Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jessiii pes zjevne predevsim nema jasno v te hierarchii. On nesmi dite vychovavat ani chranit pred Tebou, to je casta chyba. Tohle pes udelat mne, tak ho potrestam. Nemusi ho clovek hned zbit, dostatecny trest je i vykázání ze smečky, zavrit psa do kotce napriklad. Ale ja jsem vztekla, by dostal po cuni.
Je to nebezpecny, pes pak muze zasáhnout vuci diteti vychovne a muze ublizit. To jsou takovy ty reci pak ale vzdyt pes hlidal kocarek, kdyz bylo dítě maly, nikdo se nesmel priblizit..jak je mozny, ze dite kousnul? A uz ty lidi nevidej, ze dite delalo z psova pohledu neco co nemelo a pes ho umravnil ptz nevedel, ze tohle neni jeho kompetence prave proto, ze byl spatne zarazenej ve smecce hierarchicky. Pes patri pod dite. Dite mu samozřejmě nesmi ubližovat, ale to uz je zase na dospelym. Ja jsem velmi benevolentní matka ale detem jsem nedovolila nikdy zadny valeni se po psovi napriklad. To jsou takovy ty iluze o krasnym vztahu maly dite a pes a pak to konci spatne, ptz pes je v permanentnim stresu..ale to uz jsem trochu jinde.
@Anonymní píše:
Pláčeš tu na špatném hrobě zakladatelko, tady vzbudíš méně emocí i případem, že by Ti pes ukousl ruku než že se chceš problémového psa zbavit..tady mají všichni patent na rozum, i kdyby sis vzala partnera, který tě mlatí, tak dostaneš menší čočku než za rotwika. Tak jak si člověk můžer najít partnera tyrana, tak se může stát, že nezvládne výchovu psa.Tak po vyčerpání všech ofic. možností bych neriskovala zranění a trauma syna a psa bych přivázala s pytlem granulí u útulku..klidně mě kamnujte, raději snesu představu nezvladnutl rotwajlera u útulku a dokonce i v aréně, než zraněného, nebo mrtvého dítěte. A ne opravdu se nemíním zbavit dítěte až bude v pubertě, protože dítě mě nejspíše nepokouše nebo nezabije jako nevychovaný. velký pes - asi tak nadnesené jako porovnávat zbavení se psa a dítěte.
Přivazovat psy k útulkům se nesmí a útulky bývají hlídané kamerama.
A přivázat ho někde v lese je trestný čin a zakladatelka by mohla skončit s podmínkou…
@Bandii Ja vim, ze je to jejich vina, psa zkazili a ted hasi pozar. Ale netvarme se, ze to nikoho nenapadne, nikdo to nedela a nedeje se to. Krajni reseni, ale jako porad beru cloveka nad psa, i kdyz mam zvirata rada.
@Anonymní píše:
@alatheia1 zkus se třeba zamyslet, jak ty děcka se chovají k těm zvířatům a rodiče jen přihlížející a usmívají se. Ale utratit psa?? Za to že ho zakladatelka nezvládla? To už je příliš
Myslim, ze asi nemas deti, tyhle reakce jsem cekala, ale proc anonym? Pak bys to pochopila. Tady je v sazce zivot nebo zohaveni ditete, psi neuvazuji jako my, a nevychovany velky pes je riziko. Mel by jit pryc od ditete, a to co nejdriv.
@MP Krista To nevim, jak to funguje a kdo je co ochotny udelat. Myslim, ze kdo chce, tak sezene, i veterinari maji pochopeni pro urcite situace. Ale jako dat nekomu psa do areny a podobne, to by osobne pro me bylo prijatelnejsi ho utratit, at se to zda sebekrutejsi.
@alatheia1 nemyslím to vůči zakladatele ale někdo tady psal, že jsou toho plné zprávy, jak pes napadl dítě. Je třeba se zamyslet že někdy ty děti chodi za psama strkaji mu prsty kam nemají a rodiče neřeknou ani bu a pak se diví, že ho neznámý pes za plotem kousne. Rodiče pak brečí, že ten pes je nevychovaný.
@alatheia1 píše:
@MP Krista To nevim, jak to funguje a kdo je co ochotny udelat. Myslim, ze kdo chce, tak sezene, i veterinari maji pochopeni pro urcite situace. Ale jako dat nekomu psa do areny a podobne, to by osobne pro me bylo prijatelnejsi ho utratit, at se to zda sebekrutejsi.
A nebo by si ho někdo vzal na maso a ještě na tom trhne nějakou pětku, ne?
![]()
@Jessiii proč si ho nevzal ex když byl jeho? s PP nebude co
Zkusila bych i ifaunu inzerát a napsat spíš na hlídání. Kdo ví co má v genech a u dítěte takového psa bych nechtěla, otázka času než mu rupne v hlavě a následky budou fatální. Pokud by byl s PP jistě by jste dávno kontaktovali CHS
. Jestli byl labilní jako štěně dalo se očekávat že budou problémy ![]()
@Anonymní píše:
@alatheia1 jinak děťátko máme a učíme jak se chovat ke zvířatům.
https://psychologie.cz/…-svoje-dite/
Neco pro lidi, kteri si mysli, ze kdyz vse delate spravne, tak dite nikdy nemuze byt napadeno rodinnym psem.
Máme v bytě dvě kočky, dcera se začíná plazit a já ji nespustím z dohledu. Jde jen o kočky a věřím jim, ale jen na 99%, v tom 1% jsou to pořád šelmy. Stačí se špatně dotknout a můžou se ohnat, nebudou přemýšlet, kdo jim to udělal. Nehledě na to, že pořád váží víc než malá. Takže nechat ji s našimi vychovanými dobrmankami bych si netroufla už vůbec (jsou venku) - takže mít dítě u nezvladatelného rotvajlera a ještě říct, že by malému neublížil, je fakt na palici. Ale pořád to není důvod pro zbavování. Utracení nebo přivázání k útulku je už totálně přes čáru, takové zrůdy jsou doufám fakt jen výjimky ![]()
@Anonymní píše:
@alatheia1 nemyslím to vůči zakladatele ale někdo tady psal, že jsou toho plné zprávy, jak pes napadl dítě. Je třeba se zamyslet že někdy ty děti chodi za psama strkaji mu prsty kam nemají a rodiče neřeknou ani bu a pak se diví, že ho neznámý pes za plotem kousne. Rodiče pak brečí, že ten pes je nevychovaný.
Dobre, to chapu, takovych psu mi je lito, ale troufam si tvrdit, ze vetsi cast lidi uci sve deti cizim psum prsty pres plot nedavat. Tady v diskuzich dost lidi lobuje za ty psy, ja zas zabty deti, co je ta velka plemena zakousnou ci zohavi a nesoudni pejskari to hazou na mimino ci batole. Osobne tedy na ulici potkavam vic nezvedenych pejskaru, nez deti zamerne otravujicich psi, ale to uz je na jine tema.
S PP není.
Omlouvám se, ale nechápu, kam to došlo, mě pouze zajímalo, jestli někdo nehledá psa, někdo, kdo by mu dal vše co potřebuje a poradil si s ním. Najednou tu padají slova jako utratit, dát na maso, nechat před útulkem… To je úplně mimo.
To, že by malému neublížil, jasně, to není na 100% ale to není u žádného tvora, jen jsem tím chtěla zdůraznit, že to není TEN problém. Jinak samozřejmě nenecháváme malého aby mu ubližoval, ale normálně si s ním hraje, mazlí ho, v tom není žádný problém, ale hlídame ho, jistě že… taky mám kočky a ty taky mohou malého škrábnout, Ježíš, to je logické… ![]()
Myslím, že nejsem jediná, kdo má psa který se nesnese s ostatními psy a na člověka nezaútočil (ano, může se v budoucnu stát cokoliv, ale to se může stát u každého psa). Ty problémy, které s ním máme, se začali dít v době těhotenství a (přiznávám) od té doby je na něj i méně času, nevidím nic tak šíleného na tom, že to chci řešit, a možná i tím, že by šel do zkušených, dobrých a milujících rukou. Ono je to s ním hlavně psychicky náročné, nejde o to, že by to byla bestie, která se vrhá na vše, co se hne ![]()
Rozhodně ho nechci nechat u dálnice ani do dát do arény. Bože. Ukamenujte mě..
Příspěvek upraven 23.04.19 v 10:48
Taky mam velkeho psa, ktery castecne povahou, castecne ne uplne soprocentne zvladnutou vychovou blbe vychazi s jinymi psy, a neni ani milovnikem malych deti (proste z povahy). A svete div se, mam ho doma v byte se dvema malyma detma a normalne s nim chodim ven. Proste ho hlidam a dava bacha, doma i venku. Prezivame vsichni. Jde to, ale chce to proste nasazeni, energii a obcas je to otravny no, to uznavam.
Ale teda zakladatelko - myslet si, ze nekdo, kdo by chtel psa, si vezme pomalu starnouci probemove zvire, misto aby si poridil stene dle sveho vyberu a vychoval si ho k obrazu svemu, mi prijde celkem naivni. Kazdopadne drzim palce tobe i psovi, at se nejak se situaci popasujete pro dobro vsech.
@alatheia1 zkus se třeba zamyslet, jak ty děcka se chovají k těm zvířatům a rodiče jen přihlížející a usmívají se. Ale utratit psa?? Za to že ho zakladatelka nezvládla? To už je příliš