Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@sakota píše:
Pardon za OT, ale boli me z toho oci - stanice je CHOVATELSKA, nikoliv chovna (chovna je fena).Jinak radu, kdo by chtel problemoveho velkeho psa bohuzel nemam.
umístnit - to je taky perla
@Jessiii píše:
Dobrý den, chtěla bych se omluvit za tohle úplně hloupé téma, ale už jsem zoufalá.Máme rotvajlera, bude mu 6 let, máme s ním šíleně problémy a já už nevím jak dál. Pejsek je velmi problémový. Od mala jsme ho měli jako miláčka, nikdy mu nikdo neubližoval, přesto je agresivní. Máme dvouletého syna, kterého teda absolutně miluje a jsem si jistá, že by mu nikdy neublížil. Bohužel už ale „napadl“ mě. Je šíleně tvrdohlavý, stále kňučí a to jo nic nebolí, nic mu nechybí. Venku s ním normálně chodit nemůžeme, venčení je šílené. Je agresivní na ostatní psy, pustit ho taky nejde.
Ano, chyba ve výchově se stala, bohužel ať dělám co dělám situace se nelepší, na veterinu nám bylo řečeno už když byl štěně že je labilní. Popravdě už nemám sílu ani náladu něco dělat. Veškeré snahy jsou k ničemu a já už jsem tak zoufalá, že už ani nechci veškerý čas obětovat jemu. Těch problémů je velké množství, o tom psát nechci.
Teď k dotazu, neznáte někdo někoho, kam ho umístit? Na inzerát se nikdo neozval a do normální rodiny ho stejně dát nemůžu, potrebovala bych někoho, kdo má zkušenosti, psovod, nebo někdo takový, kdo se vyzná a třeba by potřeboval psa k práci, na hlídání nebo tak. Opravdu už nevím co s ním dělat. Jen se doma hádáme. Útulky jsou plné a ze známých ho samozřejmě nikdo nechce.
Prosím, nepište mi, že chyba je ve výchově, že jsme špatní majitelé, chudák pejsek… Všechno tohle vím sama, z části jsem chybu udělala určitě já, z části je pejsek opravdu „případ“. Výčitek a probrečených nocí mám za sebou hodně a teď je čas s tím opravdu něco udělat.
Jen mě zajímalo, jestli třeba neznáte někoho, kdo by si s ním poradil a byl by za něj rád. Děkuji mockrát.
Jen tak věnovat problémového psa nejde. Jestli kontaktuješ nějakého cvičitele, stejně se nevyhneš tomu se mu 100% věnovat, takže se na to radši připrav a ostatní problemy buď půjdou stranou, nebo je urychleně vyřeš. Holt jste si z blbosti pořídili psa, na kterého jste se svými zkušenostmi neměli. Že byl zlatý do určité doby neznamená, že nebude veden pevnou rukou.
@stinga píše:
umístnit - to je taky perla
Paní naivně doufala, že kdyz sem napíše, ozve se x zachranovaček a pro psa si přijede ještě dnes ![]()
@Jessiii jsem si jistá, že by mu nikdy neublížil
To je blbost. U problemoveho psa si jista byt nikdy nemuzes.
Bohužel to nebyl můj nápad, ráda bych podotkla, že si ho pořídil bývalý přítel, který už jich pár měl v rodině, jiného psa nikdy neporizovali, po rozchodu ale zůstal u mě, takže to nebyla frajerina nebo tak něco. Prosel základním výcvikem.
Nechci pilotovat, jen mě zajímalo, jestli někdo nezná někoho, kdo přišel o pejska a shání dobrého hlídače, velmi energetického psa a dokázal by s ním zacházel lépe než já. Je plno případů, kdy pejsek potřeboval větší využití. Toť vše… Jeho problémy nechci více rozebírat.
Problém je, že psa si dneska může pořídit každý pako. Vidím nevychované psy v sídlišti dnes a denně. Sousedi mají „milované zlatíčko“, které řve kdykoliv zvednou zadek od televize.
Pejskařky mě sežerou, ale takového psa si vezme jedině někdo, kdo ho buď sežere nebo strčí do arény. Neschvaluji ani jedno, ale taková je realita. Nevychovaného problémového rotvika si nikdo příčetný na triko nevezme.
@Jessiii ale proste šestiletého psa, který napadl majitelku a je nezvladatelný si vezme jen cvok.
@Ou píše:
Vzali jste si velkého a náročného psa. Navíc tipuju že z množírny, protože jinak by ses při začátku obtíží obrátila na chovnou stanici. Zkazili jste psa, jsi z toho nešťastná, na žádný cvičák si nechodila, s kynologem si se neradila a chceš se ho zbavit a ještě politovat.Co budeš dělat s dítětem, až přijde obobí vzdoru a nebo puberta?
To co máš hledat je cesta, jak to řešit a to i s partnerem, protože jaksi zvládat základní práci se psem musíte oba a evidentně o tom víte tužku.
@7.straka Známý se zbavil problémového rotvika a po čase se dozvěděl, že je slutečně v areně. Složil se z toho, už třetím rokem je na silných antidepresivech. I takové hnusy se dějí ![]()
@Jessiii píše:
Bohužel to nebyl můj nápad, ráda bych podotkla, že si ho pořídil bývalý přítel, který už jich pár měl v rodině, jiného psa nikdy neporizovali, po rozchodu ale zůstal u mě, takže to nebyla frajerina nebo tak něco. Prosel základním výcvikem.
Nechci pilotovat, jen mě zajímalo, jestli někdo nezná někoho, kdo přišel o pejska a shání dobrého hlídače, velmi energetického psa a dokázal by s ním zacházel lépe než já. Je plno případů, kdy pejsek potřeboval větší využití. Toť vše… Jeho problémy nechci více rozebírat.
Tal když si ho pořídil bývalý, nechápu, proč při pakování trenclí nezabalil i psa
Hysterický nezvladatelný pes, to je fakt výhra, ten bude hlídat sám ![]()
@Jessiii teď jsi tomu dala korunu
Pes tě napadl a ty ho nabízíš jako fajn parťáka a hlídače. Proč zůstal s tebou a nenechala si ho s ex? Sama uznáváš, že s ním neumíš zaházet a ZÁKLADNÍ výcvik je v případě rotvajlera žalostně málo. A nechat si psa, kterého neumíš vychovat jako mazlíčka? Rotvik není pudl pro Krista. Za to, že ty seš neschopná ho vycvičit má jinak skvělý pes se skvělou povahou, kterou má z velké části vrozenou skončit někde v aréně ne? Teda nějak jsem se rozohnila
..
@7.straka píše:
Problém je, že psa si dneska může pořídit každý pako. Vidím nevychované psy v sídlišti dnes a denně. Sousedi mají „milované zlatíčko“, které řve kdykoliv zvednou zadek od televize.
Pejskařky mě sežerou, ale takového psa si vezme jedině někdo, kdo ho buď sežere nebo strčí do arény. Neschvaluji ani jedno, ale taková je realita. Nevychovaného problémového rotvika si nikdo příčetný na triko nevezme.
Vezme. Ale za měsíc napíše kam jinam než na epipi, že si bohužel vzal pejska od majitelky, co tvrdila, že je to zlatíčko, dítěti by neublížil, ale nemá čas na jeho výchovu.
@Jessiii píše:
Máme taky rotvíka s podobnou náturou, jestli chceš, můžu do zpráv poradit
![]()
Čirou náhodou - nejsou ty tři roky právě doba, kdy jste šli s bývalým od sebe? To by slušně zapadalo ![]()