Problémy v rodině - přítelova sestra

Anonymní
19.2.14 07:15

Problémy v rodině

Ahoj holky, mam takovy menší, teď už větší problém. S přítelem jsme spolu rok, v léte jsme se zasnoubili, moc se milujeme a chceme se vzít. Bydlíme spolu, plánujeme si budoucnost a myslím, že až na občasné přehánky jsme štastní. Co mě ale trápí, je přítelova rodina, zejména sestra. Od zacatku co spolu jsme z ní citím jistou averzi vůči mé osobě, ale vzdy se ovládla a bavila se se mnou normálně, ikdyž mi nebyla její pritomnost milá, snesla jsem to…ale ted to vygradovalo s tím, že přítelovy rodiče budou kupovat dům a uvolní se po nich byt, najemní (státní) je na síldišti, nic moc a hlavne zbytečně velky, navíc tam jsou divně pořešeny majetkové vztahy, že byt je napsany na jeho tatku, ktery tam už nebydlí a je to jakysi zamotany. Jeho mati a segra do nas teda valí at se tam nastehujeme, my mame krasny byt a já jsem řekla, že stejně budeme v blízké budoucnosti brát hypoteku a že takhle kočovat po bytech nechci, pritel souhlasil, načež jsem si o tom psala i s jeho sestrou, kteta mi napsala, že bydlení mame u nich a hotovo, jako kdybych byla nesvépravné dítě, ktere nema narok na nic a jako by ona nam planovala zivot. I snubní prstynky mi znechutila, že je stejně nebudu nosti a proc za ne vlastně utrácet…a vrchol vseho bylo, že si mě vcera smazala z FB. nejde mi o to smazání, ale o to, že haze do ringu cervenej satek a ocividne tím něco sleduje. Pritel ji napsal proc si mě smazala a její jedina odpověd byla ze zkouší jak je pozorny. Nevím co mam dělat? Mam jí napsat nebo ignorovat? Vím, že mě nesnáší a nevím jak se proti ní bránit…nechci aby se do toho pletl prítel, protože je to jeho sestra, ikdyž nevlastní, ale vím, že ona bude nadavat na me, já na ni a on bude jako mlynský kolo :( jewnže jen tak to nechat nechci, chci stanovit pravidla, že je to nas život a nikdo by se nam do něj neměl takhle drasticky plést!!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5533
19.2.14 07:20

Zakladatelko, být tebou, tak se na přítelovu sestru vykašlu. Pokud ty jsi s přítelem zajedno v tom, že zůstanete ve svém stávajícím bytě, tak není jediný důvod k tomu, abyste se na nátlak jeho rodiny stěhovali jinam. Oni vás odstěhovat nemohou a nutit také ne.
Co se týče smazání z FB, to bych neřešila už vůbec. Alespoň od ní budeš mít klid. Nic bych jí nevysvětlovala, nic neřešila a nevnucovala se jí. Prostě ji ignoruj a ono jí to popichování časem přestane bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
19.2.14 07:22

Myslím, že na tebe jednoduše jeho sestra žárlí. Smazání z facebooku, to je jako nějaký moderní způsob jak dát najevo svoje negativní pocity jo? :lol: To je tedy opravdu dospělé… Hranice by měl stanovit především tvůj přítel, je to jeho rodina. Žít bude s tebou, ne s jeho rodiči ani jeho sestrou, takže se v klidu domluvte spolu kde chcete žít. Jí bych naprosto ignorovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
19.2.14 07:24

Ja jsem takove povahy ze bych si to libit nenechala a na fb bych ji napsala a nastavila urcite mantinely! a to ze uz si to vyrizuje pres socialni sit pravi o tom ze moc sebevedomi take nema prijde mi to ubohy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7731
19.2.14 07:25

A tvůj přítel s ní vychází? Jestli ne tak bych s ní ukončila veškerý kontakt, protože ta nepřestane dokud nedosáhne svého. Přesně jak píšeš je to Váš život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.14 07:25

Holky moc děkuju, taky to asi nějak dal resit nebudu, no tomu smazani jsem se spíš zasmála, protože jeho segre je 40 a ma 2 děti, tak mě to její chování prišlo na urovni těch pubosu co ma doma, ale budiz…pritele miluju a v tom bydlení jsme za jedno, jen mě stve ten natlak, on se teda neda ovlivnit, ale casem ho taky bude nervovat jak do mě sije…když jsme se v léte zasnoubili, tak mu napsala něco v tom smyslu, že s tím moc neslouhlasí, je mi jeho segra fuk, jen bych ji už nejraději nikdy neviděla :(

• Citovat
  • Upravit
7731
19.2.14 07:29
@Anonymní píše:
Holky moc děkuju, taky to asi nějak dal resit nebudu, no tomu smazani jsem se spíš zasmála, protože jeho segre je 40 a ma 2 děti, tak mě to její chování prišlo na urovni těch pubosu co ma doma, ale budiz…pritele miluju a v tom bydlení jsme za jedno, jen mě stve ten natlak, on se teda neda ovlivnit, ale casem ho taky bude nervovat jak do mě sije…když jsme se v léte zasnoubili, tak mu napsala něco v tom smyslu, že s tím moc neslouhlasí, je mi jeho segra fuk, jen bych ji už nejraději nikdy neviděla :(

Vím o čem mluvím zažívám něco podobného ale asi o 10 stupňů horší. Pokud jste s přítelem zajedno tak je to super a jí ignorovat a pokud nepřestane tak opravdu ukončit veškeré kontakty. Přeji hodně štěstí a pevné nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
19.2.14 07:35

Zakladatelko jestli to chápu dobře, tak oni prostě nechtějí přijít o ten státní byt. Ale takhle se to stejně řešit nesmí. Pokud se chtějí stěhovat, měli by ten byt předat zpátky městu. Přítel tam má trvalé bydliště?

Sestru absolutně ignoruj, její chování je dětinské až trapné. Vůbec bych se jí nezabývala. Buď ráda, že přítel souhlasí s tebou. Sestra ať se klidně zblázní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
19.2.14 07:36
@Anonymní píše:
Holky moc děkuju, taky to asi nějak dal resit nebudu, no tomu smazani jsem se spíš zasmála, protože jeho segre je 40 a ma 2 děti, tak mě to její chování prišlo na urovni těch pubosu co ma doma, ale budiz…pritele miluju a v tom bydlení jsme za jedno, jen mě stve ten natlak, on se teda neda ovlivnit, ale casem ho taky bude nervovat jak do mě sije…když jsme se v léte zasnoubili, tak mu napsala něco v tom smyslu, že s tím moc neslouhlasí, je mi jeho segra fuk, jen bych ji už nejraději nikdy neviděla :(

A má chlapa, nebo je sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
19.2.14 08:26

Já bych v tomto případě švagrovou přehlížela jak širé lány a v kontaktu bych s ní byla pouze v nezbytně nutných situacích. Dala bych jí najevo, že je mně ukradená. Pokud nechtějí o byt přijít, ať ho pronajmou. Vy si svůj život zařiďte jak to vyhovuje vám a nenechte se do ničeho natlačit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
19.2.14 08:58
@lovesmile píše:
Zakladatelko jestli to chápu dobře, tak oni prostě nechtějí přijít o ten státní byt. Ale takhle se to stejně řešit nesmí. Pokud se chtějí stěhovat, měli by ten byt předat zpátky městu. Přítel tam má trvalé bydliště?Sestru absolutně ignoruj, její chování je dětinské až trapné. Vůbec bych se jí nezabývala. Buď ráda, že přítel souhlasí s tebou. Sestra ať se klidně zblázní.

Přesně tak. V bytě má bydlet ten, kdo je uveden v nájemní smlouvě. Pokud je to nějaké zamotané, jak uvádí zakladatelka, mohlo by stát, že by se ten, kdo obývá byt neoprávněně, mohl rychle stěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.14 09:29

@lpetra To mě mrzí, že prožíváš podobny veci, ono je to fakt otrava řešit takovy por mě žabomyší války :( tobě taky pevné nervy at máš pokoj

@lovesmile jojo přítel je napsanej v nájemní smlouvě, ale prostě me přijde, že v tom bytě je zakopanej pes, protože nas do nastěhování fakt až podezřele nutí

@anairda má manžela a dvě děti

@ivunak přesně tak, já se jí do života taky nepletu :)

@blecha72 zamotané je to dost, ikdyž tam ma přítel trvaly pobyt, tak smlouva je napsaná na jeho tatku, ktery tam už 20 let nežije

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.14 09:30

Tak mě dneska volala, že proti mě nic nemá, protože přítel jí vcera psal proc si mě smazala a ona mu napsala „zkouším, jak jsi pozorny“ a dneska mě vola, že si mě smazala omylem, no moc tomu nevěřím, kor po tom co mu napsala včera, ale co, jak říkáte uvidím ji parkrát do roka a to přežiju :) a s přítelem vychází v pohodě, ale díkybohu mam chlapa, kterej vidí na cí straně je pravda, uff :D

• Citovat
  • Upravit
3968
19.2.14 10:17

trvalý pobyt možná výhoda

No jestli tam má přítel trvalý pobyt, dalo by se to využít bez ohledu na sestru. Protože jinak musíte do hypo, to také není 2× bez rizika. Všechno bych promyslel, případně se zeptal odborníků a udělal bych to, co by bylo pro mě výhodné! Tím myslím, jestli jít do hypo, nebo využít této nabídky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.14 10:30

@Heinich chápu,ale bohužel tohle je 12-ti patrovje panelák a tam by se musela domluvit cely dum, aby si byty odkoupil do OV a to se asi nestane, pac tam bydlí hodně starých lidí a takovych těch socialních případů :( Takže raději bych volila hypo, příjem na to máme a chtěla bych něco svýho, aby měli kde bydlet v budoucnu i moje děti, tady budu porad jen platit najem a nic z toho :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová