Problémový pejsek - kam ho umístnit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14628
24.4.19 08:56

Takže jediný problém toho psa je v tom, že nesnese psy - samce? To přece není důvod dávat ho pryč, takové jsem měla dva najednou :nevim: Snesli jen sami sebe navzájem, plus teda feny a menší psy bez rozdílu pohlaví. Necítila jsem to jako zvláštní omezení, jen jsem musela víc vybírat parťáky na společné venčení. Tak ho ve městě měj na vodítku, můžeš ho vodit na ohlávce, pokud ho neudržíš. A pokud bude mít spolehlivé přivolání, mimo civilizaci může normálně běhat, prostě si ho včas zavoláš, když se objeví pes. Může (měl by) samozřejmě nosit košík. To jsou všechno věci, na kterých se dá relativně snadno zapracovat a i ta samotná agresivita se dá obrousit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
24.4.19 09:27
@lilith1 píše:
To vážně myslíš, že dítě bude kvůli psovi zavřený v ohrádce 8o 8o jestli mají byt? To mi připominá diskusi o agresivníá kočce a batoleti..rada at nechá batole zavřené celé dny v jedné cimře, aby kočku nestresovalo..

Já jsem myslela, že má být v ohrádce pes a ono fakt dítě 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
24.4.19 09:53

@Rive já si taky myslela že pes :lol: 2leté dítě v ohrádce asi nebude. Rotvajlera snad v bytě nemá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.19 10:32
@Jessiii píše:
Dobrý den, chtěla bych se omluvit za tohle úplně hloupé téma.

Máme rotvajlera, bude mu 6 let. Pejsek je velmi problémový. Od mala jsme ho měli jako miláčka, nikdy mu nikdo neubližoval, přesto je agresivní. Máme dvouletého syna, kterého teda absolutně miluje a jsem si jistá, že by mu nikdy neublížil. Je šíleně tvrdohlavý, stále kňučí a to jo nic nebolí, nic mu nechybí. Venku s ním normálně chodit nemůžeme, venčení je šílené. Je agresivní na ostatní psy, pustit ho taky nejde

Teď k dotazu, neznáte někdo někoho, kam ho umístit? Na inzerát se nikdo neozval, potrebovala bych někoho, kdo má zkušenosti, psovod, nebo někdo takový, kdo se vyzná a třeba by potřeboval psa k práci, na hlídání nebo tak.

Prosím, nepište mi, že chyba je ve výchově, že jsme špatní majitelé, chudák pejsek… Všechno tohle vím sama.

Jen mě zajímalo, jestli třeba neznáte někoho, kdo by si s ním poradil a byl by za něj rád. Děkuji mockrát.

zlato pejska jste si zkazili sami, jste příklad z učebnice jak se to dělat nemá. Nyní bych hledala cestu jak napravit co jste zvrtali Ono totiž v dnešní době, kdy útulky přetékají a každý má svých psů dost je udat velkého, problémového psa docela průšvih (nechceš-li aby pes co vyrůstal na gauči skončil u pátého majitele na řetězu v autobazaru, protože ti NIKDO nemůže zaručit, že se pes bude mít dobře a nepůjde z ruky do ruky).

Přečtěte si něco o výchově a výcviku psa, kontaktujte prověřeného trenéra, který vám vysvětlí nejen jak na jednotlivé cviky, ale který vám hlavně osvětlí základní principy fungování psa (motivace, pyramida potřeb, reflexní oblouk atd.).

Výborný je v tomto zejména pan J. Ščučka, který to vysvětlí i naprostému analfabetovi tak, aby to pochopil. Zkuste se kousnout, obětovat trochu peněz a více času a zkusit to napravit.

https://www.scucka.com/cs/o-nas/

Jinak ještě edit: rotvík vám ve třech letech teprve dospěl, proto se chová jak se chová (včera dospělý pes i s cestou bez jasně vymezených hranic). Se psem je to ještě daleko složitější než s fenou, ale dá se to. Navíc rotvíci od přírody nejsou nakloněni přátelení se s jinými psy. Mají často pár svých oblíbenců, ale jinak cizí psy nesnášejí, je to jedna z jejich charakteristik. Nemůžete se proto na něj zlobit (jinak opravdu neplatí, že agresor na psy může útočit i na lidi). Jde teď jen o to, zmírnit ty jeho projevy dominance a nesnášenlivosti, a s tím si sami neporadíte. (jinak jako první pomoc alespoň základní výcvik typu vysvětlit mu o co vám jde a ostnáč či halti ohlávka)

• Citovat
  • Upravit
káťa
25.4.19 11:53
@Michelle_M píše:
Takže jediný problém toho psa je v tom, že nesnese psy - samce? To přece není důvod dávat ho pryč, takové jsem měla dva najednou :nevim: Snesli jen sami sebe navzájem, plus teda feny a menší psy bez rozdílu pohlaví. Necítila jsem to jako zvláštní omezení, jen jsem musela víc vybírat parťáky na společné venčení. Tak ho ve městě měj na vodítku, můžeš ho vodit na ohlávce, pokud ho neudržíš. A pokud bude mít spolehlivé přivolání, mimo civilizaci může normálně běhat, prostě si ho včas zavoláš, když se objeví pes. Může (měl by) samozřejmě nosit košík. To jsou všechno věci, na kterých se dá relativně snadno zapracovat a i ta samotná agresivita se dá obrousit.

Přesně tak, jediný problém je, že nesnese ostatní psy - samce. Jiný problém zakladatelka ve svých četných příspěvcích neuvádí. To je ale běžná a logická vlastnost většiny psů.
Od mého dětství chováme psy a žádný z nich nikdy neměl rád dospělé jedince téhož pohlaví. A všechno to byli a jsou vycvičení a neagresivní psi.
Spíš mi připadá, že dvouletý capart dává zakladatelce zabrat, tak se holt chce zbavit psa. Jiní to zaobalují za alergie atd. Výkřiky o tom, jak je dítě víc než pes atd. jsou liché, pes s dítětem žádný problém nemá. Jen, zcela pochopitelně, nemá jakožto dospělý pes rád jiné cizí dospělé psy - samce. Nevidím jediný logický důvod se psa zbavovat, pominu-li samozřejmě to, že zakladatelku evidentně s příchodem dítěte přestala péče o něj bavit.

• Citovat
  • Upravit
7257
25.4.19 13:35

Vzdyt psala, ze jsi napadl.To je asi ten duvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14628
25.4.19 14:10
@jannina1 píše:
Vzdyt psala, ze jsi napadl.To je asi ten duvod.

A kde to psala, to už je asi teda smazané? Já četla jen, že na ni jednou zavrčel, jinak zakladatelka sama zdůrazňovala, že na lidi agresivní není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
25.4.19 19:54
@Michelle_M píše:
A kde to psala, to už je asi teda smazané? Já četla jen, že na ni jednou zavrčel, jinak zakladatelka sama zdůrazňovala, že na lidi agresivní není.

Cetla jsem to, jiz to tam neni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.19 07:33
@Michelle_M píše:
A kde to psala, to už je asi teda smazané? Já četla jen, že na ni jednou zavrčel, jinak zakladatelka sama zdůrazňovala, že na lidi agresivní není.

To zavrčení na zadavatelku mohla být klidně přenesená agrese, ten pes by jinak musel být naprostý asociál, což z popisu zadavatelky rozhodně není, je jen bez pevně vymezených hranic, řekla bych

• Citovat
  • Upravit
529
14.5.19 08:29

Nevzdávala bych se psa a zaplatila si kurz na ZKO, je to jen o výchově a výcviku jak píšeš tak proč nezkusit napravit chybu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný