Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Veverka1312 ja to dneska vidím úplně jinak, když mám svou rodinu. Kdykoliv k nám přijede někdo z příbuzných, tak mám radost, ale jsem ráda, když po pár dnech odjedou a máme svůj klid. A to máme velký byt, terasu, zahradu. Takže je vždycky kam vypadnout. Ale je to hrozné narušení soukromí. To poznáš jednou sama, až budeš ve vlastním. Když se k tomu nakonec přidá povaha tvojí tchýně, tak je to očistec pro všechny zúčastněné. Je mi líto, že se za tebe partner nedokáže postavit jen proto, aby měl od maminky pokoj.
@Veverka1312 nepřijde mi to jako fňukání na netu. Prostě se ptáš, jak by jiný zareagovali. Přijde mi, že je něco ve vzduchu. Kamkoliv dneska vlezu na netu, tak každý rejpe a je mistr světa a zakladatelky jsou za blbky.
S přítelem si promluv a rozhodně to řeš. I když si to u jeho mámy nějakým zázrakem vyřešíte, tak stejně se poptej po bydlení. Třeba ve škole jsou různý nástěnky, možná tam něco najdeš. Rozhodně se sebou nenech zametat. Tohle tě psychicky zničí. Seš na území jeho mámy a tam se moc věcí vymyslet nedá. Sednout si, přímo si to vyjasnit a natvrdo to rozsekni. Chce to jen odvahu a taky mít jiný útočiště. Chápu, že přítele miluješ, ale pozor, láska je taky někdy slepá. Zkus popřemejšlet, jestli nemá i vlastnosti, který zatím vidět nechceš. A taky, proč mámě pořád ustupuje. Je na něj/děcka zatížená? Nebo jak tam jsou s ostatníma ty vztahy? ![]()
@nakreslenypanacek píše:
To ti není blbé? Zůstávat tam, když ti ta, které to tam patří, řekla, že jsi vetřelec? Nemáš důstojnost? Nebo se prostě takhle bavíte a nikdo se neberete vážně, jedním uchem tam a druhým ven? Nemyslím to vůči tobě špatně. Dál tam zůstávat mi nepřijde jako něco, co by ti mělo prospět…
Chápu jak jste to myslela
Špatně si ani nic neberu
. I negativní kritika má své pozitiva. A kdybych si nebyla vědoma toho, že tu něco padne vůči mě jakožto, že já jsem ta na vině… Tak bych to jsem ani nepsala… Chtěla jsem vědět nestranný názor, třebaže zkušenějších. A nebo prostě jen tak. Jelikož je jasné, že od kamarádek se moc kritiky a i jiných úhlů pohledu nedočkám, ty prostě budou drže se mnou basu ![]()
A blbé, ano je mi to blbé. Ale ona pak dodá, že to tak nemyslela… Když třeba dojde do místnosti přítel
A ten mi pak do hlavy vtlouká, že mámá to tak " nemyslí " Možná jsem asi snacha naprd ( snacha ofiko nejsem… ale označím se jen tak na oko
) Ale myslím, že maminka to hraje na několik stran. Přede mnou říká jak je syn neschopný a jak ho vychovala blbě a, že si jej musím převychovat ( nechápu to, že když zná svou chybu, proč jí nenapraví u mladších dětí, ale budíž
)
A příteli říká jak špatně peru a proč se vlastně bavím se svou mámou… když jsme měly kdysy nějaké nesrovnalosti
Tady nejde o to, že by jsme to nevěděli… Tady si jen každý hraje na to, že to nevídí
A i když se snažím já z toho vyjít ven, okamžitě má jeho máma argumety
, prostě ona má pravdu a cesta ven prý nevede. Ale je jasné, že si můžu zbalit saky paky a jít o dům dál
Ale to zase ona vyhraje, jelikož na začátku našeho vztahu s jejím synem mu říkala, že si myslí, že jsem přelétavá a, že nikde nevydržím, tudíž ne ani u dětí a, že nejsem vhodná matka. Paradoxně ti říká žena co nevaří a když jo tak z pochybných surovin
Prostě jí nechci asi nechat vyhrát
Možná proto tolik trpím když nad tím přemýšlím
Ale je mi jasné, že to prostě tak nejde a, že musím myslet na sebe a to jak jsem už několikrát zmínila je i díky vám
![]()
@Hamouzka píše:
@Veverka1312 nepřijde mi to jako fňukání na netu. Prostě se ptáš, jak by jiný zareagovali. Přijde mi, že je něco ve vzduchu. Kamkoliv dneska vlezu na netu, tak každý rejpe a je mistr světa a zakladatelky jsou za blbky.S přítelem si promluv a rozhodně to řeš. I když si to u jeho mámy nějakým zázrakem vyřešíte, tak stejně se poptej po bydlení. Třeba ve škole jsou různý nástěnky, možná tam něco najdeš. Rozhodně se sebou nenech zametat. Tohle tě psychicky zničí. Seš na území jeho mámy a tam se moc věcí vymyslet nedá. Sednout si, přímo si to vyjasnit a natvrdo to rozsekni. Chce to jen odvahu a taky mít jiný útočiště. Chápu, že přítele miluješ, ale pozor, láska je taky někdy slepá. Zkus popřemejšlet, jestli nemá i vlastnosti, který zatím vidět nechceš. A taky, proč mámě pořád ustupuje. Je na něj/děcka zatížená? Nebo jak tam jsou s ostatníma ty vztahy?
Děkuji jste vážně zlatá
![]()
Rozhodně je nutné to řešit, to bez debat… ![]()
Jsem zvědavá jak mi na to bude reagovat… A sama jsem poznala několikrát jak byla a je láska slepá. Upřímně myslím, že tady u tohohle zas tak slepá nejsem Vím, že je to lenoch, má na všechno času dost
Taky to tak vypadá pak s tou jeho mámou, že jo… Dokáže být stráášně pohodový, až to může lézt na nervy
Ale taky je to hodný a citlivý chlap a hlavně se mě před tchýní zastává,. Tvrdě jí řekne at mě nechá být, at si jde po svých a nebo jí seřve, že at si kouká do svého, že tam jí plesnivý jídlo. Možná jsem to měla napsat dřív, jelikož hodně holek pak přítele zpochybnovalo, a já to chápu
Ale vážně o jeho chybách vím, a některé mě važně štvou
Třebaže šetří jako držgrešle
Ale zase to má svá plus a taky není úplný lakota, že by mě nevzal na večeří, do kina, na výlet… a nebo, že by mi nedonesl kytičku ![]()
A vztahy se zbytkem rodiny? Jeho sourozenci jsou školního věku. Doma nic neudělají… Matka po nich vyžaduje jen učení, ale taky to pak vypadá v domácnosti - následně si matka mému partnerovi stěžuje, že jí on nepomůže. Dobře, ale o by měli všichni. Děti mají velkou volnost a matku moc tak nějak nezajímají. Přijde mi, že ona si chce užívat jen svého života a zbytek jí moc nezajímá. Viz. to jídlo, kuchyn apod. A proč mámě přítel ustupuje? Je to jednoduché. Ona má totiž vždy podle sebe ve všem pravdu, vždy je dokonalá. Nechtěla ani přiznat to, že vaří z plesnivé zeleniny ( ale do toho se vložili mladší sourozenci jako svědci a tak tchýně stáhla ocas
) Ono nemá cenu se s ní hádat, je to zdlouhavý a unavný proces
Proto přítel tolik ustupuje a proto je tolik flegmatický - už od malička prý
A matka je možná na něj zatížená pouze finančně ![]()
@Veverka1312 Poslední věta mě zaujala. Co naočkovat přítele, aby svý mámě řekl, že když tě nenechá v klidu žít, že se odstěhujete, už se poohlížíte po jiným bydlení, tak jestli jí peníze, co jí tvůj přítel dává, nebudou chybět. Myslíš, že na to zabere? Třeba by to problém vyřešilo a měli byste všichni klid ![]()
@Hamouzka píše:
@Veverka1312 Poslední věta mě zaujala. Co naočkovat přítele, aby svý mámě řekl, že když tě nenechá v klidu žít, že se odstěhujete, už se poohlížíte po jiným bydlení, tak jestli jí peníze, co jí tvůj přítel dává, nebudou chybět. Myslíš, že na to zabere? Třeba by to problém vyřešilo a měli byste všichni klid
Myslím, že tohle by mohlo zabrat. Jeho máma stěží obrací každou korunu kord u jídla…
A tak by tohle mohlo doopravdy udělat ten " Aha moment" Uvidíme -každopádně mocinky moc děkuji za rady, pomoc, a ochotu
Hodně se mi ted psychicky ulevilo a přijde mi, že i když ted jsem nemocná tak i přes tuto debatu se mi natolik odlehčilo, že i ta nemoc snad odeznívá, ale nechci nic o´předbíhát
Rozhodně mi spadl velký kámen ze srdce. Ted jsem si tak nějak jistá, že nehledám nějaký výmysl, ale že jsou to fakta a, že některé holky by to nestrpěly. Já jen doufám, že mi přítel dokáže, že mi za ty nervy doopravdy stál
![]()
@Veverka1312 Zkusila bych tuhle metodu a cvičně se i tak porozhlídla po jiným bydlení. Třeba by se ti to do budoucna mohlo hodit. Nikdy nevíš. Alespoň si uděláš názor, jaký jsou ceny, možnosti bydlení,…
Ať je ti brzy lépe a nenervuj se psychicky. Snad budeš brzy prožívat krásné chvíle plné svobody (nikoliv dohledu za zády, co děláš) a klidu ![]()