Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám takový problém
..!
S přítelem máme malé dítě (4měsíce), bydlíme u mých rodičů, ale stále vypisuje své mámě vecie co nejsou pravda
.! Dělá ze mě před ní tu nejhorší
.!
..!
Před pár týdny jsme se já a jeho máma pohádali, nechci tam už jezdit když je na mě taková a přítel se mě ani před ní nezastane… bude na víkendy jezdit tam, zkažený všechno, o vikendech bude chodit pit a bude hlídat jeho máma a já budu sedět jak pecka doma a vyčkávat kdy se konečně můj syn vrátí, vůbec mi ani s dítětem skoro nepomáhá, když ho aspoň některý den přebalí, a jednou za pár dní mu dá najíst jinak vše dělám já cely dny si s ním hraju, krmím, přebaluji, a uspávám
.! Sám nezvládne nic, takže je jasné že se o nej bude starat mama mého přítele _/_…!!! Doma se stále jen hádáme
, nabídla jsem mu už několikrát pauzu, ale přes pauzu by bylo dítě s ním
a to nedopustím
…
.!
Proč tak malé mimco by melo zůstávat bez tebe někde u tchýně? A proč by na ty pauzy jak pises mělo být s přítelem?
Nejak nechapu proc by miminko na vikendy jezdilo s nim a bylo bez tebe a to same u te pauzy?
Protože prý kdyz já nehci jezdit k jeho mámě tak že bude jezdit sám ale když ona mi za vše úplně nadává máme jinej styl výchovy atd
chodím ji jak pako do obchodu jen protože je líná
atd… nechci tam, prý kdyby byla přítelem dala by mi už dávno facku, a prý přítel semnou není z lásky ale kvůli tomu aby měl malého
.!
…
Protože já mám stále jen 18 a mu je 25 a prý to umí líp než já
.!
No tak to je mazec… asi bych to nezvládla, jsem prvorodicka.. termín mám v únoru a hrozně s těším ale zároveň se bojím a bojím s že se neco takového stane i u nas…ikdyz já si nemůžu stěžovat mám úžasného přítele
který mi doma pomáhá aniž by musel a i přesto se bojim ![]()
@Mirečta taky se tak dřív choval ale teď si mysli že snědl všechnu moudrost na světě
!… a že dítě je jen jeho ![]()
@Vendula1311 no nestras mě.
ale naštěstí to tchyni vycházím suprove ![]()
@Vendula1311 nechápu proč by měl vozit na víkendy pryč dítě ve 4m ![]()
@Vendula1311 jestli mu ho na tak dlouho dávat nechceš, já bych tedy takto malé mimi nedávala, a pokud máte problémy, dojdi na sociálku a nech si udělat svěření do péče.
Hm, aby jsi jednou o dítě nepřišla, neumíš se pořádně postavit za sebe a ani za dítě. Ve 4m bych malýho takovým
nedávala. Tvůj přítel si myslí, že je chytrý když udělal dítě osmnáctce?
Naber trochu sebevědomí, nemůžeš si výlety naplánovat s vašima? Prostě by jsi řekla, že teď k jeho rodičům malý nepojede a basta. A třeba své rodiče požádat o pomoc. Víš, taky by se ti malý jednou nemusel vrátit…
Do vašeho vztahu nevidíme, ale tohle je síla, že kdybys chtěla pauzu, tak si ho vezme on, co na to vše říkají tví rodiče?
Tohle je složitá situace. Zajímalo by mě jak to vidí druhá strana.
Co přesně přítel tchýni vypisuje o tobě? Možná by stačilo si s ní v klidu promluvit, jak to doopravdy je. A co ti vadí na tom, že by ho hlídala? Já po porodu ovlivněná hormony jsem taky každou otázku brala jako útok na svou osobu, že se neumím postarat, že to mám dělat tak a tak. Přitom ona se snažila jen pomoct, poradit i když to bylo nevyžádané.
Oba jste děti a utíkáte mamince pod sukni. (mamííí, on/ona mě…)
Ale takhle malé mimi by mělo být s matkou a to jsi ty.