Problém s ročním dítětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
465
30.8.19 20:03
@Anonymní píše:
@warita Malej neposeda, minimum spánku, kritika co by měl syn umět atd… Navíc jdu na konci září k doktorce a bude to zase to same… Člověk měl jiné představy a pak najednou zůstal na syna sám a mám pochybnosti, jestli jsem ho nezanedbala. 😔

Možná změň doktorku. Pro svůj i synův klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Au_Lait
30.8.19 20:10
@Anonymní píše:
@Au_Lait tak aspoň Vaše basti. Syn sice ji, ale sám ne. Když mu dám do ruky krupku, rohlik, loupak, sušenky, piskot, kus jablka, tak si nic nevezme. Pít také sám moc nezvládá… takže toho je víc. Zítra budu zkouset ho nechat, ať si s jídlem poradí sám a uvidím. Myslím si, že to skončí řevem…

Ale taky dlouho nechtěla. Pít taky sama z lahve moc neumí, musím ji pomoct. Nenuťte ho, zkuste mu dát před sebe víc věcí na výběr, sedněte si ke stolu, jezte s ním. Dejte mu kousek něčeho do pusinky, pak do ručičky. Však on si něco pomalu vezme :kytka:. Dcera je taky nejšťastnější, když nesedí za stolem sama.

• Citovat
  • Upravit
465
30.8.19 20:21

Neboj, pokud se synovi snažíš věnovat - občas řekneš básničku: paci, paci atd. Ukážeš nějaké leporelo: první slova, zvířátka,… Zajdeš s ním na procházku, necháš ho samotného jít (ne jenom v kočárku), posadíš na odrážedlo,… Tak proč bys ho zanedbávala? Znám maminku, co byla velmi akční, na dítě pořád mluvila, zkoušela různé metody, a stejně moje dcera mluvila dřív, což ji asi trochu štvalo. Ale prostě každé dítě je jiné a v konečném důsledku je asi jedno, jestli dítě začne chodit v 10 nebo ve 14 měsících apod. V dospělosti to snad někdo pozná, kdo kdy chodil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
30.8.19 20:30
@Anonymní píše:
@warita Malej neposeda, minimum spánku, kritika co by měl syn umět atd… Navíc jdu na konci září k doktorce a bude to zase to same… Člověk měl jiné představy a pak najednou zůstal na syna sám a mám pochybnosti, jestli jsem ho nezanedbala. 😔

hele, ja taky srovnavala, ja nevim, jak tomu ma clovek odolat. Ale ja asi mela stesti i v tom, ze jsem kolem mela i deti, ktere na tom byly vyrazne hur, tak tim jsme se zaparkovali s moji malou nekde v prumeru. Samozrejme „ambiociozni“ matka by radsi dite, ktere neni prumerne, ale co nadelas.

Rozhodne jsem z toho nebyla na dne. Podivej, moje mala zacala chodit na 13m, mluvit zacala az na 18m a ted mluvi jako vodopad, sikovna je, vycurana jako dira do snehu. Socialne uplne zdatna. A kdyz pomyslim, jaka to byla nezrizena strela do asi 2 let, tak se mi nechce verit, ze je to to stejne dite.

Dej mu cas, vzdyt je to jeste skoro miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.19 21:50

@Au_Lait Já třeba nakoupila hrozně moc hrnků, nakonec se s pomocí napije z toho z toho nejlevnějšího a určeného pro děti od 6měsíců. S jídlem je to boj v tom směru, že hodně věcí nechce. Na druhou stranu zelenina, ovoce a mléčné výrobky jsou hit. Což je asi pozitivní. Věřte, že zkouší co se dá, přemýšlela jsem, že mu třeba upeču nějaké sušenky, ale nevím, jestli to má smysl… Už mě nenapadá co mu nabídnout. Třeba po melounu se mu chce zvracet, do rohlíku jako náznakem kousne a hned ho zahodí. S tímhle budeme bojovat hodně dlouho. Plánovali jsme s manželem, že syn půjde do firm. školky v 18 měsících, ale asi to budeme muset odložit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.19 21:59

@Calendulka Paci paci umí, jinak je to jen takové brum brum, bábábá, nánáná atd… nic určitého. Zvířátka mu pouštím, teda pouštím mu zvuky zvířat s obrázky. Knížku zkouším, ale spíš mi ji zavírá. Chvíli ho zaujmu takovým psem od fisher price, ale tak vždy 15minut, pak se sebere a utíká pryč a nebo jde zavírat dveře či podobné vylomeniny…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.19 22:02

@Verurizeckova To vždy manžel na něj pořád, „řekni máma“ atd… a on začne to svoje brrrr áááá ajajaja háááááá

• Citovat
  • Upravit
10461
30.8.19 22:06
@warita píše:
hele, ja taky srovnavala, ja nevim, jak tomu ma clovek odolat.

Tomu se neubranis. Jen si z toho clovek nesmi delat hlavu. A jak jsem psala, nektere vlohy ditete se projevi az pozdeji. A to, ze nekdo chodi driv, nemusi vubec znamenat, ze bude pohybove sikovny. To je treba muj pripad. Zacala jsem samostatne chodit v 10 mesicich, ale na vsehny pohybove aktivity (sport, tanec) jsem hrozne kopyto. Ze jsem chodila brzo je mi naprosto k nicemu, max. si to muzu o sobe precist ve zdrav. karte. Syn zacal chodit ve 14 mesich a od 3,5 let samostatne lyzuje a jezdi na kole. Nikdy nevis, jak se to nakonec vyvrbi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.19 22:26
@Anonymní píše:
@Calendulka Paci paci umí, jinak je to jen takové brum brum, bábábá, nánáná atd… nic určitého. Zvířátka mu pouštím, teda pouštím mu zvuky zvířat s obrázky. Knížku zkouším, ale spíš mi ji zavírá. Chvíli ho zaujmu takovým psem od fisher price, ale tak vždy 15minut, pak se sebere a utíká pryč a nebo jde zavírat dveře či podobné vylomeniny…

15 minut u ročního? To je naprosto super. Mně dá pětiletý maximálně 5 minut a konec.

• Citovat
  • Upravit
465
31.8.19 15:18
@Anonymní píše:

No vidíš… Podněty mu dáváš, nezanedbaváš ho ;) To už je na dítěti, jak všechno zpracuje. 15 minut hry s jednou hračkou je i podle mě u ročního dítěte úspěch. Dcera třeba tak do 18 měsíců nebyla schopná ani vydržet u Večerníčku, prostě pozornost udržela jen krátkodobě. Ale nepřipadá mi postižená :lol: Hraje v současnosti např. stolní hry pro starší děti, taky jí předčítám pohádky s vyšším věkovým doporučením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí