Problémy v autoškole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.6.25 11:33
@jednaneznama píše: Více

Autoškolu jsem udělala na počtvrté. Teda jízdy k tomu jsem si doplácela jízdy navíc.
Instruktor mě v podstatě učil věci, které před komisařem zapřel. Například se odpoutat pokaždé když couvám. Tvrdil, že po tomhle komisař jde. Nutil mě parkovat couváním. Když se komisař ptal, proč to dělám když to neumím. Instruktor tvrdil, že mi nic takového nenutil. Oba byli velice nepříjemní, komisař bez výrazu a instruktor nejspíš s nervama v. p. Po jízdách jsem začala jezdit vždycky s někým a profesionální řidič mi několikrát řek, že nechápe proč mi to dali až na 4 pokus. Že se semnou kochá. Nebudeš tak moc špatná. Nejspíš vycítili, že si nevěříš. Zkoušejí tvoji psychickou odolnost. Ta je dost důležitá.
Taky jsem si myslela, že já a Praha, nikdy spolu. Haha, jsem jediný řidič v rodině a ještě k tomu žena co jezdí do Prahy 2× ročně. Ne proto, že chci ale, že musím. A nikdy to není příjemná jízda. Až se rozjezdis, dostaneš zkušenosti a budeš si věřit, uvidíš to jinak.
Nemůžeš se někde s někým svést? Já jezdila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.6.25 12:55
@Masina píše: Více

Hezky napsano, myslim si totez :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.6.25 14:20

Najdi si autoskolu, ktera se zameruje na vecne zacatecniky a klidne i zeny. Ja jsem nafasovala instruktora blbce v 18, jizdy jsem udelala napoctvrte a x let jsem neridila. Pred par lety jsem si rekla, ze si zaplatim kondicky a zacnu ridit, ale zase - instruktor blbec, ja v nervu. Nakonec jsem si rekla, ze neplatim takove prachy za to, aby na me byl nekdo neprijemny a nasla jsem si autoskolu, kde jsou instruktorky zeny, a je to nebe a dudy. Zadny stres, zadne hloupy reci, vsechno v klidu a v pohode. Takze ted uz vyhlizim svoje prvni auto a desne se tesim :srdce:

• Citovat
  • Upravit
2.6.25 15:13

Držím ti palce. sama jsem 2× neudělala jízdy - nervozita, nepozornost., navíc jsem ve stejném období dělala státnice - bylo toho moc. pak jsem na rok odjela do zahraničí a vše mi propadlo. Pak jsem se přestěhovala do Prahy a po 2 letech jsem vycítila potřebu řidičák mít. Dělala jsem ho v Praze na Dejvické a stálo to za to. Vše od začátku, spousta dobrých rad. Testy i jízdy jsem tentokrát dala napoprvé a jsem vděčná, že v Praze, díky tomu se v Praze řídit nebojím. S čerstvým řidičákem jsem ale zase nějakou dobu neřídila, až jsme si pořídili s manželem auto „na stavbu“, tak to jsem se přestala bát. Hodně mi pomohlo, že vedle mě seděl manžel. Po narození syna jsem už byla aktivní řidič, takže od mých 32 let. Takže moje rada zní, buď speciální autoškola nebo časový odstup, přestat tlačit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
2.6.25 17:18

Je třeba pořádně vybírat autoškolu. Opravdu se podívat na recenze, poptat se lidí kteří tam jezdili. Některá autoškola může být v pohodě, ale jenom jeden z instruktorů je tzv: na pěst.
Zavolat si tam, zeptat se, popsat svoji situaci. Je v zájmu autoškoly, aby byli lidi u zkoušek úspěšní - rádi se tím chlubí.
Druhá věc je, že jsou města v kterých jsou komisaři prostě hrozní a vyhazují za každou blbost. V mé autoškole nás rovnou varovali: pokud vás budou chtít vyhodit, tak si najdou na čem. Prostě budete jezdit tak dlouho, dokud neuděláte nějakou i sebemenší blbost.
Můj instruktor se mnou projížděl oblíbené trasy komisařů a rovnou mi říkal „pokud pojedeš s touhle komisařkou, touhle cestou, tak hledá na čem tě vyrazit.“

Takže opravdu najít vhodnou autoškolu, a začít pracovat na svých vlastních úzkostech. To bude asi největší kámen úrazu v téhle situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.25 22:14

@jednaneznama jak já ti rozumím! Já mám velice podobnou zkušenost v tom směru, že můj instruktor v autoškole téměř nemluvil. Čekala jsem, že v dnešní době budou dávat nějaké dobré tipy a triky ale ne, je to stále jak z roku “skoč na mě z boku”.
Teoretické testy nebyl problém, ale praktické jízdy jsem neudělala 2×, potom už jsem nechtěla riskovat a přendala jsem si autoškolu z Prahy až do malinkého města, kde jsem si dala pár jízd a potom zkoušku na poslední pokus udělala. Komisaři se při všech mých pokusech tvářili, jak kdyby snědli všechnu moudrost světa, hrozný machři, že umí držet volant no. Netušili, že vedle nich sedí dopravní pilotka :mrgreen:.

Na kecy typu, že na řízení nemáš buňky atd. se úplně vykašli. Řídí dnes každý bl.ec. U té zkoušky to je vždy o lidech. Na tvém místě bych zkusila změnit instruktora, případně si autoškolu dát do nějakého malého města, kde uděláš zkoušky více na klid a pak už se rozjezdíš v provozu.

• Citovat
  • Upravit
22568
3.6.25 08:14
@Anonymní píše: Více

Naprosto trefně napsáno, že „dnes řídí každý blbec“. :zed: Pak to nemá vypadat, jak to vypadá. Není asi jen tak, že někoho opakovaně vyhodí a to z různých autoškol :nevim: Prostě je opravdu na místě si přiznat, že každý na to nemá a opravdu nemusí mít ŘP.
A co jako, že jseš „dopravní pilotka“? To přece neznamená vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.25 08:33

Nechci číst celou diskuzi, ale napíšu ti svůj příběh. Autoškolu jsem dělala dvakrát, v osmnácti a pak asi v pětadvaceti. Testy vždy na poprvé a na plný počet bodů, jízdy horor. První instruktor trpěl pro změnu sarkasmem, takže mě nutil objíždět pražské hřbitovy a pak mi říkal, že tam skončím, pokud ty papíry udělám. S druhým jsem jezdila tak dlouho, až jsem s ním začala chodit. Zkoušky bych bez jeho přímluvy u komisaře určitě neudělala, jak jsem byla nervózní, dělala jsem šílené hovadiny. Nakonec mě samotnou překvapilo, že mi ty papíry dali. Od té doby jezdím už dvacet let po Praze bez nehod, zaparkuju a dojedu všude. Takže podle mě to, že jsi nervózní u zkoušek, ještě neznamená, že budeš špatný řidič. Držím palce a určitě to nevzdávej. Za mě je špatný řidič ten, který má papíry a v životě nejezdil sám autem.

• Citovat
  • Upravit
1165
3.6.25 12:43
@jednaneznama píše: Více

No, u tebe spíš než o neschopnost řídit jde o neschopnost postavit se sama za sebe. Je dobře, že sis vybrala menší město, tam ty jízdy budou klidnější, a když někdy budeš muset jezdit v Praze, není žádný problém koupit pár kondiček a projezdit oblasti, kde se budeš pohybovat.
V prvé řadě si uvědom, že jsi to ty, kdo tu autoškolu platí. A za své peníze chceš kvalitní služby. Takže pokud ti instruktor nebude vyhovovat, musíš mu říct, co ti vadí - pokud to tedy jde, kdyby na mě instruktor řval, zajedu ke kraji, vystoupím a druhý den v kanceláři autoškoly řeším stížnost, přidělení jiného instruktora, event. vypsání papírů a převod do jiné autoškoly. A řeším to okamžitě, ne až mě svým přístupem rozloží na prvočinitele. Neboj se toho, nikdo ti nic neudělá.
Ve tvém případě by možná bylo dobré, kdybys měla štěstí na instruktorku. Kamarádka má v Brně autoškolu, kam chodí převážně ženy. Rozhodně na nikoho nekřičí, je milá a přátelská a má tolik zájemkyň na výuku i kondičky, že když jednou za čtvrt roku vyhodí na net kalendář, má za pár hodin plno. Papírové kapesníky vozí s sebou, s úsměvem říká, že není problém zastavit, vybrečet se, a pak jet dál.
Problém je taky v tom, že instruktorů je málo, takže autoškoly si bohužel drží i ty hulváty a neschopné, jen aby měl kdo jezdit. Neboj se postavit sama za sebe a opustit autoškolu, která ti nevyhovuje. Bude se ti to hodit i v životě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.25 10:43
@Kockazvysocan píše: Více

Ne s tímto tvrzením, že pokud někoho vyhodí opakovaně od zkoušky tak na to nemá a měl by to vzdát, s tím právě opravdu nesouhlasím!

Kdybych v životě vzdávala všechno, protože se to na první pokus nepodařilo, nebyla bych právě tam kde jsem. To jsem tím chtěla říci. Lidé na vysokých školách opakují zkoušky také na vícero pokusů a neznamená to, že na tu školu nemají. Toto může říci jen někdo, kdo je zakomplexovaný a ničeho nedosáhl.

Dobrý řidič může být i ten, co dělal zkoušky na 3×. Dnes je totiž v autoškole jen 28 jízdních hodin po 45 minutách, to opravdu na rozkoukání v provozu málokdy stačí. Vše je o cviku, který přijde s praxí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.25 10:52
@Kockazvysocan píše: Více

Aby neřídil, každý bl.ec, mohly by se zavést psychotesty + rozhovory s psychologem, tak jak v leteckém výcviku. Pak bychom se vyhnuli lidem, kteří řídí i pod vlivem antidepresiv, což je v současné době, možná každý třetí občan.

• Citovat
  • Upravit
2889
4.6.25 10:52

Čti lépe recenze! A neboj se ozvat! Já se ozvala a instruktora si vyměnila. Taky ti doporučuji AUTOMAT. Odpadne ti jedna obrovská starost a až se naučíš orientovat v provozu, tak si můžeš dodělat manuál. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze