Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.7.24 10:43
@ibis píše: Více

Já na ní nespoléhám? Moje dítě chodí do školky, v krajním případě pohlídá sestra nebo je dítě semnou všude?
Moje matka nepohlídala mé dítě nikdy.
Ikdyž se na vnouče těšila a nic nenasvěčovalo tomu, že ve skutečnosti zájem mít nebude.. :nevim:
Ona ochuzuje vnuka ne mě. :think:

• Citovat
  • Upravit
150070
29.7.24 10:46
@ibis píše: Více

Jsem sama babička. Zaujatá nejsem. Jen nebudu tleskat nesmyslným rádoby drsným příspěvkům.
Si tak představím jak za tebou přijde v reálu tvoje kamarádka a posteskne si že jí jako děcko dávali k babičce pořád nebo k sousedce ale jí máma nepohlídá ani dvě hodiny aby si mohla dojít třeba k zubaři a ty jí začneš vyčítat že je sobecká a vypočitavá :mrgreen: anebo ne vid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150070
29.7.24 10:50
@Alušáček píše: Více

Já teda takové babičky znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.24 10:51
@Anna766 píše: Více

@ibis
Soucit ti opravdu nic neříká. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.24 10:53

To je přeci něco jiného, já sem cizí.
Tak co by nemohla? A kamarádku má ráda, proto se sní asi baví, možná by ji i pohlidala dítě.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
48
29.7.24 10:55

To jsou nazory, chapu, ze nekdo nemel vztah ani k vlastnim detem, ale normalne prirozene je deti milovat a vidat se s nimi, nevymlouvat se na unavu a nemam cas, taky jsem unavena, ale deti jsou zazrak, co by za ne mnozi dali a nejde jim to a vy se tady hadate hlidat, nebo nehlidat, priority damy, nejste na svete samy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7028
29.7.24 10:58

Já jen z emimina ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
29.7.24 10:59

když ono to „dávali k babičce POŘÁD“ a „nepohlídá NIKDY“, bývá v těchto příbězích někde trochu jinde ;) navíc často v těchto příbězích chybí to nejpodstatnější, jako mamka přijde po 12hodinové šichtě a nechce mi pohlídat, abych mohla s chlapem na véču… mamka se chodí dvakrát denně starat o nemohoucího prarodiče a nechce si na víkend k tomu vzít na hlídaní ročáka, abych si mohla jet na víkend orazit a zacvičit!!!…u příběhů, které vykládá jen jedna strana, bych byla opatrná, v reálu je to často hozené trochu jinam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7028
29.7.24 10:59
@Radúzka1234 píše: Více

Pravda bude někde uprostřed..
Oni ti mladí jsou často taky pěkně nesoudní a sobečtí, stačí si projít diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
29.7.24 11:01
@Anonymní píše: Více

Jako ja chapu, ze te to mrzi. Tim spis, ze jsi na vse sama, protože otec evidentně taky nepecuje. Ale co si delas sama je zpusob, jakym komunikujes.

Vis, většina lidi se dokaze vcítit do unavene zeny. Az na par mistnich udernic co maj zivot tip top, vzdy si poradí a rady si kopnou do kohokoliv, kdo je na tom hur, tu nejsou bezcitne hyeny.

Ale podivej se, jak se v te diskuzi vyjadrujes. Bezny clovek si podle toho, jak je ten text formulovany, prostě o Tobe neudela dobre mineni.

• Citovat
  • Upravit
150070
29.7.24 11:02
@Lojzísek píše: Více

Já i z reálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.7.24 11:03
@Lojzísek píše: Více

Přesně. Když vidím ty eko bio matky, které udělají scénu kvůli trošce cukru nebo gumovkám co nejsou barefoot, tak se některým babičkám ani nedivím, že se do hlídání nehrnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7028
29.7.24 11:05
@Keyllah píše: Více

Toto je taky můj názor.
Proto ty extrémy, kdy se babička nezajímá o vnouče, nepohlídá (i když sama hlídání hojně využívala), znám jenom odsud. V reálném životě totiž máme možnost nahlédnout i tu druhou stranu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
29.7.24 11:05
@Radúzka1234 píše: Více

nevymlouvat se na únavu? :think: až budeš v 60letech bouchat třeba 12, platit bydlení, starat se o nemohoucí rodiče, tak ne aby tě napadlo být unavená!!! priority! žádné fyzické hroucení, makat do posledního dechu a jestli se odrovnáš není důležité, hlavně že budeš hlídat! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150070
29.7.24 11:06
@Keyllah píše: Více

Ale anonymní těžko může s manželem na véču když je s dítětem sama. :nevim: a já to třeba znám taky, mě máma nehlídala děti i když byla doma, tatínek ano a to chodil do práce. Přitom jsme u babičky byli každé prázdniny, každé větší volno. A to byla matka právě té mámy, tátovi rodiče se nás nedožili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová