Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
A nejde nějak zašachovat s těmi časy? Jako třeba posunout doktorku na ráno a pak jet pro papír nebo opačně posunout doktorku na odpoledne a předtím jet pro papír?
Ale daňové přiznání se přeci dává až do konce března, ne? tak to je času dost ![]()
A nebo ti to pošlou v doporučeném dopise, jak jsi jim napsala. Plus když nastupuješ na laparoskopii v pondělí, tak proč bys tam měla ještě být někdy za 16 dní?
Tobě se do té práce moc nechce skrz tu fóbii, ne?
Jestli budeš dávat daňové přiznání sama na finančák, což nejspíš ano, když potřebuješ potvrzení o zdanitelných příjmech, tak máš čas do 31. března… jinak jí napiš, aby ti ho poslala poštou, to se tak normálně dělá a nikde s tím nikdo nedělal problémy…
do 15.2. se podepisuje u zaměstnavatele, že chceš, aby ti vyúčtování udělal on. Protože to nechceš, tak stačí, když dáš vše dokupy a na finančák do 31.3.
Osobně bych poslala do zaměstnání písemnou žádost, aby ti na tvou adresu zaslali to potvrzení. Budeš to mít na poště (nebo jestli to daj pošťačky doma).
Mě to lon nechtěli poslat, tak jsem si tam koncem roku napsala doporučený dopis a šmitec.
Zakladatelko Ještě mne napadlo, kdyby jsi chtěla zkusit něco přírodního na tu sociální fóbii. Já pracuji s Bachovými esencemi, které by mohly být užitečné. Našla jsem ti nějaké odkazy v Aj.
http://www.socialphobiaworld.com/…emedy-22423/
http://answers.yahoo.com/question/index?…
http://www.anxietyaustralia.com.au/article1.shtml
Pokud chceš, můžeš mne kontaktovat, buď ti mohu pomoci já a nebo ti dám odkaz na seznam terapeutů, pokud bys chtěla osobní setkání, tak by určitě byl někdo blízko tebe.
Vystavit potvrzení musí, zaslat už bohužel ne. Pokud napíšeš příteli plnou moc k vyzvednutí jsou povinni mu jej vydat. To je jako by jsi tam přišla sama. Počkej, jestli Ti to nepošlou. Do 15.2. máš čas podepsat nebo nepodepsat, takže se čeká až do této doby, pak teprve mzdovka může vystavit to potvrzení. Je to z toho důvodu, že pokud bys nepodepsala, mzdovka by vystavila potvrzení, že nebylo provedeno zúčtování. Ty by sis to potom rozmyslela, podepsala dodatečně, mzdovka vrátila přeplatek a ty by sis pak mohla na základě původního potvrzení podat DP a požádat o přeplatek znovu.
Ahoj holky, omlouvám se za můj dlouhý příspěvek ale potřebuju se vypsat.
21.3. jsem nastoupila na nemocenskou, mám sociální fóbii a v práci se mi stalo něco nepříjemnýho a prostě sem tam dál nemohla bejt, zavřela se doma apod. Tenhle problém mám v podstatě se všim. Nedokážu si tam ani odnést papír na výplatu nemocenský.
Momentálně mám v pondělí 30.1. jít do nemocnice na laparoskopii. Mimo sociální fobie mám totiž spoustu dalších problémů - podezření na endometriozu (bolesti fakt velký), oteklou ruku - nikdo to nechce řešit a nevim co s tim už a k tomu ještě se neustále opakující záněty dutin. Zítra 27.1. musim ještě v 9:30 bejt u doktorky, která je od nás 30km kvůli dořešení předoperačního vyšetření.
Ale co se problému týče, dneska jsem volala do práce - nelze se dovolat, tak jsem psala mail - na ten naštěstí odpověděli. Z práce totiž potřebuju potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2011 abych si mohla podat daňové přiznání. Pracuju totiž občas z domova na dohodu o provedení práce a měli by mi vrátit asi 16 000 - to pro mě rozhodně nejsou malý peníze.
Z práce mi po e-mailu odpověděla, abych si zašla zítra kolem poledne, že to bude mít připravený, já se tam ale nedostanu, jelikož budu u doktorky, tak jsem se ptala jestli by to mohl vyzvednout přítel - samozřejmě že ne…v pondělí nastupuju do nemocnice a fakt nemám kdy to vyřešit. V práci jsou fakt neochotný a já o 16 000 nemůžu přijít. Bojim se jestli mi vůbec to potvrzení vydaj - nemám ani výplatnice.
Takže jsem to uzavřela s tim, že zítra prostě napíšu doporučenej dopis, ať si to řeší jak chtěj - oni mi to vydat musí.
Lhůta na tu žádost je právě do 15.2. (a co kdybych musela bejt dýl v nemocnici), takže mi nic jinýho opravdu nezbejvá.
Navíc chci teda připsat zda by mi to potvrzení mohli zaslat doporučeně - ale neni to jejich povinnost, takže pochybuju, že to udělaj. Je mi z toho na nic. Já si právě vůbec nedokážu představit, že bych do tý práce dokázala dojít, byť i pro to blbý potvrzení.
Díky všem co přečetli a omlouvám se za případnej zmatek - pokud to někomu nedává smysl - jsem rozrušená.