Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
andrasteia
29.7.24 12:18
@ibis píše: Více

Jak chybi muzsky vzor? Manzel/dedecek?

• Citovat
  • Upravit
547
29.7.24 12:18

@inkakřivák Ale, já to říkám taky, že mě nikdy moje děti přebalovat nebudou. Nejsem žádná „hrdinka“, sama si zavčas chci zařídit misto poblíž svých dětí v domově důchodců. Nechci skončit na LDN, ale zároveň nechci aby se o mě starali děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
29.7.24 12:23
@andrasteia píše: Více

otec dítka je v Německu a o dědečkovi nepadlo ani slovo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
29.7.24 12:24

Ale prdlajs. Když někdo využívá své rodiny co může ale sám to nevrátí, tak nevím proč bych to nemohla ventilovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
29.7.24 12:27
@DaM2 píše: Více

nemyslím to zle, ale to jsou takové ty představy…kdoví jak to bude…nebo to místo budeš zařizovat teď? od tchýně maminka byla v pohodě, jen občas trochu zapomínala a pak spadla a v nemocnici se tak psychicky zhoršila, že po 14 dnech se vrátil jiný člověk…fyzicky v pořádku, ale psychicky už to nikdy nebylo ono a rychle se to zhoršovalo. Taky si mysleli, že dobrý a pak během pár měsíců už bylo pozdě. Takže ono správně zachytit ten stav, kdy jsi ještě schopná to rozhodnout, ale už nejsi schopná se postarat, je celkem obtížné, často nemožné…druhá věc je, že když pak dojde na lámání chleba, nechce ten starý člověk nic jiného než být ve svém domově a se svoji rodinou, ne jet někam do cizího, kde by se o něj měli starat cizí lidé a ty svoje by viděl jednou za týden na pár hodin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
29.7.24 12:33

To nevím, třeba jsem to přehlédla. Píše jen o babičce. A kdyby tam byly vztahy v pořádku, určitě by k nějakému kompromisu došly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
29.7.24 12:42
@Anna766 píše: Více

Jo to chápu. Proto ty vztahy u zakladatelky nejsou v pořádku a důsledkem může být nehlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
29.7.24 12:42

Nebo obyčejná pohodlnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
29.7.24 12:51
@Anna766 píše: Více

Stále ta povinnost je na otci než na babičce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
29.7.24 12:51
@nikitice píše: Více

Na druhou stranu, kdyby babička nezajistila domácnost, dost možná by děda neměl tolik času a energie blbnout s vláčky. Tohle mi vždycky přišlo vůči ženám v rodinách děsně nefér, všecko samozřejmě odedřít, a jako bonus být nalepkované jako ty, se kterýma není žádná zábava.

Příspěvek upraven 29.07.24 v 12:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
29.7.24 12:54

Manžel po babičce platí něco přes půl důchodu, a v takovém prostředí bych klidně dožila. Není to Praha sice, ale také větší město. Určitě bych spíš brala to, než zaparkovat dceři na prahu a říct jí, tak děvenko, odteď se dalších deset let staráš hezky osobně o mně. A samozřejmě já si své odvedla, takže nečekej, že ti s něčím pomůžu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
29.7.24 12:54
@Keyllah píše: Více

Péče o vnoučata je ale dobrovolná. To není, že by měla naloženo. Sendvičová generace je jasně definovaný pojem, doporučuji vygooglit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
29.7.24 12:55
@Liberalissima píše: Více

V tomhle s tebou souhlasím. Kolegyně v práci vždy po dovolené potřebuje ještě týden na zotavenou, protože kolem všech skáče a když se zeptám, co dělá děda, tak nic a je ještě protivnej, že se věnuje víc vnoučatům než jemu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
29.7.24 12:56
@Keyllah píše: Více

Jenže život celé rodiny se nemůže taky točit jen podle toho, co jedna stařenka chce :nevim:

Zvlášť pokud na všechny posledních 40 let kašlala, jen generálovat se jí chtělo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
29.7.24 12:58

Ano, starost rodičů o děti se nepočítá, děti si pořídili dobrovolně i s tou péčí o ně.
Samozřejmě o rodiče by se člověk z nějakých morálních důvodů postarat měl, pokud za něco stáli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová