Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Už to asi nemám sílu komentovat tady. Jestli někomu přijde v pořádku, že soused má otevřený okna klidně i v -5 celý den, tak to dle mě nemá v hlavě v pořádku a nikdy vedle takovýho člověka nebydlel. Jinak jsme ještě krajní byt a samozřejmě od souseda jde větší zima než z toho kraje.
tobě je do toho, co si dělá soused úplný houno. Nemáš právo pindat mu do toho, jak si větrá. A jestli máte špatný zdi, tak si tu zeď s ním zateplete a neotravujte život sousedovi. I kdyby si větral 10× denně, vám do toho nic není. Absolutně. A jasně, zvenku je zeď teplá, a od souseda, který v tom bytě žije je studená. Boha jeho. Běž si koupit zateplení a nalep si to na tu zeď.
Já mám otevrene okno v ložnici celý den, a asi tak 5× za den vetrame, mám malé dítě, ještě nebylo nemocné, někdy se mi stane, že zjistím, že v 7 vysavam, ty jo, kdyby si na todle někdo stěžoval, tak se mu fakt vysmeju, s tou spravcovou podle mě kecas, aby zjišťovala jak kdo větra… Já myslím, že on problémový nebude, chyba je na jiné straně, fakt bych vás za sousedy nechtěla a víš co, to že vám klesne doma teplota, kvůli větrání by mi jako sousedce bylo úplně jedno, ty sis koupila blbej byt tak sorry jako… ( pod náma sousedka večer chodí na cigo, taky na ni můžu vlitnout, že mi to jde do oken, ale chodí pouze večer na 2, tak jsem úplně v klidu) žij a nech žít a tolerance se tomu říká! Stěžovat si že větra, no ty kraaaaso
holt budeš muset asi si udělat izolaci, nebo víc topit, ale já si platit byt a mít hypotéku a nemoci si vyvetrat, co už je fakt uhozeny…
Trošku mi to tu připomíná jeden článek:
https://bydleni.idnes.cz/…obnosti.aspx?…
kde si sousedé jelita stěžovali na paní, která si dovolila žít jako člověk a větrat.
Problem bych stejne jako ostatni nevidela v sousedovi, ale v konstrukci domu. 18-21 stupnu je naprosto standardni. Ja vetram s podobnou intenzitou jako vas soused v dny, kdy jsem doma pres den a v pracovni dny vetram rano a po prichodu domu otevru v loznici a zaviram az pred spanim, tedy po nekolika hodinach, v obyvaku necham vetracku klidne hodinu nebo dve a stejne to nejsem schopna vyvetrat na mene jak 24 stupnu a to jsme rohovy byt. Sousedi me tim pretapenim bytu taky vytaci. Bohuzel ja s tim neudelam nic jineho nez muzu vetrat, vy muzete zkusit odhlucnit a zateplit zed…
@Anonymní píše:
Jinak že náš soused platí za naše náklady za topení.![]()
![]()
Asi bych se naučila číst. Máme každý svůj kotel, takže každý platí za svoje. My kvůli němu 2× více.
V bytě máme celou zimu 21,5 stupně.
21 stupnu je uplne normalni teplota v byte v zime.
@Anonymní píše:
Souhlasím, jezdíme do starého paneláku ke známým a neslyšíme vůbec nic.
Tady v tomhle slyšíme všichni všechno.
@TMana Tak proč tam bydlíte? To jste v nájmu nebo je to vaše? Když to někdo koupí nebo tam je ochoten bydlet tak co by to developer neojebal. No spíš se divím že to někdo protlačil přes kolaudaci. Chtěl bych vidět plány toho baráku a porovnat to s realitou. Asi bych se nestačil divit.
![]()
Musím se tu smát. Původně psalas, že větrá 20 minut, posléze 40 a najednou je z toho celý den. Za sousedy bych vás nechtěla a mohli byste zkusit si jít stěžovat kvůli tomu že větrám, nebo zametám.
@arada píše:
Musím se tu smát. Původně psalas, že větrá 20 minut, posléze 40 a najednou je z toho celý den. Za sousedy bych vás nechtěla a mohli byste zkusit si jít stěžovat kvůli tomu že větrám, nebo zametám.
no jen jestli bys ale nezametala hlučně
to se nesmí, na to je vyhláška
@terinka4444 píše:
no jen jestli bys ale nezametala hlučněto se nesmí, na to je vyhláška
Aha, tož bych místo smetáku vytáhla vysavač
.
Já téhle diskuzi nemůžu skoro ani uvěřit. Jsem jediná, kdo nemá nejmenší tušení, jestli sousedi větrají nebo ne? A teda mít to spočítané na hodiny… Zakladatelko, pokud to je myšleno vážně, máte něco hodně špatně s barákem, protože pokud souseda slyšíte zametat a když otevře okno, tak vy mrznete… to máte snad stěny z papíru
@arada píše:
Aha, tož bych místo smetáku vytáhla vysavač.
no já myslím, že na vysavač je taky vyhláška, to by jako nešlo, ještě luxovat
vedle některých sousedů se vážně nedá žít ![]()
@terinka4444 píše:
no já myslím, že na vysavač je taky vyhláška, to by jako nešlo, ještě luxovatvedle některých sousedů se vážně nedá žít
Nevím co by dělala, kdyby vedle bydlel poďěs, který si v kteroukoliv denní či noční dobu pustí na plný prdy nějakou ukvílenou rádoby hudbu a k tomu bubnoval na bubny. I takový sousedé jsou.
Buď ráda, že nemáš za sousedy nás
Denně větráme v ložnici kolem hodiny i na podzim, v zimě tedy kratší dobu. Balkon máme plný ptáčků, protože na něm máme krmítko.
Někdy se jdu sprchovat až ve dvě ráno, do práce jsem vstávala v půl pátý a normálně jsem si šla uvařit čaj a celkově se v bytě nijak neomezujeme
Jinak velká část našich sousedů má směnný provoz, takže je tu věčně šrumec od pěti až do osmi, kdy jdou do školy děcka. Prostě nevýhoda bydlení v paneláku. I když já se přiznám, že mně to vědění že jsou kolem další lidi, uklidňuje. Zkus zauvažovat nad tím odhlučněním.
@Lalelale píše:
Já téhle diskuzi nemůžu skoro ani uvěřit. Jsem jediná, kdo nemá nejmenší tušení, jestli sousedi větrají nebo ne? A teda mít to spočítané na hodiny… Zakladatelko, pokud to je myšleno vážně, máte něco hodně špatně s barákem, protože pokud souseda slyšíte zametat a když otevře okno, tak vy mrznete… to máte snad stěny z papíru
Anebo nebydlí oni nakonec spolu s tím pánem? ![]()
@GabinkaCh píše:
Anebo nebydlí oni nakonec spolu s tím pánem?
Já jsem si to původně taky myslela, když jsem to četla. ![]()