Problémy s mojí matkou

Anonymní
22.1.14 22:06

Problémy s mojí matkou

Dobrý večer, potřebuji se snad trochu vypsat ale také poprosit o radu a pokusit se svojí situaci nějak vyřešit a udělat si trochu názor na dannou věc.
Jde o to, že mám neustálé konflikty se svojí matkou a hrozně ráda by jsem to potřebovala vyřešit, nejde jen o mě ale o celou rodinu :(
Začalo to již v dětství, kdy mě moje matka fizicky a psychycky týrala, přestala s tím až v době mých 14narozenin, kdy jsem už nesnesla ten nápor, vrazila jí pěstí do obličeje :oops: (už toho bylo moc) a řekla jsem jí, že jestli se mě ještě někdy dotkne, půjdu na policii. Můj otec o ničem nevěděl, chodil do dvou zaměstnání, aby nás uživil, protože bratr a já jsme byli často nemocní(bronchytiální astma) a byli jsme často v nemocnici, než doma a tak matka měla na nás ošetřování a do práce nechodila. Nesnášela mě a často jsem od ní slíchala, že mě měla šlánout na krk, když jsem se narodila a své modřiny jsem ukrývala a když jsem měla nějaké na obličeji a táta se mě ptal, co se stalo, řekla jsem mu, že jsem spadla :(
Mé jediné štěstí bylo, že jsem měla(a pořád ještě mám) babičku s dědou, kam jsem hrozně ráda a často jezdila, když se mě moje máma pokoušela zbavit a ty mě hrozně milovali, měla jsem u nich útočiště, lásku, péči prostě vše a dá se říct, že mě vychovali :hug:
Dětství uteklo, ukončila jsem střední školu, začala pracovat, našla si přítele a začla s ním žít. Se svojí mámou jsem i přesto všechno zůstala v kontaktu, jen jsme se nevyhledávaly a byla jsem k ní hodně odměřená. Bylo mě 21let, když máma odešla od mého otce za jiným chlapem, doslova a do písmene za sebou pálila mosty a podala žádost o rozvod, naši se tedy rozvedli. Jenže o půl roce se chtěla vrátit k tátovi a slibovala hory doly ale v tu dobu to můj bratr nějak psychycky neunesl, šel za tátou a vše mu řekl, řekl mu jak mě máma týrala, jak mě ubližovala, jak to zkoušela i na něj. Pro tátu to byl hrozný šok, zavhrl mámu a nechtěl o ní ani slyšet. Babička s dědou jí řekli, že u nich skončila a co máma? Dotírala, prosila, volala mě, brečela hrála na city tak dlouho, až jí moje rodina nakonec odustila a právě od té doby to začlo. Začala zamnou jezdit a prosit mě, aby jsem jí vše odustila, brečela, prosila tak jsem jí na to řekla, odouštím ti ale nikdy na to co jsi mě dělala nezapomenu. Začala dělat hrozné scény, začala si na mě stěžovat tátovi, babičce dědovy, bráchovy a nakonec přišla s tím, že je hrozně nemocná a potřebuje, aby jsme jí opravdu všichni odpustili, že jí selhávají ledviny a má nemocnou páteř :zed:
Nakonec jsme se dověděli, že jí nefunguje jen jedna ledvina a páteř má v normě ale co, prostě jsme jí odustily a život šel dál. To že jí táta vše odpustil a začal s ní komunikovat, by jsem ještě brala ale to, že zjistila, že jsem se s tátou hodně spřátelila a stala se znás dobrá a nerozlučná dvojka a začala mě proti tátovi poštvávat, jsem nerozdýchala a začala jsem se s ní hodně hádat. Jenže co se nestalo, ona dokázala, mého otce si tak obtočit kolem prstu, že se začal mámy ještě zastávat :zed: pak následovalo období, kdy se s mámou otec pohádal, přijel a stěžoval si mě na ní a pak zase byli nejlepší kamarádi a máma dělala rozbroje mezi náma, mezi babičkou a dědou, mezi mnou a bráchou, jenže má kouzlo, že jí člověk dokáže prostě odpustit, aby jí zase za týden nenáviděl, když ti zákeřně vrazí kudlu do zad :nevim:
Uteklo 10let a nic se nezměnilo, naopak je to čím dál horší :( když nepomlouvá tátu, pomlouvá mě, když nepomlouvá mě, pomlouvá bráchu, babičku, dědu když je semnou jsem její poklad a sluníčko, za dvě hodiny mluví s tátou a jsem prý drzej spratek, tátu pomlouvá kde může a když je sním, může se přetrhnout v patolízalství. Nejhorší na tom je, že je takový maniulátor, že si to snad nikdo z rodiny neuvědomujeme a bereme jí takovou jaká je, chvíli se s ní člověk baví normálně a chvílema by jsme jí nejraději zabili :cert: začne poučovat, říkat jak je nemocná, že půjde na dialízu, pak odjede domů a zničehonic pošle za půl dne sms, jak jsme všichni proti ní :roll: nejhorší je, že vidí jak mám dobrý vztah s tátou a celou milovanou rodinou a snaží se mě rozeštvat se všema, protože na mě žárlí, tátu se snaží rozeštvat proti svým rodičům, je toho už moc no :( nejhorší natom je, že máma ačkoli má přítele a táta má přítelkyni tak máma pořád uhání tátu, jezdí k němu domů, jezdí spolu po kafíčkách atd. jenže spolu vydrží jen chvilku, jak jsou spolu víc jak dvě hodiny, začnou se štěkat a sežrali by se a zachvilku jsou jako dva holoubci :nevim: když se spolu pohádají, tak táta mě volá a stěžuje si na mámu a naopak :zed:
A ted' konečně se dostaneme k problému, co potřebuji vyřešit, je to pět dní, co jsem vezla tátu domů a začal si hrozně stěžovat na mámu a začal mě říkat, co jí mám napsat do zprávy, dobře, udělala jsem to ale strhla se taková lavina, že ještě ted' se vzteky klepu :cert: nejrve to odnesla babička, máma řvala na babičku do telefonu, pak seřvala mě, pak tátu a pak se začala hromadně omlouvat a všichni jí to odustili až na jednu osobu! Ano až na mě! Už mám opravdu všeho plné kecky a tak jsem si jí vymazala z přátel na facebooku a napsala jí, že dokud se nezačne chovat normálně, at' mě nepíše a nevolá. Jak to dopadlo?!Nejhorší a špatná jsem zase jen já, s tátou se máma usmířila, vyříkali si to a v pátek jedou spolu k babičce na kafíčko :roll:
A já už vážně nevím co mám dělat a jak se zachovat až zase táta bude volat a psát, jak mu máma ublížila :? jak se mám chovat k ní?!Ona mě pořád píše a omlouvá se ale já to tentokrát nemohu rozdýchat, víte já jsem v 15tt a přeji si mít taky klid a ne se pořád jen nervovat :? přítel mě říká, at' se na to vykašlu a přestanu s ní komunikovat…jenže! Když se s ní nebudu bavit, tak máma si zahraje na chudinku a bude si stěžovat tátovi, že si jí nevšímám a táta mě začne nadávat a bude na mě naštvenej a bude mě to vyčítat a to já nechci :( já tomu nerozumím, proč stojí při ní? Jako by už zapoměl jaká je, prostě pro něj je máma bez chyby a přes to vlak nejede :( Já nechci aby jste si myslely, že jsem proti ní zaujatá ale proč se tak chová ke mě, proč mě pomlouvá za zády? Chci jí odustit vše..Jenže mě se začali vracet vzpomínky, jak mě bila a týrala(přivázala mě provazem k židli a byla mě pěstí do obličeje, byla mě hadicí od pračky, mlátila mě vařečkou přes hlavu, až mě tekla krev) :,( :,( co mám dělat, jak s ní komunokovat, aby jsem nebyla u táty zase ta špatná já :( strašně se omlouvám za dlouhý příspěvěk a prosím o zachování anonimity, děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
rebeccca
22.1.14 22:12

Okamžitě by pro mě přestala existovat, tatínek si k tobě cestu najde jestli o to bude stát.. ty uchraň své dítě od takovéhle babičky!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.14 22:16
@rebeccca píše:
Okamžitě by pro mě přestala existovat, tatínek si k tobě cestu najde jestli o to bude stát.. ty uchraň své dítě od takovéhle babičky!

Jenže toho se bojím, bojím se toho, že máma mého otce tak zmanipuluje, že se semnou přestne stýkat nebo mě bude vyčítat nezájem k mámě, znám ho :( a tím, že se státou začnu hádat, tak tím ublížím babičce a dědovi :-( oni na nás hrozně vysej,(jsou to otcovi rodiče),jsou už staří, babička má nemocné srdíčko a nechci je stresovat, je to hrozně složité :(

• Citovat
  • Upravit
11522

I kdyz je to biologicky tva matka, tak jako matka se nechova ted ani kdysi..takhle se chova nepricetne a psychicky labilni zvire :zed: kontakt bych s ni neudrzovala, az se narodi dite, takovou babicku bych pro nej nechtela :nevim: jen ti ublizuje :zed: tatovi a vsem okolo bych rozumne vysvetlila jak to vidis a pokud budou trochu rozumni, konecne to pochopi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905

Jak s ní komunikovat, abys nebyla u táty za špatnou ti teda neporadím.
Jak to popisuješ, je tvoje máma neuvěřitelný manipulátor. Zkus si přečíst třeba toto http://elyna.wz.cz/ - možná ji tam poznáš. Bohužel takové lidi k normálnímu chování nepřiměješ.
Chápu, že chceš mít hezký vztah s tátou, ale je otázka, jestli je to reálné, když ho tvoje máma víceméně ovládá. Řekla bych, že ti tvůj partner radí dobře - maminku odstřihnout (chvíli bude nejspíš kopat, s tím počítej). S tatínkem se domluvit, že s tebou nebude mámu řešit, jinak bych ho bohužel odstřihla taky - on totiž takhle funguje jako její prodloužená ruka.
Vykašli se na to, jestli jsi u takového člověka jako je tvoje máma a u lidí, které zblbla tak, že ji poslouchají na slovo, za hodnou nebo zlou. Nemá to žádnou vypovídací hodnotu.
Omlouvám se, že jsem taková drsná, ale pokud chceš chránit svou novou rodinu (ty - partner- dítě), tak mě jiná cesta fakt nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
22.1.14 22:18

Nekomunikovat, mas pravo na svuj klid..a nervovat by jsi se nemela.co je okolo, proste neslysis a nevidis. jinak blahopreji k mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.14 22:19

Nedovedu si ani představit, až se to maličké narodí a má máma si ho bude chtít pochovat, to bude hrozné, budu mít strach, aby maličkému nějak neublížila a nejhorší je, že si už dělá právo na to, jak mě bude dítě hlídat :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
10905
22.1.14 22:20

A pokud chce tatínek vnučku (a pravnouče) pro svoje rodiče, tak ať se pochlapí a přestane sebou nechat orat od exmanželky. Bohužel, kouzlo, jak dostat kohokoliv z moci manipulátora, nemám :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
@Anonymní píše:
Nedovedu si ani představit, až se to maličké narodí a má máma si ho bude chtít pochovat, to bude hrozné, budu mít strach, aby maličkému nějak neublížila a nejhorší je, že si už dělá právo na to, jak mě bude dítě hlídat :,( :,(

8o okamzite bych ji ujistila, ze ji nikdy s ditetem samotnou nenecham!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175

Uff, tak jsem to precetla ;) Jinak, pritel ma pravdu. Vykasli se na mamu. Pokud te maji tata, babi a deda radi, tak mozna se pokusi te s mamou nejak dat dohromady, ale musi pochopit ze nechces a proc. Jsi tehotna, budes mit svou rodinu a o tu se ted starej! Tatka urcite vi jaka mama je. Myslim, ze tim, ze si se ji postavila, mozna strhnes lavinu a postavi se ji casem vsichni. Stuj si za svym, rodina to musi pochopit! A jinak tvoje mama je teda horsi nez Hitler 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
22.1.14 22:22

Pokud je partner psychicky odolný a tvé mámě nepodléhá, možná bych ho nastrčila mezi ně a sebe jako nárazník :think: Ale musel by s tím souhlasit a počítat s tím, že to bude psychicky velice náročné i pro něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.1.14 22:23

Tak řešení je asi jen jedno. Matku odstřihni a pokaždé, když bude chtít táta nebo kdokoliv z rodiny o ní mluvit, tak to utni s tím, že na toto téma už jsi se stresovala dost a nechceš to dál řešit. Ne teď, když jsi těhotná a ne pak, až budeš mít doma miminko. Oni ať si klidně žijou to svoje střídavě oblačno, ale ty se od toho oprosti, protože jinak tě budou tahat pořád dolů. Neboj se, tatínek to pochopí (časem, začátky budou dost o nervy, ale nepolevuj, jinak tě to zase semele) a časem se s tebou naučí bio matku neřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
22.1.14 22:24
@Anonymní píše:
Nedovedu si ani představit, až se to maličké narodí a má máma si ho bude chtít pochovat, to bude hrozné, budu mít strach, aby maličkému nějak neublížila a nejhorší je, že si už dělá právo na to, jak mě bude dítě hlídat :,( :,(

Tim se ted nezatezuj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.14 22:25
@Knihomyš píše:
Jak s ní komunikovat, abys nebyla u táty za špatnou ti teda neporadím.
Jak to popisuješ, je tvoje máma neuvěřitelný manipulátor. Zkus si přečíst třeba toto http://elyna.wz.cz/ - možná ji tam poznáš. Bohužel takové lidi k normálnímu chování nepřiměješ.
Chápu, že chceš mít hezký vztah s tátou, ale je otázka, jestli je to reálné, když ho tvoje máma víceméně ovládá. Řekla bych, že ti tvůj partner radí dobře - maminku odstřihnout (chvíli bude nejspíš kopat, s tím počítej). S tatínkem se domluvit, že s tebou nebude mámu řešit, jinak bych ho bohužel odstřihla taky - on totiž takhle funguje jako její prodloužená ruka.
Vykašli se na to, jestli jsi u takového člověka jako je tvoje máma a u lidí, které zblbla tak, že ji poslouchají na slovo, za hodnou nebo zlou. Nemá to žádnou vypovídací hodnotu.
Omlouvám se, že jsem taková drsná, ale pokud chceš chránit svou novou rodinu (ty - partner- dítě), tak mě jiná cesta fakt nenapadá.

Děkuji moc :kytka: jenže má to jednu chybu a tou je, že můj táta přišel s tím, aby se máma ke mě nastěhovala až se to maličké narodí a pomohla mě s tím 8o 8o cháeš to? Potom vše co zjistil se nebojí své vnouče svěřit do rukou sadistické ženy? 8o Je mě z toho smutno :,( nedávno mě řekl, že jsem na mámu moc přísná a zlá, že jsem si taky občas výprask zasloužila, že jsem byla zlobivé dítě :( ano, neříkám, že jsem nebyla zlobivá ale tohle jsem si nezasloužila od něj :( bůchví co mu napovídala :( a táta věří jí, vždycky jí věřil :(

• Citovat
  • Upravit
16186
22.1.14 22:25

Ježiši… 8o škoda, že jí nemůžeš dodatečně zažalovat! Promiň, ale tohle nedokáže ani zvíře. Některé věty jsem si musela přečíst dvakrát :poblion:
Opravdu je mi moc líto, co sis musela vytrpět :hug: Nevím co poradit, tohle je tak absurdní situace, že snad ani nemá řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová