Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte satelitní přijímač od Skylink GO sat GS 7056 HDi? Poté co Česká televize naladila na jinou frekvenci, sekají se nám všechny její programy. Potřebovali bychom nahrát nový software do tohoto přijímače a technik nám řekl, že si ho máme stáhnout z internetu. Bohužel nevíme kde. Měl jste někdo stejný problém a víte, kde ho stáhnout, případně nemáte stažený?
Díky za případnou pomoc.
@Mirabe1ka Večer zkusíme. Snad to půjde. Něco už jsme totiž stáhli a to nefungovalo. Každopádně díky. Vám to fungovalo?
On by ten přístroj měl aktualizovat sám, pokud je připojen k síti. Pokud s tím budete mít komplikace, tak v sekci Kontakty je mail i telefon, tak jim přímo napište, nebo zavolejte, kde ho máte stáhnout ![]()
@Mirabe1ka Volali jsme přímo na Skylink 3×, tam nám řekli, že oni s tím nic neudělají, že to je problém toho konkrétního typu přijímače a řekli nám, ať se obrátíme na technika pro naše město. Tenhle technik je tak vytížený, že nám poradil pouze, ať si to stáhnem z internetu.
Ty kontakty v odkazu jsou přímo na zastoupení výrobce toho přijímače. Skylink ví prd o vlastních produktech, natož teprve o přijímačích. Jsem v podstatě z oboru a to co tam z větší části pracuje na podpoře je banda břídilů.
@Mirabe1ka Ještě detail, možná jsem úplně pitomá, ale tam je jen návod, kde je ten software ke stažení? ![]()
@ivisek85 píše:
@Mirabe1ka Ještě detail, možná jsem úplně pitomá, ale tam je jen návod, kde je ten software ke stažení?
http://static.gosat.s8.upgates.com/…20141612.sdl
Ale je z ledna 2015, novější jsem nenašel.
Zdravim. Problém se sekáním obrazu ČT na nové frekvenci je u GS7056HDi
způsoben vadnýmy kondenzátory. V mém recieveru byly vadné čtyři. Rád
bych Vám to opravil, ale musela by jste být ze Sokolova nebo okolí kvůli
předání. Když tak napište email na centrum.
@ghosat Bohužel jsem z Tachovska
Nám bylo řečeno na Skylinku, že je to tím softwarem, který mi ovšem ani z odkazů výše nejde stáhnout.
Ono se to zdá jako chyba softwaru, když všechny ostatní programy jdou a
dokonce i ČT na původní frekvenci taky šla. Pravděpodobně má nový multiplex
vyšší hardwarové nároky a unavené kondenzátory to nezvládnou. Můžete se
podívat dovnitř recieveru, jestli jsou špatné. Pozná se to, že vrchní strana
kondenzátoru je vypouklá ve srovnání s dobrým, kde je vrchní strana úplně
rovná. Jsou to kond. 470mikrofaradů na 10voltů - černé válečky centimetr
vysoké průměr 5milimetrů někde okolo dekodovací karty.
Ještě jsem Vám měl říct, že jestli ten reciever budete rozebírat, tak ho před
tim vytáhněte ze zásuvky 230V a na nic vevnitř nesahejte.
Možná je můj příspěvek už mimo, ale v žádném případě za nejdoucí čt nemůže softvér.
Je to opravdu v kondenzátorech. Měl jsem stejný problém u Skylink GO sat GS 7056 HDi, technik vyměnil kondíky a čt běží jak má. Na Skylinku jsou jen blbci co nic nevědí.