Problémy s hormony - po HA

2
19.9.17 10:05

Problémy s hormony - po HA

Dobrý den,

ve svých 21 letech jsem již po dvou konizacích a jelikož ta poslední vyšla II.-III. stupeň (to i přes očkování proti rakovině děložního čípku), bylo mi od mé gynekoložky navrhnuto vysadit HA a snažit se o mimi. Zdůrazňuji, že moje mamka má již od 30 let odebranou dělohu, takže geny tam k „tomu“ jsou. V lednu letošního roku jsem tedy antikoncepci vysadila.

První půl rok jsem menstruaci neměla vůbec. Začala jsem docházet k lěčitelce a pít bylinné čaje. V červenci pak konečně přišla a já byla nadšená, že se začínají hormony rovnat. Ovšem od této chvíle mám menstruaci každý týden. V neděli skončí a další týden v pátek je zas zpátky. Krvácení je silné, nikoliv jen špinění. Objednala jsem se tedy k paní doktorce (měla jsem jít na kontrolní cytologii), ale opět jsem se netrefila, takže jsem se šla aspoň zeptat jestli je to normální. Nic konkrétního jsem se ale nedozvěděla, jen mi doporučila znovu nasadit HA.

Je tu někdo s podobnými zkušenosti? Chtěla bych znát váš názor na danou situaci. Mám znovu začít brát hormony, když jsem se z nich teď od začátku roku „léčila“? Srovná se to i bez nich? Je to sice otravné, ale mám strach, že si tělo opět rozházím a doba oplodnění se bude stále oddalovat. Jsem bezradná.

Děkuji za komentáře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
19.9.17 10:32

Zajděte na důkladné vyšetření - hormonální panel, vyloučení cyst, problémy se sliznicí a a nebo endomeritozu. Neberte antikoncepci bez toho, aby to bylo cílené léčivo třeba na tu endomeritozu. Tedy bez toho, aby bylo jasné, co pauzu a nyní neustálé krvácení způsobuje.

A teda „rozhozené hormony“ nejsou diagnoza a příčina. Bude to chvíli trvat a je možné, že bude potřeba jít i k jiným lékařům, ale dost potřebujete vědět, co se děje a proč. Není normální po vysazení HA ani půlroku nic, natož pak dlouhodobý krvetok.

Jinak v tuhle chvíli evidentně neotěhotníte, nejspíše nemáte vůběc ovulaci.

Zkuste vysadit ty byliny a případně doplňky co užíváte a nechte alespoň dva měsíce tělo jen tak, co bude dělat samo o sobě.

Co ale určitě neuškodí je nějaké cvičení na pánevní oblast - ať už metodu Mojžíšové, nebo hormánální jógu, případně dobře vedené pilates, taj-či a nebo orientální tance, případně „tantrická“ cvičení. Když už nic, tak vám posílení pánevního dna pomůže k lepšímu orgasmu a srovnání pánve a zad k lepšímu postoji a zbaví vás případných bolestí zad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
19.9.17 12:13

Zmenit doktorku, nechat se poradne vysetrit. Nechci byt prehnana pesimistka, ale prave ockovani proti rak.del.cipku dela mnohym zeman neplechu. To bohuzel uz nejde vzit zpet, takze rozhodne zmenit dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.9.17 17:18

Ano, nad změnou doktorky po této návštěvě silně uvažuji. Jednou řekne honem na mimi a pak mi chce zase dávat HA. Žádné řešení mi vlastně ani nenabídla. :think: Když jsem se jí ptala, jestli se to ustálí samo, tak se pousmála a řekla, že ano, ale bude to chvíli trvat. Jinak moc dobře vím, že v této situaci neotěhotním. Mám momentálně navíc v aktivní fázi crohnovu chorobu, takže beru kortikoidy. Chci počkat, až se to všechno srovná a až pak se začneme s přítelem snažit. Dám na vaše rady a zkusím vysadit bylinné kapky a čaje. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí