Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107638
29.7.24 14:47
@Liberalissima píše: Více

Jako vždy..to je na těchto diskuzích zvláštní..emancipace do těchto sfér ještě nedorazila.

Jediná, kdo tu zmiňuje dědečka je Anna, jinak ticho po pěšině

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
29.7.24 14:48
@Liberalissima píše: Více

Ani o dedeccich z obou stran

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
29.7.24 14:52
@Pidulka1991 píše: Více

Za dva měsíce je to úplně na pohodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
29.7.24 14:57
@terien píše: Více

Fakt nechápu, jak tohle někdo může napsat..jediné, že by jeho životní styl byl shodný s aktivitami pro dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
29.7.24 14:57

@Venetia my žádné dědečky nemáme. Svého otce jsem neviděla šestadvacet let a tchán, jak jsem psala, před několika lety zemřel.

• Citovat
  • Upravit
12885
29.7.24 14:59
@Teik310 píše: Více

No jasně, však já s tebou souhlasím. Btw já babičce taky do jídla nemluvím, takový ten základ ohlídá muž. Ale vím, že s některými babičkami to fakt nejde, protože fakt vrátí dítě na hranici zvracení, a to zas jako rodiče mají plné právo tohle korigovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
29.7.24 15:02
@Venetia píše: Více

Můj děda zemřel dřív než jsem se narodila a druhý po mně jen řval a byl hnusný. Preferoval vnučku od dcery. Babička též nebyla zlatá a nerada jsem tam jezdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38289
29.7.24 15:02

Trochu se probírám rodinnými zkazkami, stojí za to!
Co třeba: měl někdo dědu v Čs. Legiích? Bratr mé babičky byl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
29.7.24 15:03
@malákráličice píše: Více

Jeden nevadí, vždyť to jasně píšu. Ale jdou fakt ženské, co toho mají nachystanou mísu páté přes deváté a nabízejí co dvacet minut.

Jako naše tchýně je zas expert přes vybavení bytu a obří hračky, případně tašky hraček. Už i můj mírně mamánkovský muž si dupnul, že to prostě domů vozit nebude. A je to plné naše právo, fakt nemáme povinnost starat se a uklízet doma třista plastových příšerností a sedm kýčovitých židliček, protože babičku baví nakupovat :nevim: A je mi úplně jedno, co by za to jiné maminky daly 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.24 15:03
@ibis píše: Více

Ale tohle je už na jinou debatu snad?
Mě trápí má matka. A štve mě, že mnohdy „babičky“ upozaďují vnoučata pro svůj sobecký zájem a pak čekají co, nějakou péči? Nikdo není povinen se o matku morálně postarat.

Proč ti tak záleží na tom mě nějak shazovat? Protože mám jiný postoj?
Co je špatně na tom, že jsem si myslela, že matka bude mít svoje vnouče ráda a právě proto s ním sama od sebe bude chtít trávit čas? Stejně tak jak nás se sestrou měli rády naše babičky. :think:

• Citovat
  • Upravit
74217
29.7.24 15:04

Já občas zmiňuji mého otce, že to vezme přes Prahu na JM. Posbírá si všech pět vnoučat a veze si je domů na VM. Mamka je nemocná, tak ta s ním nejede. Ale doma se zapojí. Ona musí spíš sedět a povídat si s děckama. Už teda míň všechny děda hromadně posbírá. Že nejstarší mají své zájmy, kamarády a nechce se jim tolik o velkých prázdninách. Už všichni chodí do školy, takže není toho času přes rok. U nás nejde vubec o hlídání. My ho nepotřebujeme, ale prarodiče chtějí kontakt vnoučat. Naši kdyby mohli, tak budou pro vnoučata i pro nás dospělá děcka dýchat. Pro naši dceru teď otec/děda předělal celé jedno patro svého baráku, protože u nich bude bydlet minimálně na střední. Celé to překopal, aby se ji tam žilo hezky, aby měla vše, nač je zvyklá. Ale my tam taky jezdíme pomáhat jim. Jak je potřeba. Babi se dělá každý rok brigáda dřevo. To teda odpadne. Už jsme ji přemluvili, ať se na topení dřevem vykašle. Takže otec to nechává tchýni předělat v baráku na plynový kotel. Tuhle zimu, už se topit dřevem nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
29.7.24 15:08
@Anonymní píše: Více

Proč by měla svůj život podřizovat vnoučeti?
Je to jen její dobrá vůle nakolik ti chce pomoci, ne že to teď bude otročit místo tatky dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
29.7.24 15:09

@Liberalissima btw matky, co si stezujou ohledne jidla, znam jen z emimina, kolem me se nachazeji ty, co jsou vdecne za hlidani, ktere zahruje i nakrmeni a neresi to vubec. Takze to osobne povazuju spis za zvelicovany mytus :mrgreen:

A jako osobne - starsi syn ma problemy s nekterymi konzistencemi, navali se mu treba z rajcat, propadne z extra objemu melounu - no a kdyz to nekdo touzi overit, do toho, vsak si to uklidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
29.7.24 15:09

Já myslím, že je to tím, že se bavíme o generaci mužů, která dost často nikdy nepřebalila ani své vlastní dítě, natož aby se o ně nějak extra starali. Tak se od nich nijak moc nečeká ani touha pečovat o vnoučata :nevim: ale dobrý postřeh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
29.7.24 15:11
@Anonymní píše: Více

Diskuzi jsem až doposud jen sledovala, ale tady mi to nedá.
Jak často zavoláš své matce, jak se má, jestli nepotřebuje s něčím pomoct nebo s ní jen tak zajdeš nebo pozveš na kafe?
Jakým způsobem se o ni zajímáš ty, když její nezájem ti přijde tak hrozně sobecký?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová