Problémy 4leté s oblékáním, vše je nepříjemné, scény

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1355
27.2.15 11:46

Ráno si naprosto bez problému oblékla všechno připravené oblečení, které si večer sama vybrala. Uvidíme, jestli se jí ty scény nakonec tak nevžily, že je bude chtít dělat i bez objektivního důvodu :P Ale jinak mám neskutečnou radost, jsme snad na dobré cestě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
27.2.15 22:31
@wasilly píše:
Ráno si naprosto bez problému oblékla všechno připravené oblečení, které si večer sama vybrala. Uvidíme, jestli se jí ty scény nakonec tak nevžily, že je bude chtít dělat i bez objektivního důvodu :P Ale jinak mám neskutečnou radost, jsme snad na dobré cestě!

Skvělé, gratuluji. :hug:
Snad to i tak zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
12.3.15 23:36

Ahoj. Ja mam ten samy problem od tri let male. Teplaky si neda, protoze nejsou hezke chce leginy. A to co se ji nehodi, kdyz ji obliknu, tak ji udajne stipe. Me osobne to nevadi, vi, ze semnousi neoblece to co chce, ale horsi je, kdyz jsem v praci a jdou mi s tatkou naproti i kdyz nachystam co si ma oblect, tak si oblece co chce a samozrejme tatka musi byt hodnej a necha ji :zed: ted naposledy jak byly ty horka mala prisla v kabatu v teple mikine a v zimni cepce, samozrejme spocena az na prdeli. Tak to resim tsk, ze kdyz se nemuzeme domluvit, tak vyberu dve tricka co bych ji chtela obliknout a dam ji na vyber at si vybere a tak to delam se vsim. zatim to vychazi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.4.15 18:55

Tak my prožíváme stejný problém u naší 5 leté dcery už od 4 let. Letos nám diagnostifikovali Tourettův syndrom, což s tímto přímo nesouvisí, ale má i lehký druh autismu a to už s tím souvisí. Je přecitlivělá na hmat (oblékání) a na čich (problémy s určitým jídlem). Neustále vyžaduje pozornost, má ráda vyprávěné pohádky, které může v průběhu měnit a ovlivňovat, proto třeba nemá ráda čtení pohádek. S tím oblékáním to je opravdu peklo, ale máme vyzkoušené, že nemá smysl na ni tlačit, jelikož se pak dostane do tzv. bloku a v horším případě do afektivního záchvatu. Takže ji necháme obléct co v danou chvíli zvládne a zbytek oblékáme třeba v autě, kde už takový problém nemá. Zdá se mi, že tyto problémy bývají hlavně doma, protože ve školce problém taky nemá. Když třeba v zimě chtěla bobovat a nechtěla se obléct, tak jsem ji vzal do auta hodně na lehko, zatopil co to šlo :) a teprve pod kopcem, když pochopila, že ji z toho auta nevyndám pokud se nedooblékne, tak s tím neměla problém. Někdo se tu smál jít s tím k dětskému psychiatrovi, ale pro rodiče je lepší, když dostanou racionální odpověď, že Vaše dítě třeba trpí lehkým autismem a budete vědět, jak k němu přistupovat, než s ním celé dětství bojovat. Pevné nervy a hodně energie ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
29.11.23 08:42

@wasilly dobry den, muzu se vas zeptat jak se situace u vas vyresila? Resime neco obdobneho, dcera 4,5let, problemy s oblekanim, musi mit vse upnute a idelane zariznute kalhoty jinak ji porad padaji, vzdy kdyz mame nekam odejit je to boj, sceny, krik a zasek na obleceni ze se ji to vyhrnuje a nemuze si vzit bundu nebo mikinu, venku je snih a zima a ani to ji neodrazuje a pak zase jen krici a uz jsme zoufali ze vsude chodime pozde. Obleceni tez vybirame den dopredu ale to neni zaruka niceho. Uz se zacinam obavat o jeji psychicke zdravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
19.1.24 11:08

@Lujja Máme to úplně stejně, začalo to ponožkama, ty musely být až u kolen. Pak zařízlé kalhotky. Jak to nejsou ty správné, má záchvat pláče že se pomalu dusí. Každé ráno do školky s pláčem. Tam se obléká dlouho, protože na všechno má svůj systém, bez něj zase scény. Uz ji asi objednám k psychologové protože už si nevím rady.. Chvilku je to dobré a pak se to zase vrátí ještě ve větší míře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí