Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Heinich píše:
No jestli tam má přítel trvalý pobyt, dalo by se to využít bez ohledu na sestru. Protože jinak musíte do hypo, to také není 2× bez rizika. Všechno bych promyslel, případně se zeptal odborníků a udělal bych to, co by bylo pro mě výhodné! Tím myslím, jestli jít do hypo, nebo využít této nabídky.
Jenže TP nemá žádný vliv na užívání nemovitosti. V případě, že by zakladatelka uvažovala nad možností užívat „státní“ byt, měla by si na příslušné radnici nechat potvrdit možnost převodu nájemní smlouvy.
@blecha72 že je to tak?? On je sice napsany na tom dekretu, ale dekret je napsan na jeho tatku, ktery tam už nežije cca 20 let a ani tam už nemá TP, takže já se prostě jen nechci hnát do nějakych problému.
@blecha72 píše:
Jenže TP nemá žádný vliv na užívání nemovitosti. V případě, že by zakladatelka uvažovala nad možností užívat „státní“ byt, měla by si na příslušné radnici nechat potvrdit možnost převodu nájemní smlouvy.
No však říkám, v klidu bych zjistil co a jak můžu. Pak bych se teprve rozhodnul.
@Anonymní píše:
@blecha72 že je to tak?? On je sice napsany na tom dekretu, ale dekret je napsan na jeho tatku, ktery tam už nežije cca 20 let a ani tam už nemá TP, takže já se prostě jen nechci hnát do nějakych problému.
„Dekret“ je nájemní smlouva. Pokud byla uzavřena před více než 20 lety, byl váš partner zřejmě nezletilý, tudíž nemohl uzavřít nájemní smlouvu. Prostě než se rozhodnete, nechte si rodinou předložit nájemní smlouvu a ověřte na úřadech, zda je možné ji převést na vás.
Chápu zbytek rodiny, že se jim nechce vracet byt „zadarmo“.
@blecha72 dekret je psaný na jeho otce, on je tam napsany pouze jako spolubydlící, tak jako v klasicke najemní smlouvě. To sice chápu, ale ten byt by se musel opravit a já nechci dávat peníze do cizího, protože oni ho nemají v OV. Tak proto bych raději koupila byt vlastní ![]()
@Anonymní píše:Šla bych taky do vlastního. Tady je to zbytečně komplikovaný, navíc byste asi museli vyplatit i jeho sestru. Pochybuju, že by se nároku na byt vzdala, když sama má děti. Další důvod by byl právě švagrová, která by se vám třeba i s tchyní v „jejich“ bytě pletly do života, a to je nežádoucí…
@blecha72 dekret je psaný na jeho otce, on je tam napsany pouze jako spolubydlící, tak jako v klasicke najemní smlouvě. To sice chápu, ale ten byt by se musel opravit a já nechci dávat peníze do cizího, protože oni ho nemají v OV. Tak proto bych raději koupila byt vlastní
@ivunak píše: Šla bych taky do vlastního. Tady je to zbytečně komplikovaný, navíc byste asi museli vyplatit i jeho sestru. Pochybuju, že by se nároku na byt vzdala, když sama má děti. Další důvod by byl právě švagrová, která by se vám třeba i s tchyní v „jejich“ bytě pletly do života, a to je nežádoucí…
Nikoho by vyplácet nemuseli, byt patří „městu“.
@ivunak On ma ještě jednu sestru a ta ma taky dvě děti, ale ta je v pohodě…tady ta už má svůj byt v OV, takže o nějaký vyplácení není řec, kor když to vlastně není jejich byt, ale státu…ale jde o to, že by se nam prostě porad do nečeho pletly, mam pocit, že když ted nenastavím mantinely, že si žijeme po svym a nebudeme poslouchat jejich prikazy, tak už se jich nezbavím. Mě jako takhle nevadí, na pokec o ničem, ale do života si kecat nenecham ![]()
@blecha72 píše:
Nikoho by vyplácet nemuseli, byt patří „městu“.
Ano, ale sestra se jednou může ptát, proč tam bydlí zrovna oni, když byt je psaný na jejich otce? Třeba jednou bude byt taky chtít…
@Anonymní píše:
@ivunak On ma ještě jednu sestru a ta ma taky dvě děti, ale ta je v pohodě…tady ta už má svůj byt v OV, takže o nějaký vyplácení není řec, kor když to vlastně není jejich byt, ale státu…ale jde o to, že by se nam prostě porad do nečeho pletly, mam pocit, že když ted nenastavím mantinely, že si žijeme po svym a nebudeme poslouchat jejich prikazy, tak už se jich nezbavím. Mě jako takhle nevadí, na pokec o ničem, ale do života si kecat nenecham
Správný přístup, pravidla vztahů a soužití se musí nastavit hned na začátku. Ono později už to není tak jednoduchý. Důležitá je ale důslednost v nastavených mantinelech.
@ivunak to já v tomhle budu důsledná ikdyby co by
jako je super, když spolu rodiny vychází, ale někdy to je prostě složitý a musí se stanovit pravidla co a jak
@ivunak píše:
Ano, ale sestra se jednou může ptát, proč tam bydlí zrovna oni, když byt je psaný na jejich otce? Třeba jednou bude byt taky chtít…
Ještě jednou, byt je státní, nepatří nikomu, kdo v něm bydlí. Z příspěvků zakladatelky jsem pochopila, že se po ní a jejím partnerovi chce, aby do bytu šli bydlet, nebo se bude vracet bez náhrady.
Zakladatelka má jiné plány, chce byt v OV.
Tak se bude muset najít někdo jiný, kdo bude chtít v bytě bydlet, nebo se bez náhrady vrátí majiteli.
Doby, kdy bylo bytů nedostatek, jsou dávno pryč. Není proč jít do nájmu ve „státním“, když mám prostředky na pořízení vlastního bydlení.
@blecha72 přesně tak, i vidina budoucího odkupu je mizivá, protože zrovna tento dům je v uzemním plánu jako neodkupitelny, takže bysme platili jen najem a nikdy by to nebylo naše, takhle budu stejnou castku platit na hypo a byt bude náš…ale vcera už to došlo do takovych rozměrů, že se do nas tchyně pustila s tím, že s přítelem končí, a že já ho ovlinuju aby byt nevzal a že mam já holou prdel, podotykam že to určitě nemam, ale podle ní ano a v neděli se ma sejít cela rodina a já mam zákaz tam jit, už mam z toho nervy v háji ![]()
@Anonymní píše:
@blecha72 přesně tak, i vidina budoucího odkupu je mizivá, protože zrovna tento dům je v uzemním plánu jako neodkupitelny, takže bysme platili jen najem a nikdy by to nebylo naše, takhle budu stejnou castku platit na hypo a byt bude náš…ale vcera už to došlo do takovych rozměrů, že se do nas tchyně pustila s tím, že s přítelem končí, a že já ho ovlinuju aby byt nevzal a že mam já holou prdel, podotykam že to určitě nemam, ale podle ní ano a v neděli se ma sejít cela rodina a já mam zákaz tam jit, už mam z toho nervy v háji
No pěkné. další příklad proč platí, od rodičů pak co nejdál. Ono se něco najde i mezi pohodovými lidmi, natož ve vzorku běžné populace…
Doufám že nevadí že otvírám znovu tento příspěvek. Ale potřebuju od Vás radu.
Když jsme se se přítelem seznámili neměla jsem s jeho sestrou žádny problém. Až když jsem otěhotněla, začala všude s námi jezdit, nikam jsme nemohli jet bez ní. Když jsme jeli na dovolenou pod stan, dokonce s námi spala v jednom stanu. Ke konci těhotensví oznámila že se bude stěhovat do Prahya já si oddechla že konečně budu mít klid. Ale to jsem se mýlila. Její stěhování bylo domluveno 1 den před očekáváným termínem porodu. Nijak jsem nereagovala, protože žádná žena neví kdy porodí. A co se nestalo přítel mě vezl do porodnice že už mě začali kontrakce. Po vyšetření se ukázalo že porod sice začíná ale je na samým začátku. Přítel byl se mnou v nemocnici až do doby kdy tam přišla jeho sestra a řekla že se přece dnes stěhuje. On se zvedl a nechal mě tam samotnou. Sice porod stihl, ale já ji tohle nemůžu zapomenout a odpustit. Moje tchýně a přítel nechápou proč si to tak beru když stejně porod stihnul. Ale každá žena která rodila pochopí jaký je tohle důležitý den v životě. Pořád říká jak malýho má ráda, dokonce má fotku mého syna na tapetě na mobilu! za celý rok mu nic nekoupila ani tu nejmenší maličkost za pár korun.
Jsem opravdu tak přecitlivělá, nebo to zveličuji, nebo by jste reagovali úplně stejně jako já???
Moc Vás prosím o vaše názory.