Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky chtěla bych se Vás zeptat..mám menší problém.
Jsem dva měsíce po porodu a měsíčky jsem dostala před 14 dnima a stále pořád krvácím. Nasadila sem hnedka antikoncepci předepsanou lékařem a krvacím stále. Bolesti břicha jsou kolikrát nesnesitené.
Pan doktor říkal že pokud to nepřejde do konce týdne tak mám přijet ale přijde mě to už dlouhá doba když mi říkal minulí týden že pokud to nepřejde tak ať se v pondělí ozvu, což jsem dneska udělala a odkázal mě až na konec týdne. Čím to může být?, Neměl jste někdo stejný problém?? Děkuji za rady
![]()
Ahoj mela jsem presne to same jako ty. Nekojila jsem. vlastne jen 14 dni pak se dostavili mesicky strasny strasne me bolelo brichona krvacela 16 dni tak silne ze jsem nemohla vylezt ani z baraku. Sla jem k dr ten me poslal do spitalu zdali tam nezustal plodovy obal a tak. Sono bylo ciste a tak minnapsal antiko Logest ten mi to upravil jen na chvili. Dalsi mesicky taky strasny opet 16 dni dali ascorutin na zastaveni krvaceni ktery stejne nepomohl. Pak mi nasadili nejake hormony silene jsem po nich pribrala. Ted jsem sest mesicu po porodu a krvaceni je slabsi ale furt to zlobi taky nevim co uz s tim dr mi tvrdi ze jsem v poradku a to mam treba ms dvakrat do mesice ![]()
@Blondyys kontrola po sestinedeli dopadla jak?
Pokud jsou bolesti jela bych k lekari hned ![]()
Ano chtelo y to ja sem sla take ppzde a pak me odvezla sanita proste to se mnou seklo kdyz mi delali krevni rozbor mela jsem malo krvinek a zeleza. Byla mi zima a zle. Davali mi dokonce i transfuze. Jed take at neztracis cervene krvinky ![]()
Holky kontrola dopadla dobře výsledky s cytologie a všechno okolo bylo v pořádku.
Tak já vlastně teďka nevím co mám dělat protože už mě příjde i blbé si říkat svoji dyágnozu…když mi pan doktor řekl ať to do pátku vydržím a pokud se nic nezmění tak mám přijet. To jsou kolikrát bolesti tak šilené že si říkám porod byl brnkačka.
Chvilku mě to táhne v pravém boku jak kdybych měla mít slepák a potom bolesti v pod bříšku a potom se to obrátí a bolí mě celé břicho.
Jsem z toho nervozní protože absolutně nevím co se semnou děje ![]()
@Blondyys píše:
Holky kontrola dopadla dobře výsledky s cytologie a všechno okolo bylo v pořádku.
Tak já vlastně teďka nevím co mám dělat protože už mě příjde i blbé si říkat svoji dyágnozu…když mi pan doktor řekl ať to do pátku vydržím a pokud se nic nezmění tak mám přijet. To jsou kolikrát bolesti tak šilené že si říkám porod byl brnkačka.
Chvilku mě to táhne v pravém boku jak kdybych měla mít slepák a potom bolesti v pod bříšku a potom se to obrátí a bolí mě celé břicho.![]()
Jsem z toho nervozní protože absolutně nevím co se semnou děje
Jakoby bych videla sebe me gynekolog taky kolikrat rekl at vydrzim ovsem kdyz me videli ve spitale tak se zhrozili. Neni ti zima netoci se ti hlava mas unavu? To je znamka velke ztraty cervenych krvinek. Pravdopodobne pak udes brat i zelezo maltofer…jinak bych jela na ambulanci nebo nekam jinam nebo bych tam proste jela ze je to k nevydrzeni ja pri kazde ms mela bolesti jako ty kolikrat se zkacela na zem…dr mi rekl at vezmu jen ibalgin
Me taky vyslancytologie v ppradku…je to divny asi to trva u nekoho dele nez se to zpravi ale zelezo a ascorutin by ti mel.dat teda
@Mysis jako zima mi je to máš pravdu…unava sem tam taky na me padna ikdyz si rikam s ceho protoze mam tak silene zlate dite ze ani pomale o ni nevim…hlava se me tocila snad pred tremi dny ale nic strasneho to nebylo… Jako ibalgyn si vzit taky muzu a pomuze me na chvilku a je to potom tam kde to bylo predtim…sem z toho na nervy a uklidnuji se tim ze je to jen temi prasky co mam…ale az takove nezadouci ucinky se tam teda nepisi proto pisu sem abych se aspon trosku uklidnila co se vlastne deje s mim telem..:'(
@Blondyys píše:
@Mysis jako zima mi je to máš pravdu…unava sem tam taky na me padna ikdyz si rikam s ceho protoze mam tak silene zlate dite ze ani pomale o ni nevim…hlava se me tocila snad pred tremi dny ale nic strasneho to nebylo… Jako ibalgyn si vzit taky muzu a pomuze me na chvilku a je to potom tam kde to bylo predtim…sem z toho na nervy a uklidnuji se tim ze je to jen temi prasky co mam…ale az takove nezadouci ucinky se tam teda nepisi proto pisu sem abych se aspon trosku uklidnila co se vlastne deje s mim telem..:'(
No prave me se na to ptali i sanitaci co me probrali…pry to znaci ztratu velkou cervenych krvinek a jevi to bledost. No ibalgin mi take zabral jen nachvilku. Ja z toho byla take na nervy…nadavala jsem i doktorvi jak muze vubec rict ze jsem. v poradku…a kdyz jsem brala ten Logest tak se to upravilo hodne to ustalo ne nadlouho teda ale i ted mi vychazi spatny obraz. Zelezo papam uz od porodu manzel se mi smeje ze jsem zelezna lady
no a me treba ted skonci ms a furt mam krvavy vytoky a manza na nervy protoze ho furt odhanim
meli by ti take udelat vysetreni na sliznici muze byt hodne vysoka a to take muze zpusobovat krvaceni na to se pak davaji leky ktere to odkraci to mi psala tenkrat nejaka gynekolozka na netu v poradne jinak uvidis bude lip kolik mas ted vlozek nebo od rana spotrebovano? Ja mela za tyden sest baliku
Taky zalezi na antiko treba ti nevyhovuje a musis pocitat s tim ze se muze objevit krvaceni i mezi cykly to me stvalo proto jsem dobrala baleni a konec ![]()
@Blondyys hele evidentne ti neni dobre, vyraz k dr, vykasli se na to co si pomysli. Ty jsi mama a musis byt fit pro malou. Kdyby si z nej nemela dobry pocit klidne jed do nemocnice na pohotovost. Drzim palec at jsi brzy ok
V nemocnici ji max vysetri a poslou domu at si zajde k dr a predepise jinou antiko to me tenkrat rekli take nez me pak privezla rychla
ale zajed tam a rekni ze proste chces aby ti neco napsal nebo ze zmenis gyndare a uvidis jak se to bude hybat preji pevne nervy nakou dobu te to bude neste trapit ja si take uzila vim co to e :/
@Mysis ale ono to muze byt tisic veci a ta vysetreni ta nejvaznejsi treba alespon vyvrati. Ano muze to byt od antiko ale taky nemusi ![]()
Ja bych taky jela na pohotovst, vykaslala bych se na sveho doktora, radsi jet treba zbytecne nez pozde…nevim, ale nekdy se treba stane, kdyz to po porodu doktor poradne nezkontroluje, ze v deloze zustane kus placenty apod., jestli mas takove bolesti, tak bych si nezahravala… ![]()
@Hanka79 píše:
Ja bych taky jela na pohotovst, vykaslala bych se na sveho doktora, radsi jet treba zbytecne nez pozde…nevim, ale nekdy se treba stane, kdyz to po porodu doktor poradne nezkontroluje, ze v deloze zustane kus placenty apod., jestli mas takove bolesti, tak bych si nezahravala…
přesně tak, zdraví je přednější. Radši bych byla v nemocnici za hysterku, než se pak dávat dohromady bůhvíjak dlouho.. ![]()