Problémy s otcem dítěte

Anonymní
19.3.22 11:57

Problémy s otcem dítěte

Ahojte maminky,
Omlouvám se za anonym, ale je to pro mě citlivé a bojím se.
Lze nějak vyškrtnout otce z rodného listu či ho zbavit práv na dítě? Mám opravdu strach a žiji s ním jen pro to, abych nepřišla o syna. Hledám samozřejmě info jak na internetu tak mám sjednanou schůzku s právníkem, ale nějaká osobní zkušenost by se mi hodila. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5593
19.3.22 12:05
@Anonymní píše:
Ahojte maminky,
Lze nějak vyškrtnout otce z rodného listu či ho zbavit práv na dítě? Mám opravdu strach a žiji s ním jen pro to, abych nepřišla o syna. Hledám samozřejmě info jak na internetu tak mám sjednanou schůzku s právníkem, ale nějaká osobní zkušenost by se mi hodila. Dekuji

Musel by být soudní cestou zbaven rodičovských práv.
A to počítej s tím, že to téměř jistě nedopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
19.3.22 12:07

K tomu, abys odešla, nemusíš otce škrtat v rodném liště, což ani nejde. Zbavit ho rodičovských práv taky není zrovna jednoduché. To by musel být pro dítě fakt reálnou hrozbou a hlavně, ty bys to musela dokázat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
19.3.22 12:07

Jedině soudně a ze zákonného důvodu. Žít s ním ale nemusíte. Obraťte se na OSPOD a zažádejte o svěření dítěte do své péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
19.3.22 12:11

A z jakeho duvodu bys ho chtela vyskrtavat? A kolik je synovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35834
19.3.22 12:29

Vyškrtnout nelze, jedině nahradit jiným a to by museli oba souhlasit. Zbavit prav není taky úplně jednoduchy, musel by k tomu být vážný důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.3.22 13:21
@Anonymní píše:
Ahojte maminky,
Lze nějak vyškrtnout otce z rodného listu či ho zbavit práv na dítě? Mám opravdu strach a žiji s ním jen pro to, abych nepřišla o syna. Hledám samozřejmě info jak na internetu tak mám sjednanou schůzku s právníkem, ale nějaká osobní zkušenost by se mi hodila. Dekuji

Nelze ani jednou, není to v zájmu dítěte. Pouze lze si vymoct aby se nestýkali, ale k tomu musí byt sakra vážne důvody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
19.3.22 14:09

Ani kdyby mu zakladatelka vmetla, že dítě není jeho a testy to potvrdily? Ani tehdy by se nemohl nechat vymazat z RL?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
19.3.22 14:29
@mokkk píše:
Ani kdyby mu zakladatelka vmetla, že dítě není jeho a testy to potvrdily? Ani tehdy by se nemohl nechat vymazat z RL?

Pokud je zapsany dele jak pul roku, tak ne. Leda kdyby se prihlasil ten skutečný, to by pak mozna proslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
19.3.22 15:02
@mokkk píše:

Ale to dítě je jeho. Jinak by snad zakladatelka nepsala, že je s ním proto, že se bojí, aby o dítě nepřišla. Což teda moc nevím, jak je myšleno, asi, že by ho mohl chtít do své péče, že ona třeba nemá kam jít. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
19.3.22 15:07
@j.a.n.i1 píše:
Pokud je zapsany dele jak pul roku, tak ne. Leda kdyby se prihlasil ten skutečný, to by pak mozna proslo.

Nevím, jak je to s povinností ty testy podstoupit. Kdyby se teoreticky našel takový muž, který by trval na tom, že v tom RL chce zůstat a o dítě se starat, i kdyby se prokázalo, že není jeho (tím, že by ty testy podstoupil ten pravý otec za jeho zády a jemu to pak jen oznámili, nebo kdyby on na ně jít prostě odmítl a šel by tam jen ten jeden), zda by ho v tom RL nahradili i proti jeho vůli. Vím, že je to asi malá pravděpodobnost, ale teoreticky je přece možné si za pár měsíců/let vytvořit i k nevlastnímu dítěti pevnou citovou vazbu a co pak… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
19.3.22 15:37

A proč bys ho mazala z rodného listu? Pokud je alkoholik, feťák nebo agresor, tak odejdi i s dítětem a moc šancí nemá a podle mě ani dítě mít v péči nechce, jen tě tím drží v šachu. Pokud není nic z toho, je to jeho otec a má právo ho vídat. Pokud bys to znemožňovala, bylo by to špatně vůči dítěti a jednou by se ti to vymstilo. Dítě má právo na oba rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
19.3.22 16:46
@lucad77 píše:
Nevím, jak je to s povinností ty testy podstoupit. Kdyby se teoreticky našel takový muž, který by trval na tom, že v tom RL chce zůstat a o dítě se starat, i kdyby se prokázalo, že není jeho (tím, že by ty testy podstoupil ten pravý otec za jeho zády a jemu to pak jen oznámili, nebo kdyby on na ně jít prostě odmítl a šel by tam jen ten jeden), zda by ho v tom RL nahradili i proti jeho vůli. Vím, že je to asi malá pravděpodobnost, ale teoreticky je přece možné si za pár měsíců/let vytvořit i k nevlastnímu dítěti pevnou citovou vazbu a co pak… :think:

Pravděpodobně by tam zustal ten, co tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
19.3.22 17:26

Proč sis s takovým týpkem vůbec pořídila dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.3.22 19:58
@mokkk píše:

Ani to nejde, leda zapsat skutečného se souhlasem všech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí