Problémy se spánkem v prvním trimestru

49
3.9.17 15:07

Problemy se spankem v prvnim trimestru

Ahoj!:)

Jsem poprve tehotna, nyni v 8tt a mam velke trable se spankem. Vsude vsichni pisou, jak v tomhle obdobi mohly spat 12 hodin v kuse a ja se stejne pravidelne probudim kazdou noc a minimalne hodku lezim a koukam do stropu. Unavena jsem porad, ale ze bych zabrala pres den, nebo se poradne vyspala v noci, to nehrozi :/
Jinak to zatim probiha uplne skvele, s klasickymi priznaky a vsechno je v poradku :)
Mate s tim nekdo zkusenosti?
Diky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3.9.17 15:24

Mam stejny problem :( do toho chodim porad curat :( jsem silene unavena ale presto v noci nespim dobre. Snad nam nekdo poradi :( :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
3.9.17 15:40

Holky to je trénink na to co přijde ;)

• Citovat
  • Upravit
66
3.9.17 15:52

To jsem měla taky, ale u mně to bylo hlavně nervozitou…Pomáhalo mi před spaním teplé mléko s medem a hned se spalo lépe:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.9.17 16:21

A před otěhotněním jste spala v kuse, bez problémů s usínáním či předčasným buzením?

Jinak tedy si důsledně hlídejte spánkovou hygienu - tedy 3 hodiny před spaním žádné modré světlo - tedy žádní obrazovky či zářivky, vyhodit LEDkové osvětlení

Pokud vám toho hodně běží hlavou, starosti, obavy a podobně, tak si před spaní zvykněte psát denník. Pište ho rukou, to má mnohem lepší efekt na to jak moc se člověk toho chaosu v hlavně zbaví - nepište co se ten den stalo, ale právě se snažte zachytit to co se vám přemílá v hlavě, tím tomu člověk dá jasnější tvar a když si to pak po sobě přečte, tak se s tím daleko snáze pracuje, protože napsané už to nebývá tak složite, než když to jen hnije v hlavě.

Docela fajn je procházka a nebo nějaký jiný mírný pohyb tak 2 hodiny před spaním, případně nějaká jemnější relaxanční joga pro těhotné.

A tedy nějaký pevný rituál úkonů, které vedou do postele a ku spánku. Stejně tak je více než žádoucí chodit spát ve stejnou dobu. To vše pomáhá prohloubit spánek, aby vás to pak v noci neprobudilo.

Další bod je důkladná tma a ticho - i třeba za pomoci špuntů a masky

Velmi dobrý věc na spaní je orgasmus.

Plus si stáhněte tuhle relaxaci a pusťte si ji jednak před spaním a klidně i během té fáze co se probudíte - její výhodou je, že jde i lidem, co se jim jinak relaxace moc nedaří a čím častěji ji budete cvičit, tím snáze uvolníte mozek a ten zase raději usne, než aby musel opět procházet celé tělo ;-)
http://uloz.to/!6Flx4geYfBkG/progresivni-relaxace-mp3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
3.9.17 16:52

Začínám 9tt a v noci se budím několikrát, pořád chodím na malou a taky dvakrát za noc na piškoty, protože jinak je mi špatně. Když se ale najím zase většinou rychle usnu, obden jsem ale taky nějakou dobu v noci vzhůru. Dělám to tak že jdu spát dříve než obvykle… Na únavu přes den pomáhá i jen ležet nemusí se přímo spát, já kvůli staršímu si nemůžu kdykoli usnout tak to dělám takto. Po porodu to bude horší :D nevyspala jsem se pořádně tak půl roku, kvůli častému kojení, ne že by mi dítě nějak moc plakalo, a taky malý vstával jednou dobou kolem páté ráno :)
Mě zabírá fakt to jídlo v noci jestli máte i nevolnosti, z toho mi nejde usnout… ale jen trochu třeba rohlík… a tu noc si protáhnout třeba o dvě hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
3.9.17 19:46

Taky jsem v prvním trimestru špatně spala… pět až šest hodin celkově, v noci jsem čumákovala do tmy… druhý trimestr v pohodě a teď třetí zase blbý… ale první byl, co se spánku týče, nejhorší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirawka
3.9.17 20:53

Ahojky. Od zacatku tehotenstvi mam problem se spanim (nyni 25.tyden). Usnu po delsi dobe, spim tak do 23-00 hod a pak se probudim a nejde mi to usnout, odpocitavam kazdou hodinu. V 5 stavam do prace a to bych spala nejlepe (tak od 4-8 hod). Mam to proste rozhazeny… a odpoledne nemam problem usnout. Proste v noci jsem fit :D. Podle me to jsou hormony..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky