Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Soused nedělá nic protiprávního. Chyba je v konstrukci domu. Pozvěte si nějakého stavař a uvidíte, co vám řekne. Pokud je byt váš, tak jsou tři možnosti:
1. Nechat to tak a zvyknout si.
2. Odstěhovat se.
3. Nechat si poradit odborníkem a byt odizolovat.
To že si stěžují i jiní lidé svědčí o tom, že chyba je v konstrukci bytu. Taky jsem kdysi bydlela v podobném „papíráku“, v nájmu. Bylo slyšet i když se soused otáčel na posteli, jak šustilo povlečení. Vydržela jsen tam čtyři roky a jak to šlo, tak bič a pryč, a to tam byl nájem za hubičku.
Soused nedělá nic protiprávního. Chyba je v konstrukci domu. Pozvěte si nějakého stavař a uvidíte, co vám řekne. Pokud je byt váš, tak jsou tři možnosti:
1. Nechat to tak a zvyknout si.
2. Odstěhovat se.
3. Nechat si poradit odborníkem a byt odizolovat.
To že si stěžují i jiní lidé svědčí o tom, že chyba je v konstrukci bytu. Taky jsem kdysi bydlela v podobném „papíráku“, v nájmu. Bylo slyšet i když se soused otáčel na posteli, jak šustilo povlečení. Vydržela jsen tam čtyři roky a jak to šlo, tak bič a pryč, a to tam byl nájem za hubičku.
@Anonymní píše:
Souhlasím, jezdíme do starého paneláku ke známým a neslyšíme vůbec nic.
Tady v tomhle slyšíme všichni všechno.
Spatna koupe bohuzel.My si zaplatili kvalitni stavebni dozor a bez dukladne prohlidky bysme novostavbu nikdy nekoupili.Jak uz tu padlo,nektere novostavby jsou silene,delaji to rychle,levne,nekvalitne ![]()
Už to asi nemám sílu komentovat tady. Jestli někomu přijde v pořádku, že soused má otevřený okna klidně i v -5 celý den, tak to dle mě nemá v hlavě v pořádku a nikdy vedle takovýho člověka nebydlel. Jinak jsme ještě krajní byt a samozřejmě od souseda jde větší zima než z toho kraje.
@Anonymní píše:
Nepovažovala bys teda za problém to, že platíš za topení, vytápíš sousedův byt a tvoje topení spíná 10× více než má protože nám prochladne zeď, jako vážně?
Mít tu malý dítě, tak nám tady zmrzne.
Ve chvíli, kdy on takto větrá, nám byt prochladne o 3 stupně.. A složitě pak 3 stupně vytápíme zpátky.
To ti opravdu příjde OK? Já neberu nikomu, že větrá, ale to, že má otevřený okna v 0 stupních 40 minut cca 5× denně, mi v pořádku nepřijde.
No a teď si představ, že pod tebou bydlí stará důchodkyně, co šetří za tři a netopí. Zima od země. Hulič soused, co čudí i ve dvanáct v noci na balkoně. To jsou prostě slasti bydlení vedle sebe. Odizolovala bych tu společnou stěnu.
@Anonymní píše:
Je na to vyhláška.![]()
My teda chceme mít po práci doma klid a teplo, když už si za to platíme, to je divný, co?
Na co je vyhlaska prosimtě? A jinak si pridej na kotli, zatepli steny a budes mit teplo.
@Anonymní píše:
Už to asi nemám sílu komentovat tady. Jestli někomu přijde v pořádku, že soused má otevřený okna klidně i v -5 celý den, tak to dle mě nemá v hlavě v pořádku a nikdy vedle takovýho člověka nebydlel. Jinak jsme ještě krajní byt a samozřejmě od souseda jde větší zima než z toho kraje.
Předpokládám, že soused byt vlastní. V tom případě si v něm může dělat, co chce pokud tím neporušuje zákon. Je to pro tebe problém, ale asi ho jinak než zateplením nebo prodejem bytu nevyřešíš.
@Anonymní píše:
Ano, je to v pořádku, větrat byt je naprosto normální. Ne každý chce žít jako **** v zatuchlém plesnivém bytě.
@Anonymní píše:
Souhlasím, jezdíme do starého paneláku ke známým a neslyšíme vůbec nic.
Tady v tomhle slyšíme všichni všechno.
Hele koukam, ze odpovidas jen na to, co chces. Uz dve steanky cekam, kdy odpovis na zatepleni bytu.
A ty nic
mmch.usetrite za topeni a nebudete nic slyset.
@Anonymní píše:
Ano, prijde mi v poradku, ze si soused vetra, tak jak jemu vyhovuje… Neprijdes mi v poradku ty s tim, jak to tu rozebiras a mas pocit, ze by to mel nekdo zakazat.
Konecne vim, kde se inspiroval H. P. Lovecraft pri psani sve hororove povidky chladny vzduch
https://www.databazeknih.cz/…-vzduch-2406
Takže co chcete vlastně slyšet? Asi jen, jaký je soused strašný, že i dovolí větrat, co…Třeba jeho byt zas trpí na plísně?
Všichni vám radí - zateplete svůj byt. Na to jste ani jednou nereagovala. Je to fakt investice v jednotkách tisíc, pokud máte se sousedem jednu stěnu, což u jeho 1+kk předpokládám.
Vyhláška na povinnost topit není. Možná to máte v domovním řádu, ale jeho vynutitelnost je celkem nulová. Můžete podat žalobu na soud a tvrdit, že vám tím soused způsobuje škodu. Nebo se odstěhovat.
@Anonymní píše:
Nechcete doplacet kotel, k izolaci a odhlucneni ses nevyjadrila, to ze vam vadi teplota, ktera je pro jine normalni te naprosto urazi. Tak co chces slyset, jaci jste chudaci? Jak je soused bezohledny hlupak? Nejste chudaci a neni. Nam chlapi kouri z vrchu i zespod. Tak to je. Maji na to pravo. My mame, pokud mozno, 19 st v byte permanentne…
Doporucuju prestat brecet nad sousedem a vymyslet reseni, ale zatim mi neprislo, ze bys o vyreseni stala ![]()
@Anonymní píše:
Nam bylo receno, kdyz se nam v rohovym pokoji objevila plisen, ze mame kazdou hodinu vetrat cca 10 minut.
Takze to prehanite vy i on. ![]()
@Anonymní píše:
Proc si teda tu stenu neodhlucnis a nezateplis jak ti tu vsichni radi a akorat si tu dal stezujes jak te tu nikdo nechape??