Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11402
29.7.24 15:31
@Teik310 píše: Více

Mluv za sebe ;). Já jsem zdravá jako rybička :*.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25364
29.7.24 15:33
@Capretta píše: Více

znám takovou nevěstu jen jednu
od mé Nejky
a to je teda Veledílo, je to velmi moderní vš vzdělaná eko-matka, což zahrnuje i zákaz jakýchkoliv plastových hraček, nedej bože sladkostí
kámoška je milující velkorysá taky vš vzdělaná osoba, takže nehrozí, že by děti zabíjela cukrem, navíc i sportuje a žije aktivně, ALE fakt dostává seznamy zakázaných potravin :zed: i seznamy povolených dárků k narozkám a vánocím, přijde mi to brutální, vůbec nevím, zda bych to vydržela…

ta mladá si na to dokonce založila WA skupinu i s exem od nejky, jako aby oba prarodiče (a jejich dvě domácnosti) ze Zapadákova náležitě poučila co Ano a co Ne a když hlídají, tak tam musí denně posílat hlášení, fotky, i fotky jídla :zed:
Nejka má bohužel jen jednoho syna, tak to toleruje, aby o ně nepřišla, ale mně se zvedá kudla v kapse když čtu, co si ta Madam dovoluje, ona je vymodlený jedináček, celý svět se točil celý život jen kolem ní, tak v tom zdárně pokračuje..
a našla si velmi schopného, hezkého, muzikálního a chytrého kluka, co super zabezpeč rodinu a navíc je i empatický a milý… kéž by se mu rozsvítilo a trochu s ní udělal pořádek..
je to fakt otřesné tohle vidět v praxi, jak se babička, která je mmch. fakt úžasná, bojí snachy…

Příspěvek upraven 29.07.24 v 15:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14116
29.7.24 15:36
@Monchichik píše: Více

Sama jsi nedala nikdy na noc žádné ditě k prarodičům?
Kdyby se něco stalo viz. Nemocnice, tak taky posleš ditě do háje, atm se zařídí samo?
Za námi jela tchyně 100km, když se dozveděla, že jsem se synem odjela rychlou, vzala si dceru k sobě, aby manzel mohl do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14116
29.7.24 15:37
@Lucy75 píše: Více

To už je slušný extrém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5240
29.7.24 15:37

Za vše jmenované si můžeš sama, nesváděj to na rodiče :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14116
29.7.24 15:38
@Venetia píše: Více

Ale ty jsi psala, že za vnoučkem chodíš ne? Nekašleš na to, že ho máš a zase máš i svůj život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
29.7.24 15:38

Právě sis odpověděla otázku proč se dnešní babičky do hlídání neženou. Naše babička se o nás absolutně nestarala - neřešila, kdy jdeme spát, kdy vstáváme, jestli si čistíme zuby. Vařila tak nějak povrchně, většinou jsme skončili s kusem chleba v ruce. Jo a vrchol babičkovské péče byla alpa na kostce cukru, co nám dávala před spaním :). (sama ji pila jen tak) A ujišťuju tě, že nikdo z vnoučat nemáme ani cukrovku, ani nejsme alkoholici, já nemám ani kilo nadváhy a psychicky jsme taky všichni v pořádku a jí samotnou a léto u ní jsme milovali. Ale zrovna ona je příklad babičky, která kdyby se musela podřídit dnešním pravidlům, tak se na nějaké babičkování vyprdne…

Příspěvek upraven 29.07.24 v 15:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2336
29.7.24 15:39

Můj jediný cíl když mi kdokoliv hlídá dítě aby to přežilo, Je mi naprosto jedno čím ho budou krmit bwztak co nechce nesní vk oli bude spát (stejněš dýl než do 9 nevydrží) v kolik bude vstávat a co bude dělat.

Nikdy neříkám já potřebuju hlídání ale naštěstí naničky sami chtějí být s dítětem a já jim v tom nebráním… teď moje mamka chjtěla aby u ní byla týden. No problem dítě sbalím a čau. Dítěti je to jedno. Doma máí kamarádky u mamky zase kočky a máti ji rozmazluje- a ksoro všechno dovolí. Dítě je dostatečně intelignetní na to aby chápalo že doma to tak nefunguje.

Cp se tchýně týče má své roky a kapku nám dě+lá blbosti. Jako ztrácí klíče, zamyká dveře a neví kam dala klíče atd. Tak tam tedy spíše malá trochu hlídá babi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25364
29.7.24 15:41
@Pidulka1991 píše: Více

absolutní
já bych ji asi poslala dávno do pr-dele, ale pak bych brečela do polšáře, že mi ti vnuci (navíc fakt ještě krásně malí a boží) chybí.. tak možná bych to nějak vydržela, ale tohle jsem fakt viděla v praxi jen jednou a mám z toho husí kůži..
ta holka má jedinu pravdu ve vesmíru a co řekne, tak to prostě bude, tečka. Bez diskuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108466
29.7.24 15:44
@Velryba černá píše: Více

Tak je takový vlhký sen uražených rodiček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
29.7.24 15:45

@Lucy75 v takovém případě bych fakt nehlídala vůbec, bohužel. To je regulérní šikana.

• Citovat
  • Upravit
25364
29.7.24 15:49
@Velryba černá píše: Více

je, souhlasím
ale když miluješ své jediné dítě a jeho dvě malé krásné zdravé šikovné děti, tak holt překousneš dost věcí…

ona Nejka je bohém, umí věci hodit za hlavu, mne by to dusilo… asi bych hledala s nevěstou nějakou hranici ke všemu, abych se necítila jako vykonavatel její vůle…

je to fakt mazec, nikdy jsem nic takového neviděla.. jako požadavky třeba na zdravé jídlo nebo kvůli alergiím pokládám za normální i nějaké věci ohledně režimu, to je OK
ale tenhle model, to je Unikum

Příspěvek upraven 29.07.24 v 15:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
29.7.24 15:50

@Lucy75
Ja mam takovou kamaradku. Nenechala dite jíst dort od babicky na jeho narozeninach, protoze tvarohovy krem v nem byl slazený 🙄

• Citovat
  • Upravit
25364
29.7.24 15:50

@andrasteia :zed: otřesné, fakt…
asi by ho ta porce na místě zabila a okamžitě Arest za to… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.24 15:51
@ibis píše: Více

Neřekla jsem, že mě to také netrápí.
Prarodiče z otcovy strany mé dítě nemá. Otce ano, který posílá „alíky“ tím to končí, také mě to štve, ale to by bylo na založení jiné diskuze.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová