Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Já nemusím mít přehled o tom, kdy a jak dlouho větrá. Mě vychladne zeď. Já sedím u stolu, poleje mě zima, začně spínat topení. Stačí mi vylézt ven na zahradu a vím, že má otevřené okna. Dnes byl přítel na zahradě 40 minut…
Správcová mu také řekla, že okna vidí u něj otevřené pořád… A že my kvůli němu nemůžeme vytápět byt navíc.
Pokud bydlíte v bytě z papíru tak bych zvažoval přestěhovat se do něčeho kvalitnějšího.
@unuděná píše:
chces rict,ze zametani dela takovy ramus,ze porusuje nocni klid??![]()
to nemuzes myslet vazne.
To je divný, že to slyší i sousedka nad náma, že?
Která se mimochodem k naší stížnosti přidala, ale koukám, že tady najdu samý úžasně chytrý lidi.,.
prosím tě tak zavolej policajty za rušení nočního klidu zametáním
hlavní problém bych viděla ve stavbě domu, nedokážu si představit prachladnutí zdi od větrání. a zazakovat větrání
mě bys za sousedku taky nechtěla,též mám ráda jako tvůj soused vyvětraný byt
@Anonymní píše:
Jinak že náš soused platí za naše náklady za topení.![]()
![]()
Asi bych se naučila číst. Máme každý svůj kotel, takže každý platí za svoje. My kvůli němu 2× více.
V bytě máme celou zimu 21,5 stupně.
ok,a na 21,5 stupnich ti prijde spatne co?Toho kotle jsem si nevsimla,omlouvam se.Nic to ale nemeni na faktu,ze pokud si tam soused nedela nonstop lednicku,tak je znacne divne,ze todne tolik ovlivnuje vas byt.Normalka bych si zjistila nejake vnitrni zatepleni.Investice za par tisic a mas klid a nohy v teple.
@Anonymní píše:
To je divný, že to slyší i sousedka nad náma, že?![]()
Která se mimochodem k naší stížnosti přidala, ale koukám, že tady najdu samý úžasně chytrý lidi.,.
Proboha ten barák snad museli stavět podle norem!!!!!! To je nějaká stará kůča nebo?????
Bože, na týhle stránce je banda děsně chytrých lidí, co ví, jakou máme zimu doma a jak nám prochladají zdi!
Kort ještě že poznám, že větrá tím, že mi je najednou zima doma. Ano, opravdu máme papírový zdi. Vaše rady typu, že vy nechcete být našimi sousedy, jsem slyšet nechtěla. Pokud někdo skutečně nechce být náš soused, přijďte na týden bydlet k nám.
![]()
@unuděná píše:
ok,a na 21,5 stupnich ti prijde spatne co?Toho kotle jsem si nevsimla,omlouvam se.Nic to ale nemeni na faktu,ze pokud si tam soused nedela nonstop lednicku,tak je znacne divne,ze todne tolik ovlivnuje vas byt.Normalka bych si zjistila nejake vnitrni zatepleni.Investice za par tisic a mas klid a nohy v teple.
Co na tom nechápeš, že my máme 21,5 stupně. Soused začne větrat a my máme doma 18,5 stupně?
Celý den větrá. Takže mi to přijde jako nonstop lednička.
A když se on odstěhuje a byt bude prázdný, vytápěný na nezámrzných 5 st., budete to řešit jak? ![]()
Asi má byt fakt mizernou konstrukci, ale obávám se, že v tomto případě bude asi řešení na vás - nechat si udělat ke společné zdi sádrokartonovou příčku s izolací.
Nechávali jsme to taky v paneláku dělat, protože jsme zas hodně slyšeli sousedku - starou nedoslýchavou paní, které nonstop jela televize. Přišlo mi to jednodušší než se s ní dohadovat.
@unuděná píše:
21 stupňů je norma pro obytnou místnost, 19 pro chodby atd.
@Anonymní píše:
To je divný, že to slyší i sousedka nad náma, že?![]()
no ale chapes,ze problem neni v tom,ze dedula zameta v sest rano,ale v tom,ze mate barak totalne na houno??V prumerne odhlucnenem byte neslysis vedle ani vysavac,natoz koste.My neslysime ani pracky,mycky nebo kricici deti
mimochodem,uvedomujete si,ze stejnym zpusobem se zrejme nesou zvuky i od vas?Zapnuta TV v deset vecer ho musi tocit do nepricetnosti ![]()
Radim otuzovat se. Ja ziju v takovem chladu, ze muzu pres zimu vypnout lednici. Takhle se setri. ![]()
Já mam třeba smůlu v tom, že můj byt z jedné strany sousedi s chodbou, zezdola s garáží, z druhé strany obvykle neobydleny byt a podobně nahoře. Taky se nemám ke komu přitulit, ale tak to je. Jednu zeď mi vyřešila vestavěna skříň a tu druhou holt neřeším. Nicméně na zimu pořádný závěsy, pomáhají citelně držet teplo… fakt bych zakladatelko prosla možnosti, jak si to zateplit u tebe. Tohle je nepříjemné, ale nevyvolavala bych rozbroje. Ta sousedka mojí kamarádky, jí pak fakt dělala neschvály typu vypnutí elektriky, aby ji vytekl mrazák, udání na policii apod.
@Monik29 píše:
Také by mě zajímalo, copak to je za dům? My jsme zateplený panelák a je tu kosa, jsme v posledním patře a máme tu problém s plísněmi a vytopením, za rok na 50m2 13 000kč za topení, máme klasické ústřední, kdyby se to nerozpočítávalo, tak je to tak 20 000kč. Jinak bysme my i vy měli mít nějakou úlevu, byty v přízemí nějaklé procento, byty poslendí a byty okrajové.
Je to starý dům cca 10 let, ale asi stavěný dost na rychlo. Prý z cihel
ale když do toho člověk klepne, zní to prostě papírově. Jestli nejakej itong. Je to zvuk, jak když člověk klepne do tenkýho dřeva. Slyším souseda kašlat, sousedku telefonovat… ![]()