesimista proste mam v hlave, ze kdybych byla hezci, zustal se mnou… Ze proste jen nechce me…
Přitom je to jinak, to snad víš, ne? ![]()
@MateaFitz píše: proste mam v hlave, ze kdybych byla hezci, zustal se mnou… Ze proste jen nechce me…tak tohle je ten nejvetsi blud ve kterem zijes, ver mi
@Gina108 píše: Přitom je to jinak, to snad víš, ne?
a tady to mas potvrzene ![]()
@MateaFitz píše: proste mam v hlave, ze kdybych byla hezci, zustal se mnou… Ze proste jen nechce me…
lide se hledaji podle meritek krasy, ale to, proc spolu zustavaji, treba I na cely zivot, to neni krasa, pokud ano, tak pouze v nejake zcela zanedbatelne mire, az tohle pochopis, budes mit svuj problem vyreseny
@Gina108 já mám teď sebevědomí a chuť do života na nule. Stane se mi, že si uvědomím kolik mi je, že jsem sama a mám pocit, že se udusím
vím, že tenhle přístup je špatný, ale je to tak čerstvé…přitom než jsem ho poznala byla jsem sebevědomá holka, pyšná na to, co jsem dokázala a se spoustou plánů do budoucna…teď jsem chudinka…
@Pesimista píše:
lide se hledaji podle meritek krasy, ale to, proc spolu zustavaji, treba I na cely zivot, to neni krasa, pokud ano, tak pouze v nejake zcela zanedbatelne mire, az tohle pochopis, budes mit svuj problem vyreseny
tohle já vím a myslím, že vzhled rozhodně není pro vztah to nejdůležitější…jenže on to má jinak
nevím, co mu říct na to, když mi řekne, že psychicky jsem 100% dle jeho představ a že ani nedoufal, že někoho takového najde, ale fyzicky jeho typ nejsem a už jsem ho přestala bavit…
Jestliže jsi na 100% podle psychických představ, takje magor, když si myslí, že ještě někoho takového potká…život tuhle šanci 2 x nedává, to mu vzkazuju. Těžce si neváží, toho co měl ![]()
tohle já vím a myslím, že vzhled rozhodně není pro vztah to nejdůležitější…jenže on to má jinaknevím, co mu říct na to, když mi řekne, že psychicky jsem 100% dle jeho představ a že ani nedoufal, že někoho takového najde, ale fyzicky jeho typ nejsem a už jsem ho přestala bavit…
hmm… vim, že je ti teď hrozně moc zle, ale říká se, že všecho špatný je pro něco dobrý. Někdy je lepší, když takový vztah skončí než by si s ním třeba měla dítě a byla ve vztahu nešťastná nebo on. A že je takových vztahů mraky na to vem jed.
On se ten pravý objeví, nevěš hlavu.
@MateaFitz co mu na to říct? Tak běž a najdi si jinou. Nebudeš přeci s chlapem, který o tebe nestojí. Když někoho miluješ, tak ho prostě miluješ, bez podmínek.
Nikdo není dokonalý a vždy ten druhý bude mít něco, co ti třeba nebude úplně sedět.
Kašli na toho chlapa, na světě je jich spousta. Dám ti radu, nejdřív se postav na vlastní nohy a pak toho chlapa. Já se vzpamatovávala dva roky z rozvodu, sáhla jsem si pěkně na dno a pak jsem začala mít pocit, že mi ujel vlak a začala jsem hledat chlapa za každou cenu, byla to chyba, dneska to vím, mohla jsem si ušetřit spoustu problémů, starostí a špatných zkušeností. Až v 35 mi došlo, že si musím vážit sama sebe a že si svůj život řídím já sama, a ne ten chlap vedle mne.
@MateaFitz Určitě stihneš, není důvod, abys nestihla. Já třeba budu mít letos 35 a mám 7 měsíčního prcka a čekáme druhý. Takže žádný stres, ten nikomu ještě nikdy neprospěl. ![]()
@MateaFitz píše: když mi řekne, že psychicky jsem 100% dle jeho představ a že ani nedoufal, že někoho takového najde, ale fyzicky jeho typ nejsem a už jsem ho přestala bavit…
a vis co to znamena, ze on je psychycky na 0%, tak mho nechej bezet a zij dal
@Pesimista To je podobná věta jako kdybych byl sám tak si tě vezmu za ženu… ![]()