Problémový puberťák 17 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
765
7.3.17 21:36

@Conulka
Tohle všechno už jsme mu říkali všichni :( Doma nedělá vůbec nic ani koš sám nevynese :( eště 2 roky, snad se hodí do reality do té doby.. zkusím se mu eště věnovat já ale mám taky svůj život, svého manžela a chceme vlastní rodinu a nejde to abych 2× do týdne chodila řešit problémy co má řešit moje mamkaane já :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
7.3.17 21:37

Myslím, že je dobře, že aspoň Vy jste na něj ostřejší, podle mě je to teda hodně blbá puberta s troškou vyděračství k tomu
moc bych se s ním nemazala, ale zároveň mu neustále ukazovala, že je důležitý a zajímá Vás
vydržet a snad to přejde, ale každopádně si nemyslím, že by si něco udělal, snad se nepletu, pokud to trvá 2roky a kluk by se opravdu cítil oprávněně ublíženej, už by třeba něco někdy zkusil, ne…

měli jsme podobnou zkušenost s mojím synovcem kdysi a teď se synovcem manžela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
7.3.17 21:41

@Conulka
jeho týden takto : PO-PA - škola pak do noci počítač
SO-NE - vztane v 7 ráno, zapne počítač, vypne ho v 7 večer, po donucení osprchvat se opláchne čistou vodou a lehne do postele ( mobil ).. když mu tam nedovolí být, tak je zavřenej v pokoji, leží v postely a čučí do telefonu nebo na televizy nebo do zdi.. vůbec nechodí do obýváku za ostatnímy.. když příjdu na návševu já, děda nebo někdo jiný tak nevyleze ani pozdravit. když za ním jdeme jen zahučí,,čau,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
7.3.17 21:42

Pokud by doma nepomáhal, měla by se i maminka ozvat, otčíma bych do toho vůbec netahala, měl by fungovat jen jako zastání maminky, když je na ní drzej
ale maminka by měla být ta hlavní, co mu říká, co má dělat a jak se chovat
nevynesl si koš? Proč? Pokud by byl slovně agresivní, tak bych vzala ten koš a vysypala bych mu ho na ten PC. Nemyslím si, že by to příště zopakoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
7.3.17 21:45

@Conulka
no ono mi nic jiného nezbývá :( mamka na něj nechce být zlá, bojí se že si něco udělá ale musí mu dát najevo že to takhle nejde.. přesně jak píšeš, snaží se hrát na city ale u mě s tím nepochodí.. S manželem jsem ho vzali nakupovat, koupily jsme mu oblečení, vzali ho do KFC ( nechutnalo mu ), šli se kouknout na auta, má rád takové ty nožíky, motýlky, jeden se mu rozbyl tak jsme mu koupili nový ale ani troška vděku nebo radosti :( Manžel ho chce vzít ted na motokáry, ta uvidíme :( snažím se co to jde ale jak říkám nejde to do nekonečna :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
7.3.17 21:46

Z toho co píšete, mi připadá, že ho maminka vlastně nechává dělat co chce - ten se má - to by se mi taky líbilo, takovej veget + servis od maminky
promiňte, ale je líný, a v pubertě, rozhodně si nemyslím, že takový člověk pomýšlí na sebevraždu - Co by napsal do dopisu? Chci se zabít, protože po mě chtějí, abych vynesl koš?? :mrgreen: :mrgreen: Dokud mu to bude u maminky procházet, do té doby to bude dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
7.3.17 21:50
@Conulka píše:
Z toho co píšete, mi připadá, že ho maminka vlastně nechává dělat co chce - ten se má - to by se mi taky líbilo, takovej veget + servis od maminky
promiňte, ale je líný, a v pubertě, rozhodně si nemyslím, že takový člověk pomýšlí na sebevraždu - Co by napsal do dopisu? Chci se zabít, protože po mě chtějí, abych vynesl koš?? :mrgreen: :mrgreen: Dokud mu to bude u maminky procházet, do té doby to bude dělat.

to je přesně onoo.. naprosto s váma souhlasím a jsem ráda že to takhle nevidím jen já a mamky přítel ale i někdo jiný konečně :) nechtěla jsem to psát narovinu ale čekala jsem jestli to takhle přesně někdo napíše.. domlouvala jsem i mamce ale ta se osočila at do ní furt nehučíme :/ :zed: a tohle přesně si myslí i mamky přítel, má na to stejný názor.. nemůžeme my ale mamka.. ona je matkaa onamusí včas zakročit a ne žejako dneska musím přijet až já a tomu klukovi dát ceres :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22855
7.3.17 21:51

Mel by mit doma pravidelne povinnosti a ukoly, ne ze bude sedet jen u pc. Ovsem pokud se mu vse doted tolerovalo, maminka kolem nej skakala, tak se spatne budou vymezovat hranice.
Nastavit pravidla a jejich dodrzovani hlidat, by mela maminka, uz pred roky bylo pozde.Ted si chlapec dovoluje a nerespektuje nic a nikoho.Ty jeho vyhruzky jsou takove reci, aby na sebe upoutal pozornost, vola tim o pomoc, nejspis sam ale nevi v cem chce pomoci, vy to muzete jen zkouset a treba na to brzy prijdete a bude z nej zase spokojeny kluk.
Psychiatra bych uplne nezavrhovala, bracha je ve veku, kdy zacina spousta nemoci jako schizofrenie a podobne. Spravna medikace by mu pomohla od trapeni se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
7.3.17 21:52

@Conulka
každopádně ho neomlouvá jak se chová a co dělá on :) musejí se nad sebou zamyslet všichni tři.. to jemám poslat na rodinné sezení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
7.3.17 21:55

@mado
přesně tak.. souhlasím s váma všema.. máte pravdu. mamka musí začít také něco dělat ale jak jí donutit, to už bude složitější… přece nemůžu svou maminku učit jak se chovat a co dělat :( mě a staršího bráchu vychovala velmi dobře, vždy se nám věnovala ale řekla mi že u nás to bylo lepší.. nám řekla 2× ne a my poslechli ale u nej to musí opakovat 10× denne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
7.3.17 22:02

Přesně takhle jsme se snažili rozptýlit manželova synovce, byl podobný případ jako Váš bratr
a přesně stejná reakce, žádný vděk ani děkuji - já jsem na to strašně háklivá a úplně to nesnáším, takže jsem ho vždycky jen tak trochu pošťouchla -třeba - říká se děkuju Davide, to nevíš?? ale krotila jsem se, protože u toho vždycky byla švagrová nebo švagr a říkám si, že by to snad měli řešit oni

a jednou takhle právě asi v 16ti řekl manželovi, že je debil, už nevím v jaké to bylo souvislosti, ale nebylo to jakoby ze srandy a to jsem se neovládla - bylo to u nich doma a já mu říkám. Co si to dovoluješ? Komu říkáš debile? Tak my za Vámi dojedem, Ondra ti doveze dárek (měl svátek), spraví ti počítač, hraje s tebou po nocích ty přiblblý tanky, když nemáš jiný kamarády, byl s tebou v kině, ty ani nepoděkuješ, si drzej na mámu a tátu a ještě budeš říkat strejdovi debile???!!!

Já to na něj úplně zařvala, že nadskočil metr vysoko, koukal, že někdo něco řekne, ale všichni byli tak překvapení, že bylo ticho. A já. No tak snad se omluvíš ne!! A on - Promiň. a koukal přitom na mě. A Já - Ne mě, strejdovi se omluv!!! A on - Promiň. A můj chlap - v pohodě

A bylo to. Ke mě si nic nedovolí, k manželovi si nic nedovolí, ale na rodiče byl časem zase drzý, protože jsou měkký a furt do něj cpou dárky místo toho, aby mu zvedli mandle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22855
7.3.17 22:09

Presne, okoli se muze pretrhnout, ale kluk potrebuje ten impuls od rodicu.Kdyz rodice rezignuji a jeste si chlapecky kupuji darkama, tak je kazda snaha marna.
S nekterymi lidmi je porizeni horsi, ale musi mit rodic trpelivost a verit, ze to dela pro dobro ditete, i kdyz se mu nechce se s klukem desetkrat dohadovat, nez vynese kos.
Dusledna vychova a nastaveni mantinelu plati pro vsechny vekove kategorie.
Jen tam, kde nikdy nebyly se po letech bezvladi tezce prosazuji.
Opravdu zalezi hlavne na rodicich, tady asi jen na matce, otec asi nebude fungujici vzor, pokud nejevi zajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
7.3.17 22:10

@Conulka
Podle toho co píšeš tak je to to samé skoro :( Dneska jsem bráchovi dala oběd k tomu limču a ani píp od něj.. tak já pošlouchla slovem,, prosím,, a pak teprve řekl děkuji.. Já jsem naučená děkovat a prosit o vše :) hamba by mě fackovala nepoděkovat :( ale jemu to prostě nic neříká :( Dneska jsem mu dost vynadala až mi to bylo líto ale jinak to nešlo. Rozkřikl se na mě a ještě jsem kvůli němu musela přijet.. řekla jsem mu, že pokud si myslí že ho nikdo nemá rád tak mu klidně předvedu jak to vypadá když někdo někoho nemá rád.. že se pro něj můžu rozkrájet, snažím se aby byl v pohodě, beru ho na výlety a tak a on se ke mě chová takhle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
7.3.17 22:18

@mado Ano, maminka je ta co musí něco začít řešit a ne já jako starší sestra :) každopádně vám moc děkuji za nároz, jsem ráda že máte stejné pocity co a jak dělat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
7.3.17 22:30

Já jsem hrozná držka a musím říct, že i sadistka, protože mě docela baví takový spratky terorizovat

byli jsme na dovče s manželem a švagr se synovcem, že za námi dojedou ještě s 8mi letou neteří, která už pomalu přejímá zvyky staršího bratra
ráno vstaneme a já vidím švagra, jak lítá vaří čaj a maže rohlíky máslem, obě děti sedí a nic nedělají, resp. čumí do mobilů, před nima přistane snídaně a ani jeden nezabučí a mě už stoupá tlak…říkám švagrovi - sedni a dej si čaj, v klidu. A on - to je dobrý a s napětím čeká, co který z jeho potomků zavelí, aby to mohl co nejrychleji splnit. Nemusím čekat dlouho a neteř říká, že by si dala čaj ovšem jahodový… Průser, ten nemáme, co teď?? Pro švagra je to 3. světová… Říká mi - Je otevřený ten krám? A já mrknu na manžela a říkám, že není. Krám je samozřejmě otevřený, s manželem o tom, ale mlčíme. Však ona to zvládne i s lesní směsí :mrgreen: :mrgreen: Švagr by byl schopný tam utíkat. Nakonec vypila celý hrnek jiného čaje.
Já si beru rohlík s máslem a druhý podám manželovi a říkám švagrovi. Dík!!. Kromě manžela na mě všichni překvapeně civí a synovec - To byly naše rohlíky!!! A já - Aha, já myslela, že jsou toho, kdo za ně poděkuje. Takže smůla, hošánku :mrgreen: :mrgreen: Říkám mu - Si namaž jinej, ne. A on - to máslo je tvrdý. A já - prdlajs, to máslo je tady půl hodiny a je dávno změklý, ale jak chceš, já jen, že jdeme na celý den na ven, tak abys měl energii. Namazal si další sám.
za chvíli jdeme kolem krámu a neteř mi překvapeně říká - Teto, hele je otevřený!! a já na to - No vidíš, tak si tam zítra ráno můžeš skočit pro ten čaj. Samozřejmě tam nešla a vystačila si s tím, co jsme měli doma.

Takže asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect