Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Ou píše:
Vzali jste si velkého a náročného psa. Navíc tipuju že z množírny, protože jinak by ses při začátku obtíží obrátila na chovnou stanici. Zkazili jste psa, jsi z toho nešťastná, na žádný cvičák si nechodila, s kynologem si se neradila a chceš se ho zbavit a ještě politovat.Co budeš dělat s dítětem, až přijde obobí vzdoru a nebo puberta?
To co máš hledat je cesta, jak to řešit a to i s partnerem, protože jaksi zvládat základní práci se psem musíte oba a evidentně o tom víte tužku.
není co dodat…
@Anonymní píše:
@Jessiii Brácha měl vlčáka, vycvičený poslouchal na slovo, taky 6 let, nedávno vyjel bezdůvodně po synovci (13), s kterým je od mala. No už ho nemají, hlídá někde areál, když jsem se ptala brachy, jestli to nebylo unáhlené, říkal, že u toho byl a že kdybych toho psa viděla, tak se neptám a že dítě bude vždycky na prvním místě, i když to oplakal. Anonym - info o rodině.
Přesně takle jsem to myslela taky
@Jessiii píše:
Přesně takle jsem to myslela taky
Jenže, tady někoho takového těžko najdeš, brácha ho dal právě známému sice asi 100 km daleko, občas za ním jezdí, ale nějak se to tehdy zrovna nachomýtlo, že věděl, že do areálu firmy psa na hlídání shání a zrovna se stalo tohle. Takže jedině se poptat po známých ![]()
@Jessiii Co nabidnout psa i s alimenty a proste za nej novemu majiteli platit zradlo a naklady? Spis nekoho najdes. Dokonce jsou snad i psi polepsovny, tam lidi plati za napravu psa. Zkus googlit. Myslim, ze je fer za psa aspon platit, kdyz uz se ho potrebujes zbavit.
@malá_holka
Děkuju moc za podporu, konečně někdo, kdo to vidí tak, jak to je a nemá jen chytré řeči a nechce po mě hodit kámen ![]()
@alatheia1
Ano, i to by šlo, to už je na domluvě s dotyčným. Jak říkám, jen mě zajímalo, jestli opravdu někdo náhodou o někom neví. Náhoda je blbec a říkala jsem si, že za zeptaní nic nedám. Teď vidím, že to byla blbost…
@Jessiii Moc jsi asi nepochopila, nejlip to fakt vystihla Ou. Tak potom asi se k problemu priznat neanonymne na fb pratelum a znamym, tam budou asi chapavejsi. Moc nechapu, co te stve, ze te tu vsichni nelituji a hned si psa nekdo neodveze?
@Jessiii píše:
@malá_holka
Děkuju moc za podporu, konečně někdo, kdo to vidí tak, jak to je a nemá jen chytré řeči a nechce po mě hodit kámen
není zač
![]()
@alatheia1 píše:
@Jessiii Moc jsi asi nepochopila, nejlip to fakt vystihla Ou. Tak potom asi se k problemu priznat neanonymne na fb pratelum a znamym, tam budou asi chapavejsi. Moc nechapu, co te stve, ze te tu vsichni nelituji a hned si psa nekdo neodveze?
no tak konkrétně ou, tak jak je vždycky v klidu a chapavá, tak si myslím, že ted přestřelila, ale asi je čoklomil no
a nechapu vždycky ty fráze o politovaní apod. nechtěla litovatyani pochopit, chtěla se zeptat jestli by někdo toho psa nechtěl nebo nemá s tímhle zkušenost. ![]()
My máme labradora (8 roků), je to takové trdlo, spíš rozmazlený jak vycvičený a právě jsme se s bratrem vždycky dohadovali, že cvičák a poslouchat musí na gesto ne že ani na slovo, nakonec jsme se shodli na tom, že náš pes poslechne ke mně, sedni a lehni a to nám stačí a jeho vlčák reaguje na pohyb ruky, ale každý to máme jinak. No ani výchova nepomohla, pes je pryč…
A já bratra chápu
Tak já čekala nějaký velký problém, ale tohle zas takový problém není. Agresivita vůči jiným psům samcům je u velkých hlídacích plemen celkem normální. Nemůžu očekávat, že si sednu na lavičku do parku, budu si číst, a rotvík si bude způsobně pobíhat okolo… Na to jsou jiná psí plemena.
Tento pes jde docela dobře na procházkách zabezpečit (vodítko, košík, ohlávka apod.). Pokud se ti ale zakladatelko nechce, tak holt budeš muset rozhodit sítě všude, co to jde. Facebook skupiny, útulky, inzerce, známí, okolí u vás osobně… Prostě bez nějakého úsilí se to neobejde.
@Jessiii přečetla jsem většinu diskuze a ty se ho prostě evidentně chceš zbavit, nechceš poradit. Od toho jsou ale jiný stránky. Inzerce se to jmenuje. Jestli je kastrovaný si neodpověděla, jak si se snažila, aby agresivní na psy nebyl si taky nezodpověděla a že po nich vyjíždí? No a? Tak snad ho máš na vodítku ne? A můžeš mu snad dáš košík, ne? A když jde kolem pes, tak si dáš větší pozor, ne? No asi ne, prostě se ho chceš zbavit a nechceš to řešit. Tak se ho zbav a nepřilejvej olej do ohně kecama kolem.
A pokud jde o dítě, tak buď je v ohrádce v bytě nebo máte barák a pes je venku, ne? Nemusíš ho na volno k dítěti téměř vůbec pouštět…
Ani jednou si nezmínila finanční stránku (která by samozřejmě neměla být absolutně relevantní),tak pokud nikoho jinýho, lepšího neseženeš, zaplať v útulku poplatek za umístění. A hlavně se tu už proboha přestaň vymlouvat…
@Polykarpa7 píše:
@Jessiii přečetla jsem většinu diskuze a ty se ho prostě evidentně chceš zbavit, nechceš poradit. Od toho jsou ale jiný stránky. Inzerce se to jmenuje. Jestli je kastrovaný si neodpověděla, jak si se snažila, aby agresivní na psy nebyl si taky nezodpověděla a že po nich vyjíždí? No a? Tak snad ho máš na vodítku ne? A můžeš mu snad dáš košík, ne? A když jde kolem pes, tak si dáš větší pozor, ne? No asi ne, prostě se ho chceš zbavit a nechceš to řešit. Tak se ho zbav a nepřilejvej olej do ohně kecama kolem.
A pokud jde o dítě, tak buď je v ohrádce v bytě nebo máte barák a pes je venku, ne? Nemusíš ho na volno k dítěti téměř vůbec pouštět…
Ani jednou si nezmínila finanční stránku (která by samozřejmě neměla být absolutně relevantní),tak pokud nikoho jinýho, lepšího neseženeš, zaplať v útulku poplatek za umístění. A hlavně se tu už proboha přestaň vymlouvat…
To vážně myslíš, že dítě bude kvůli psovi zavřený v ohrádce
jestli mají byt? To mi připominá diskusi o agresivníá kočce a batoleti..rada at nechá batole zavřené celé dny v jedné cimře, aby kočku nestresovalo..
@lilith1 nevim ve kterym století žiješ, ale ohrádky pro děti jsou naprosto normální i v domácnosti bez psů…
@Jessiii Brácha měl vlčáka, vycvičený poslouchal na slovo, taky 6 let, nedávno vyjel bezdůvodně po synovci (13), s kterým je od mala. No už ho nemají, hlídá někde areál, když jsem se ptala brachy, jestli to nebylo unáhlené, říkal, že u toho byl a že kdybych toho psa viděla, tak se neptám a že dítě bude vždycky na prvním místě, i když to oplakal. Anonym - info o rodině.