Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jo a paradoxem bylo, že obě děti za nějaký čas řekli, že by s námi jeli na dovolenou zase ![]()
Tak, ale z druhé strany já maminku chápu..Mám 15letou a je to boj, taky už jsme objednaní na psychologii na psychiatrii jí ještě nechtějí objednat, že od 16let, máme to, ale vše přes neurologii poviné vyšetření. Jelikož má problémy nejspíš ataky panické, pak někd omdlí. Ale to je mimo, já si s tejně myslím, že je jen líná. To samé, ze školy, pak ležet do noci na mobilu, s nikým nemluví, jen zavřená v pokoji.Jak jsem v práci tak už jde na tv, jak jsme tam celá rodina tak je zavřená. Též ani odpadky nemůže vynést..Na vše odpovídá pomalu, líně. A toho psychologa řeším, protože nechodí do školy, dojde do školy, řekne si, že jí je špatně a vrátí se domů nebo sedí na lavičce, když ví, že jsem doma. A mamku chápu, taky už nemám energii na ní mluvit, ptát se atd..Protože vím, že nepůjde, řekne nic a nemůže a ještě než to řekne srozumitelně máme Vánoce. ![]()
@Sisi666 tak jste ale dobrá, že si připustíte, že je asi jen líná puberťačka, ono hodit to na psychoproblémy je totiž jednodušší
a co tatínek, ten není, že by jí troška probral
@Conulka
Dobre si jim udelala, az jsem se i zasmala
je to tak, clovek na ne musi troslu logicky
ja to na brachu zkousela vsema moznyma zpusobama ale dalsi den to bylo jak na kolovratku
dneska jsem mu vynadala tak ze prisel i do obyvaku mezi nas si sednou, ale musela jsem zarvat ( nerada )
ja nechci byt ta zla, ta co ho bude vychovavat a ucit ho co se a co nema.. doufam ze psycholozka mamce domluvi, protoze ma stejny nazor jako my
dneska jsem mu jen rekla ze to bylo naposledy co na me takhle vylitl a ze jestli si mysli ze ho nekdo nema rad tak mu to klidne predvedu jak to vypada.. trosku me mrzi ze ani po tom co se uklidnil neprisel a treba se neomluvil
ale vem to cert, hold to bude chtit vetsi trpelivost a hlavne zajem ze strany mamky.. stale jsem ale zastanem,,skoda rany, ktera padne vedle,,.. nerikam dite serezat, to chran buh ale za vcaju jedna neuskodi ![]()
@Sisi666 ano zni to dost podobne.. mamku taky chapu ale nejde to takhle preci.. vzdyt je to mama, musi preci neco delat nebo ten kluk preroste pres hlavu
s tim mluvenim je to stejne, nemluvi, jen pokrci rameny a nebo jsou to odpovedi tipu,,hm, jo, ne, nevim,, a kdyz uz chce neco rict tak to hrozne zakunka a nejde mu rozumet.. po poproseni o zopakovani,,ticho a nic,, prijde mi to ze se boji na cokoli se zeptat, cokoli nam rict ale v tomhle nikdy problem nebyl.. nikdy mu nikdo nenadaval za to rekl ![]()
@Conulka
Tak já to vím jediná
že to je vše z lenosti, jen ve mě hlodá strach, protože je nemocná se srdcem + to omdlévání někdy -většinou jak nechce do školy, tak si spustí ten atak..tak se bojím, abych něco nezanedbala..Ale proto jdeme k psycholožce, protože potřebuji vyvrátit, že má zdrav. potíže a dělá si to sama buď záměrně nebo jen má nějaký blok, že nechce zrovna do školy a vyvolá si stres..Pak maminka může strachy umřít a princezně se jen nechtělo tak si vsugeruje, že ji je zle až nemůže chodit..jinak má vše v pořádku v normě srdce atd..dnes jsme byli eeg.zas se dnes vrátila domů a to jsem jí vysadila z vyšetření u školy, chtěla se učesat
.Už se stydím psát omluvenky
,no mám přítele je s námi 8 let, ale dnes na ní řval po prvé, proč zas se vrátila dom ze školy jen tak, že si v hlavě řekne, že ona může.
@Nicollka1993 píše:
@Conulka
Dobre si jim udelala, az jsem se i zasmala![]()
je to tak, clovek na ne musi troslu logicky
ja to na brachu zkousela vsema moznyma zpusobama ale dalsi den to bylo jak na kolovratku
dneska jsem mu vynadala tak ze prisel i do obyvaku mezi nas si sednou, ale musela jsem zarvat ( nerada )
ja nechci byt ta zla, ta co ho bude vychovavat a ucit ho co se a co nema.. doufam ze psycholozka mamce domluvi, protoze ma stejny nazor jako my
dneska jsem mu jen rekla ze to bylo naposledy co na me takhle vylitl a ze jestli si mysli ze ho nekdo nema rad tak mu to klidne predvedu jak to vypada.. trosku me mrzi ze ani po tom co se uklidnil neprisel a treba se neomluvil
ale vem to cert, hold to bude chtit vetsi trpelivost a hlavne zajem ze strany mamky.. stale jsem ale zastanem,,skoda rany, ktera padne vedle,,.. nerikam dite serezat, to chran buh ale za vcaju jedna neuskodi
@Conulka. Omlouvam v teto zprave za tykani
![]()
Me ta dnešní mládež prijde hrozná ( me je teda jen 30) ale mam takřka 17leteho brachu, který sedí snad 10h denně u pocitace- o víkendu klido jede nonstop. Nic ho nezajímá. Dřív chodil na brigádu a ted řekne, proc by ve volnu makal, když si na praxi vydělá 4000,– mesicne. samozřejmě je problém i u máti, která chce mit ve svých 55 klid a vždy jednou za čas zařve a za 5 minut jak kdyby nic a jeste koupi na co si vzpomeneš. No a třeba ted o víkendu po brachovi neco chtela a ten ji poslál do patřičných míst, tak mu vypojíla a schovala router a on
na ni zavolal policajty ze domácí nasili
. Ja v jeho letech nebyla uplne svatá, falsovala jsem podpisy a omluvenky, ale maturitu jsem zvladla. Nikdy by mě nenapadlo na vlasti matku volat policii i když mi dala po papuli
@Nicollka1993 @Sisi666 ono je taky těžší zdirigovat si vlastní dítě než třeba příbuzných, člověk má tendenci svého potomka všemožně omlouvat..
zkuste si představit, že je to třeba neteř nebo synovec a jak by jste s ním udělala krátký proces
akorát to spíš chce trochu nadhled a dělat si z nich polosrandu, neměli by Vás dohnat k výbuchu -to nikam nevede a někdy mám pocit, že jim to dělá dobře, když kvůli nim někdo ztrácí nervy, vlastně jde o to, aby ONI se cítili nepohodlně a chtěli to změnit a jedinou cestou by bylo zlepšit chování, musíte je zahnat do úzkých
Třeba - dcera by nechodila do školy? Proč? Není mi dobře. Tak ale půjdeme spolu k doktorovi. Co ti je? Bolí tě břicho? Ok, ale to budeš muset na gastroskopii, jinak nezjistí co ti je, ale to nic není, jen ti strčí takovou dlouhou hadici do krku a žaludku.
Bolí tě hlava? To máš z té televize a mobil, takže tv se vypne (sebere z pokoje) a mobil si beru, nebudu ti ho procházet, jen ho na noc stejně nepotřebuješ, když půjdeš spát v devět.
@Anonymní píše:
Me ta dnešní mládež prijde hrozná ( me je teda jen 30) ale mam takřka 17leteho brachu, který sedí snad 10h denně u pocitace- o víkendu klido jede nonstop. Nic ho nezajímá. Dřív chodil na brigádu a ted řekne, proc by ve volnu makal, když si na praxi vydělá 4000,– mesicne. samozřejmě je problém i u máti, která chce mit ve svých 55 klid a vždy jednou za čas zařve a za 5 minut jak kdyby nic a jeste koupi na co si vzpomeneš. No a třeba ted o víkendu po brachovi neco chtela a ten ji poslál do patřičných míst, tak mu vypojíla a schovala router a onna ni zavolal policajty ze domácí nasili
. Ja v jeho letech nebyla uplne svatá, falsovala jsem podpisy a omluvenky, ale maturitu jsem zvladla. Nikdy by mě nenapadlo na vlasti matku volat policii i když mi dala po papuli
Co ze to udelal?
jezisi to snad ani mozny ne.. koukam jak blazen
maminka to koukam taky nema moc jednoduche, co udelala potom?
@Anonymní píše:
Me ta dnešní mládež prijde hrozná ( me je teda jen 30) ale mam takřka 17leteho brachu, který sedí snad 10h denně u pocitace- o víkendu klido jede nonstop. Nic ho nezajímá. Dřív chodil na brigádu a ted řekne, proc by ve volnu makal, když si na praxi vydělá 4000,– mesicne. samozřejmě je problém i u máti, která chce mit ve svých 55 klid a vždy jednou za čas zařve a za 5 minut jak kdyby nic a jeste koupi na co si vzpomeneš. No a třeba ted o víkendu po brachovi neco chtela a ten ji poslál do patřičných míst, tak mu vypojíla a schovala router a onna ni zavolal policajty ze domácí nasili
no tak to s těmi policajty už jsem někde slyšela - snad v tv, akorát tam když ti policajti přišli na to jak to doopravdy je, že jen synáček má roupy, tak mu dali pěkný ceres
to by mi vůbec nevadilo, že zavolá policajty, ještě bych se mu vysmála a řekla policajtům, ať ho postraší tím, že po něm můžou chtít pokutu za zbytečný výjezd
@Nicollka1993
No právě proto nemám energii na ní už mluvit odpoví skoro za 5 minut jedno slovo a ještě jí neslyším
.Začala jsem řvát více nahlas mluvit, ať ví, že hlas se má používat a stejně nic. Když s ní jdu venku nebo jdeme všichni ještě bratr tak se za námi plouží nebo se schovává za mě ať jí nevidí někdo. Jako já už nevím co zkusit, přísná jsem yla vždy, já myslím, že u nás se to zakopalo tím, že jí zjistili to srdce, takže trocha jí něco zabolelo už jsem jí nechala ležet ať si odpočívá. Takže viděla, že to přináší ovoce a zvykla si. U mamky to bude podobné, poprvé vyhrožoval sebevraždou a mamka od té doby mu dala volnost jakoby, takže ví, že to stačí říct a má pokoj..hry, mobil, leháro..Proto chci dokázat, že jí nic není a jak bude zkoušet jak jí je zle, nebudu to řešit a bude muset stejně do školy. Mamka by na to mohla stejně, nebrat to vážně ty vyhrůžky a už nastavit galeje.Jako někdo píše hodně lásky, věnovat se atd.. ale to chce přísně fakt nám přesrůstají přes hlavu a z té hodně lásky a pochopení to vzniká. Být přísní nelitovat, jednou poděkují. Jak to bylo dřív, jenže dnes máme samé rozmazlence. ![]()
Já jsem taky nebyla svatá, jako spát u kamarádky a jít na disco a opít se, to jo…
ale vydělala jsem si na to brigádou a doma jsem sekala latinu, neexistovalo, abych neposlechla nebo nechodila do školy - to vůbec
@Anonymní píše:
Tak to je síla
, jako taky bojuji a vymýšlím strategie jak na ditě, ale toto je.moc,já by mi dala, jenže ten by zas volal policii..
Já nevím, ale někdy je to jednoduché - nevyneseš koš, ok, ale nedostaneš ani korunu
Z čeho si zaplatí mobil? Třeba