Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
To je divný, že to slyší i sousedka nad náma, že?![]()
Která se mimochodem k naší stížnosti přidala, ale koukám, že tady najdu samý úžasně chytrý lidi.,.
Holka, tak se nerozciluj, ty uzasny lidi maj pravdu, na stiznost to je, to jo, ale ne na dedu, ale na zfusovanou stavbu. Obratila bych se na stavebni urad.Pokud si nevymyslis, musej to resit. Tam budou jak nevyhovujici nepruzvucnosti, tak blbe udelana izolace. Chapu, ze je to neprijemne, ale sousedovi fakt tezko muzes zazlivat, ze svuj byt uziva dle svych potreb. To co te tak obtezuje totiz neni nic jineho nez bezne uzivani bytu.
A ještě jedna důležitá věc - noční klid je 22-6 h.
![]()
Jinak dle tvých odpovědí mi přijdeš jako pipinka, která raději bude buzerovat druhé než aby udělala něco sama. Já bych tě nechala týden bydlet v našem - díky Bohu - už bývalém bytě. Ve starší nezateplené bytovce nad sklepem bez sousedů vedle. By ses po.rala z té studené podlahy a nedalo se to vytopit.
Takže z tohohle vyzníváš dost blbě… ![]()
Bydlíme ve starsim domě, podobné stavby, ac cihlak, je tu slyšet vse.. M pracka, fen, splachování, telefonování… ale kostetem nas nikdo neruší, ani vetranim
. No, to abych se začala bát, že na me nabehnou, že po nocich treba vytiram ![]()
@xsaleen píše:
Bydlíme ve starsim domě, podobné stavby, ac cihlak, je tu slyšet vse.. M pracka, fen, splachování, telefonování… ale kostetem nas nikdo neruší, ani vetranim. No, to abych se začala bát, že na me nabehnou, že po nocich treba vytiram
Ty ses zblaznila
vytirat po nocich. Vis, jak je to hlucna cinnost?
![]()
Taky jsem větrací typ, taky víc minut několikrát denně, a zatím si nikdo nestěžoval. Popravdě, kdyby ano, tak bych se na něj dívala dost divně a větrala bych dál. Jsem v paneláku ve střešní nadstavbě.
Byty v přízemí jsou obecně chladnější, jsou nad sklepy, u nás v paneláku mají úlevu na topení, plus krajní byty. Vy máte svůj kotel, blbé,,,to jsou věci, na které to chtělo myslet při koupi. Vyřešte si to vy doma a souseda nechte být. Noční klid je do 6.00 daný vyhláškou, která je určitě nadřazená nějakým pravidlům domu. Ale s rušením při zametání by se ti všichni vysmáli. Že skládá kolem aut kamínky, to je něco jiného, ale do větrání a zametání mu fakt nekafrejte.
@TopSecret píše:
Ty ses zblaznilavytirat po nocich. Vis, jak je to hlucna cinnost?
![]()
![]()
A co teprve třeba takový vibrátor. ![]()
@TopSecret no taky koukam
obcas i mycku vyskladavam… O větrání nemluvě. To taky luftujem furt
@nostress si delas srandu, ale u nas treba rano slyset i vibrujici tel na stole. Samo, že teda po ranu, kdyz všichni spi
@arada píše:
Nevím co by dělala, kdyby vedle bydlel poďěs, který si v kteroukoliv denní či noční dobu pustí na plný prdy nějakou ukvílenou rádoby hudbu a k tomu bubnoval na bubny. I takový sousedé jsou.
si pis. Mam kolegu v praci, on je takovy ten maniakalni typ, ktery sam sebe strasne proziva, kazdeho informuje o svem soukromem zivote, at chce ci nechce a chova se dost beozohledne. A on je hudebnik ve svem volnem case, tj zpiva, hraje na kytaru a testuje svou novou reprakovou soustavu, ktera ho stala 80 tacu a kdyz uz to stalo takovy prachy, tak at z toho ti sousedi neco maji, takze na plny perdy, na plny perdy!!!!! Sousedi prej uz kapitulovali.
Nam tohle nastesti zadny soused nedela. Ale vcelku nedavno pod okny chlasatli nejaci mladistvi a hrali si k tomu hlasite hudbu na prenosnych repracich a kdyz jsme je kolem 11 usmernovali, tak manzelovi jeste sproste vynadali, ze at sakra na ne mluvi cesky a tahne odkad prisel (manzel je Polak a mluvi obstojne cesky, ale holt prizvuk ma a kdyz se rozcili, ma tendenci sklouznout do rodneho jazyka). Ja se teda stydela i za ne, za ty nadavky, ktere v ozralosti na manzela vyrvavali.
Proste, zkratka a dobre, hlasita hudba musi byt pususnani, kam se na to hrabe smetak. A co hromada naskladanych polo odpadku pred bytem a smrad na chodbe, az clovek taji dech, kdyz bezi po schodech dolu?
@warita jo máš pravdu.Hudba je hrozná.U nás v bytovce to kolikrát někdo osolí i v noci a na tyhle rušitele mam vždy po ruce u postele připravený špunty a docela to tlumí dobře a pak mam klid.Ale co zakladatelka s tou zimou v bytě kvůli sousedovi to nevim.Ale těch stupňů kolik tam má tak mě by taky byla zima.V bytě mam ráda 23°C.
@Risanka píše:
@warita jo máš pravdu.Hudba je hrozná.U nás v bytovce to kolikrát někdo osolí i v noci a na tyhle rušitele mam vždy po ruce u postele připravený špunty a docela to tlumí dobře a pak mam klid.Ale co zakladatelka s tou zimou v bytě kvůli sousedovi to nevim.Ale těch stupňů kolik tam má tak mě by taky byla zima.V bytě mam ráda 23°C.
taky preferuju 23, ale 21 cloveka nezabije.
@Risanka tak si holt buď musí zateplit zdi nebo přidat na kotli. Pak bude mít taky teplo. Já ale vážně nevěřím historce, že když si soused na 20 minut otevře okno, jí vedle v bytě klesne teplota o tři stupně. Když větrám a běží mi normálně radiátor, tak neklesne teplota ani v té větrané místnosti. jasně že tam jde chlad z venku, ale jakmile se zavře okno, tak je tam za chvíli stejně. A rozhodně to neochlazuje vedlejší místnosti.
@terinka4444 píše:
@Risanka tak si holt buď musí zateplit zdi nebo přidat na kotli. Pak bude mít taky teplo. Já ale vážně nevěřím historce, že když si soused na 20 minut otevře okno, jí vedle v bytě klesne teplota o tři stupně. Když větrám a běží mi normálně radiátor, tak neklesne teplota ani v té větrané místnosti. jasně že tam jde chlad z venku, ale jakmile se zavře okno, tak je tam za chvíli stejně. A rozhodně to neochlazuje vedlejší místnosti.
Přesně tak a i když na dobu větrání topení vypnu, za chvilku je zase teplo. My ale topíme na 21st. bohatě to stačí. Na noc snižujem na 16. Ráno, když najíždíme na denní teplotu, je teplo za chvilku. V paneláku jsme bydleli v přízemí, pod nama sklepy a pocitově bylo chladno, bo od podlahy šla zima. Je to nemoc přízemí.
@terinka4444 píše:
Ale to víš že jo, ona prudička je prostě taková typická prudička, která místo řešení jen prudí. Ještě když jsem byl v bytě, tak jsem v zimě udělal experiment - vypnul jsem topení a okna byla na mikroventilaci - bylo to v době, kdy přes noc bylo venku pod -10°C a přes den se teplota nedostala k nule - po třech dnes bylo v bytě 16°C.
Navíc já mám ventilačku otevřenou nonstop - ne na hodinu či dvě, prostě pořád. To by mě tady prudička asi zle popotahovala ![]()
@Anonymní píše:
Bože, na týhle stránce je banda děsně chytrých lidí, co ví, jakou máme zimu doma a jak nám prochladají zdi!
Kort ještě že poznám, že větrá tím, že mi je najednou zima doma. Ano, opravdu máme papírový zdi. Vaše rady typu, že vy nechcete být našimi sousedy, jsem slyšet nechtěla. Pokud někdo skutečně nechce být náš soused, přijďte na týden bydlet k nám.![]()
Tak si jdi někam, kde budou lidi říkat, co chces slyšet…