Problémový pejsek - kam ho umístnit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11
23.4.19 09:09

@MáškaMarie33 ráda, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
23.4.19 09:10

Jen tak pro zajimavost. Je pes s PP? :think: zanedbanej vycvik je pruser, ale to vite. Chapu vas napad dat psa nekomu zkusenemu, kdo s nim bude umet pracovat. Zkusila bych projet inzeraty jestli nekdo nepoptava hlidace, pripadne se i poptat v utulku. Treba by o nejakym zajemci vedeli, urcite bych se zeptala i na veterinaru v sirsim okoli, znamejch lidi, Proste rozhodte site kam to pujde. Mrknete na skupiny na facebooku, a klidne i sami hodte inzerat s nabidkou. Nejsem zastancem toho aby se pes jen tak dal pryc. Ale pokud opravdu ma i dle veterinare pohnutou povahu, a je nezvladatelny, bylo by to nejspis lepsi jak pro psa, tak pro vas. :( Zalezi nakolik ma pes jeste tvarnou povahu, jestli by se s nim dalo pracovat. Mam zkusenost s NO kdy se dala fena v podobnym veku dobre vychovat a castecne i vycvicit. Ale to bude pes od psa, povaha od povahy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.4.19 09:12
@Jessiii píše:
Bohužel to nebyl můj nápad, ráda bych podotkla, že si ho pořídil bývalý přítel, který už jich pár měl v rodině, jiného psa nikdy neporizovali, po rozchodu ale zůstal u mě, takže to nebyla frajerina nebo tak něco. Prosel základním výcvikem.
Nechci pilotovat, jen mě zajímalo, jestli někdo nezná někoho, kdo přišel o pejska a shání dobrého hlídače, velmi energetického psa a dokázal by s ním zacházel lépe než já. Je plno případů, kdy pejsek potřeboval větší využití. Toť vše… Jeho problémy nechci více rozebírat.

Sháníš umístění pro problémového psa, ale jeho problémy nebudeš rozebírat :mrgreen: jasně, ty nejsou důležité, hlavně ať si ho někdo odveze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.4.19 09:13
@unuděná píše: Čirou náhodou - nejsou ty tři roky právě doba, kdy jste šli s bývalým od sebe? To by slušně zapadalo :think:

A taky kdy paní otěhotněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
23.4.19 09:19

Ja mam teda jen retrívra ale taky bylo potřeba mu ukazat, kdo je alfa ve smečce. Parkrat jsem mu klecela na krku venku například. To chce tvrde nastavit hranice. Muj otec ma rotvika a ten se dokazal naucit, a to asi petilety, ze moje ječící autidite neni ohrozeni, udelali si spolu nakonec takovy primeri, neco ve stylu dobre tak si jec a běhej si ale nestipej me a ja se za to nebudu motat blizko kdyz to nemas rad. Nebylo to hned a chapu, ze neni rotvik jako rotvik ale mne pripada, ze jsou to chytry psi. Ja tu sedesatikilovou obludu bezne ve srande porazim na zada a blbnu s nim. Jako jo, kazdej pes se da zkazit a taky se da fura veci napravit, ale chce to desnou duslednost a trpělivost. Zkusila bych cvicak, najmout si nekoho na pomoc, nebalila bych to hned. Nemela bych asi klidny svedomi dokud bych nezkusila odbornou pomoc někoho zkusenyho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
23.4.19 09:21

Kam teda "umistnit energetického " psa…Aby on nebyl i energeticky náročný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.19 09:26
@Jessiii píše:
Dobrý den, chtěla bych se omluvit za tohle úplně hloupé téma, ale už jsem zoufalá.

Máme rotvajlera, bude mu 6 let, máme s ním šíleně problémy a já už nevím jak dál. Pejsek je velmi problémový. Od mala jsme ho měli jako miláčka, nikdy mu nikdo neubližoval, přesto je agresivní. Máme dvouletého syna, kterého teda absolutně miluje a jsem si jistá, že by mu nikdy neublížil. Je šíleně tvrdohlavý, stále kňučí a to jo nic nebolí, nic mu nechybí. Venku s ním normálně chodit nemůžeme, venčení je šílené. Je agresivní na ostatní psy, pustit ho taky nejde

Teď k dotazu, neznáte někdo někoho, kam ho umístit? Na inzerát se nikdo neozval a do normální rodiny ho stejně dát nemůžu, potrebovala bych někoho, kdo má zkušenosti, psovod, nebo někdo takový, kdo se vyzná a třeba by potřeboval psa k práci, na hlídání nebo tak. Opravdu už nevím co s ním dělat. Útulky jsou plné a ze známých ho samozřejmě nikdo nechce.

Prosím, nepište mi, že chyba je ve výchově, že jsme špatní majitelé, chudák pejsek… Všechno tohle vím sama.

Jen mě zajímalo, jestli třeba neznáte někoho, kdo by si s ním poradil a byl by za něj rád. Děkuji mockrát.

Příspěvek upraven 23.04.19 v 08:55

Pláčeš tu na špatném hrobě zakladatelko, tady vzbudíš méně emocí i případem, že by Ti pes ukousl ruku než že se chceš problémového psa zbavit..tady mají všichni patent na rozum, i kdyby sis vzala partnera, který tě mlatí, tak dostaneš menší čočku než za rotwika. Tak jak si člověk můžer najít partnera tyrana, tak se může stát, že nezvládne výchovu psa.Tak po vyčerpání všech ofic. možností bych neriskovala zranění a trauma syna a psa bych přivázala s pytlem granulí u útulku..klidně mě kamnujte, raději snesu představu nezvladnutl rotwajlera u útulku a dokonce i v aréně, než zraněného, nebo mrtvého dítěte. A ne opravdu se nemíním zbavit dítěte až bude v pubertě, protože dítě mě nejspíše nepokouše nebo nezabije jako nevychovaný. velký pes - asi tak nadnesené jako porovnávat zbavení se psa a dítěte.

• Citovat
  • Upravit
687
23.4.19 09:29

Ja bych si tedy takoveho psa u ditete nenechala ani omylem. Taky me fascinuji mladsi lidi na sidlisti s temito psi, kdyz casto je evidentni, ze neposlouchaji. Chci si poridit paralyzer, protoze panicci techto pejsku sve milacky nezvladaji, uz po nas s detmi parkrat sli a bylo to dost neprijemne. Zkusila bych kontaktovat Desenskeho, i ten povazuje agresivniho velkeho psa u ditete za vysokou hru. Asi bych uvazovala i o utraceni, pokud neni jen tak se ho zbavit, nebo trvale doma kosik. S ditetem to uz neni legrace, takovych par pripadu uz bylo, kdy pes byl proste vudcem smecky a zasahl a brecici dite zakousl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.19 09:32

Mám 2 psy. Jednu fenku, kterou jsem vychovala sama. Apotom jsem si pořídila další fenku. Ta druhá je agresivnější, ale ví, co si může a nemůže dovolit. Má jasně stanoveny pravidla a ví, že když je poruší, tak za to dostane nalezity trest. Nebiju ji nebo tak. Ale pes musí vědět, kde má své místo. První fenka byla na tu druhou taky agresivní. Párkrát se chytli a teď jsou nerozlucna dvojka. Staví vědět jak na toho psa. A ne brečet, že chci dát pryč psa, protože jsem ho neuměla vychovat. Když si kupuješ psa, musíš vědět, jaký to plemeno je. A ne ho pak chudáka někde prodat, darovat či co. Najdi si pro něho nějakého odborníka

• Citovat
  • Upravit
2474
23.4.19 09:32

@alatheia1 Utratit? To snad nemůžeš myslet vážně 8o :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
23.4.19 09:34

@Jessiii proč se ho chceš hned zbavovat? Řeš problém.. vlastně to už jsi měla dávno. Co jsi proto všechno udělala? A určitě bych nevěřila tomu, že dítěti nic neudělá.. nikdy nevíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
23.4.19 09:36

@alatheia1 jasně, utratit. Opravdu řešení :zed: To snad nemůže napsat normální člověk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
23.4.19 09:38

@alatheia1 Veterinář zdravého psa jen tak neutratí, takhle snadné to není!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
23.4.19 09:40

Takle, ono je to celé hodně složité. Pes je agresivní na ostatní psy. Ano psy, ne feny a ne lidi. Na mě zavrčel když si špatně vyhodnotil situaci a chránil malého, který spadl a plakal, pes nechápal co se děje a byl zmatený. Ptala jsem se v dobrém, problém s jeho chováním řeším delší dobu a zkusila jsem dost věcí, jen otázka byla jiná a proto tady nebudu vypisovat jake problémy a jake kroky už proběhly. Nechci politovat, nechci hned psa odložit, pouze mi přišlo jako jedna z možností (mnoha) se optat i tady, jestli by někdo o někom nevěděl. A ano, pes a dítě je něco úplně jiného, rozhodně nedám dítě pryč protože zlobí a ano, mě dítě má přednost a vždy mít bude před psem, i když toho psa máme rádi. Pejskovi jsem věnovala vše, teď ale máme dítě na dát mu 100% času zkrátka nejde. To asi lidí bez dětí nepochopí, ale nejde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.19 09:40

@alatheia1 zkus se třeba zamyslet, jak ty děcka se chovají k těm zvířatům a rodiče jen přihlížející a usmívají se. Ale utratit psa?? Za to že ho zakladatelka nezvládla? To už je příliš

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný