Problémový puberťák 17 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3753
7.3.17 23:15

@Nicollka1993 @Sisi666 ono je taky těžší zdirigovat si vlastní dítě než třeba příbuzných, člověk má tendenci svého potomka všemožně omlouvat..
zkuste si představit, že je to třeba neteř nebo synovec a jak by jste s ním udělala krátký proces

akorát to spíš chce trochu nadhled a dělat si z nich polosrandu, neměli by Vás dohnat k výbuchu -to nikam nevede a někdy mám pocit, že jim to dělá dobře, když kvůli nim někdo ztrácí nervy, vlastně jde o to, aby ONI se cítili nepohodlně a chtěli to změnit a jedinou cestou by bylo zlepšit chování, musíte je zahnat do úzkých

Třeba - dcera by nechodila do školy? Proč? Není mi dobře. Tak ale půjdeme spolu k doktorovi. Co ti je? Bolí tě břicho? Ok, ale to budeš muset na gastroskopii, jinak nezjistí co ti je, ale to nic není, jen ti strčí takovou dlouhou hadici do krku a žaludku.
Bolí tě hlava? To máš z té televize a mobil, takže tv se vypne (sebere z pokoje) a mobil si beru, nebudu ti ho procházet, jen ho na noc stejně nepotřebuješ, když půjdeš spát v devět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
7.3.17 23:20
@Anonymní píše:
Me ta dnešní mládež prijde hrozná ( me je teda jen 30) ale mam takřka 17leteho brachu, který sedí snad 10h denně u pocitace- o víkendu klido jede nonstop. Nic ho nezajímá. Dřív chodil na brigádu a ted řekne, proc by ve volnu makal, když si na praxi vydělá 4000,– mesicne. samozřejmě je problém i u máti, která chce mit ve svých 55 klid a vždy jednou za čas zařve a za 5 minut jak kdyby nic a jeste koupi na co si vzpomeneš. No a třeba ted o víkendu po brachovi neco chtela a ten ji poslál do patřičných míst, tak mu vypojíla a schovala router a on 8o na ni zavolal policajty ze domácí nasili 8o. Ja v jeho letech nebyla uplne svatá, falsovala jsem podpisy a omluvenky, ale maturitu jsem zvladla. Nikdy by mě nenapadlo na vlasti matku volat policii i když mi dala po papuli

Co ze to udelal? :zed: jezisi to snad ani mozny ne.. koukam jak blazen :think: maminka to koukam taky nema moc jednoduche, co udelala potom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
7.3.17 23:21
@Anonymní píše:
Me ta dnešní mládež prijde hrozná ( me je teda jen 30) ale mam takřka 17leteho brachu, který sedí snad 10h denně u pocitace- o víkendu klido jede nonstop. Nic ho nezajímá. Dřív chodil na brigádu a ted řekne, proc by ve volnu makal, když si na praxi vydělá 4000,– mesicne. samozřejmě je problém i u máti, která chce mit ve svých 55 klid a vždy jednou za čas zařve a za 5 minut jak kdyby nic a jeste koupi na co si vzpomeneš. No a třeba ted o víkendu po brachovi neco chtela a ten ji poslál do patřičných míst, tak mu vypojíla a schovala router a on 8o na ni zavolal policajty ze domácí nasili 8o. Ja v jeho letech nebyla uplne svatá, falsovala jsem podpisy a omluvenky, ale maturitu jsem zvladla. Nikdy by mě nenapadlo na vlasti matku volat policii i když mi dala po papuli

no tak to s těmi policajty už jsem někde slyšela - snad v tv, akorát tam když ti policajti přišli na to jak to doopravdy je, že jen synáček má roupy, tak mu dali pěkný ceres

to by mi vůbec nevadilo, že zavolá policajty, ještě bych se mu vysmála a řekla policajtům, ať ho postraší tím, že po něm můžou chtít pokutu za zbytečný výjezd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
7.3.17 23:22

@Nicollka1993
No právě proto nemám energii na ní už mluvit odpoví skoro za 5 minut jedno slovo a ještě jí neslyším :mrgreen:.Začala jsem řvát více nahlas mluvit, ať ví, že hlas se má používat a stejně nic. Když s ní jdu venku nebo jdeme všichni ještě bratr tak se za námi plouží nebo se schovává za mě ať jí nevidí někdo. Jako já už nevím co zkusit, přísná jsem yla vždy, já myslím, že u nás se to zakopalo tím, že jí zjistili to srdce, takže trocha jí něco zabolelo už jsem jí nechala ležet ať si odpočívá. Takže viděla, že to přináší ovoce a zvykla si. U mamky to bude podobné, poprvé vyhrožoval sebevraždou a mamka od té doby mu dala volnost jakoby, takže ví, že to stačí říct a má pokoj..hry, mobil, leháro..Proto chci dokázat, že jí nic není a jak bude zkoušet jak jí je zle, nebudu to řešit a bude muset stejně do školy. Mamka by na to mohla stejně, nebrat to vážně ty vyhrůžky a už nastavit galeje.Jako někdo píše hodně lásky, věnovat se atd.. ale to chce přísně fakt nám přesrůstají přes hlavu a z té hodně lásky a pochopení to vzniká. Být přísní nelitovat, jednou poděkují. Jak to bylo dřív, jenže dnes máme samé rozmazlence. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
7.3.17 23:23

Já jsem taky nebyla svatá, jako spát u kamarádky a jít na disco a opít se, to jo…
ale vydělala jsem si na to brigádou a doma jsem sekala latinu, neexistovalo, abych neposlechla nebo nechodila do školy - to vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
7.3.17 23:25
@Anonymní píše:

Tak to je síla 8o 8o, jako taky bojuji a vymýšlím strategie jak na ditě, ale toto je.moc,já by mi dala, jenže ten by zas volal policii..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
7.3.17 23:28

Já nevím, ale někdy je to jednoduché - nevyneseš koš, ok, ale nedostaneš ani korunu

Z čeho si zaplatí mobil? Třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
7.3.17 23:31

@Sisi666 anoo, my ji to rikame vsichni. Snad se takz brzo vspamatuje a zacne neco resit a ne rikat ze chce mit klid.. mozna ji dam precist celou tuhle diskuzi a uvidi ze to tak musi opravdu udelat :) je mi ji lito, nema to jednoduche ale zasahnout je potreba ;) ja taky hodne zlobila ale jinak :D chodila na diskoteky a jednou jsem si dala na diskotece pivo v 16 letech a buum zatach a uz jsem jela i s dalsima.. maminka si pro me musela v 11 vecer jet na stanici.. vylezla z auta, podivala se na me, sla k policjatovi a rekla mu ze me domu nechce at si me tam nechaji do rana na zachytce :D :D nastesti nemeli podminky a ja musela domu ale od te doby jsem nic takoveho nedelala.. zacla jsem kourit a mamka,,ty si kourila,, ja ze ne a bum uz jsem ji jednu mela za lhani a uz jsem nikdy nezalhala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
7.3.17 23:34

@Conulka
No však právě :mrgreen:,též jsem dělala co by se nemělo, ale když jsem něco přepískla tak jsem to pochopila a zlepšila se. Jenže já s dcerou mluvím vážně co a jak třeba i 1h a ona si ztoho neodnese vůbec nic a druhý den na novo..Synovi něco řeknu, když si promlouváme a ok rozumí. Mě se ani nikdo tak nevěnoval. Já se snažím mít hezký vztah, na cokoliv se ptám žádná odpověd :zed:.Nemá ani ve škole kamarádky, nechodí ven nic.Ani jí neberu sebou nakoupit, beru syna..Celou cestu mlčí a vzdychá, že musí jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
7.3.17 23:35

@Nicollka1993 no vidíte, jak umí být mamka drsná, to s těma policajtama je Dooobrý
tak už jen jí připomenout starý časy, ona se totiž musí umět nasr. t, ne být utahaná, ale musí se nasr. t a pořádně si ulevit, tím, že na oplátku bude zpruzenej taky někdo jinej než ona, ideálně pan syn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
7.3.17 23:36

S nama zachazela uplne jinak, zavcasu zakrocila.. chces novy mobil, jdi na brygadu.. chces jit ven, tak umyjes nadobi.. bez hotovych skolnich praci jsem nikam nesmela.. neexistovalo ze bych byla drza a odmlouvala, hned mi jedna prilitla ale proc u nej je to jine?? Je to ti ze ji uz prez 40 a priste nema naladu a nezvlada?? Nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
7.3.17 23:38

@Nicollka1993 Brácha je podle všeho v depresi. U pubošů je depresivní chování běžné, ale trvalá deprese bez nějakých lepších období je celkem vážná věc i v pubertě. Takže ne, psychiatr není málo. Spíš už tam nějakou dobu měl být. Tím spíš, že zatím není plnoletý a máte alespoň nějakou minimální šanci na to, že se začne léčit a nebudeš mu muset stát místo mamky za zadelí až do konce života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
7.3.17 23:38
@Conulka píše:
@Nicollka1993 no vidíte, jak umí být mamka drsná, to s těma policajtama je Dooobrý
tak už jen jí připomenout starý časy, ona se totiž musí umět nasr. t, ne být utahaná, ale musí se nasr. t a pořádně si ulevit, tím, že na oplátku bude zpruzenej taky někdo jinej než ona, ideálně pan syn

No koukala jsem jak blazen a ze by me tam fakt nechala :mrgreen: a priste jsem nic takoveho neudelala. Dneska jsme na to dokonce i zavspominali, mamka se hrde prsila jaka byla a jak s nama da se rict zametla ale ted uz ji to nejak nejde :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
7.3.17 23:41

@Sisi666 ale ona evidentně není dítě se kterým můžete vést dialog jako s dospělou, syn je zřejmě vyspělejší
nemůžete být kamarádky, halt dokud nedospěje, pojedete v módu rodič-dítě, kde vy máte požadavky a dítě je plní, pokud je plní podle vašich představ, tak se dočká odměny, pokud ne, následuje nějaký nepříjemný trest žádné diskuse a podobné vymoženosti moderní doby, ještě na to není připravená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
7.3.17 23:41

@kotyk anoo deprese :( ale jde o to jak mu muzeme pomoci my doma.. k psychyatrovi ho tedy na doporuceni obednam, ikdyz by to mela udelat radeji mamka ale ma moc prace tak ji s tim rste pomuzu ale nepujde to tak furt :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí