Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Velryba černá
29.7.24 16:25

@M_Vladim je-li to míněno jako otázka, potom jeden z bratrů mé babičky utekl okamžitě po válce do německé západní zóny, druhý zemřel na následky pobytu v Osvětimi.

• Citovat
  • Upravit
108499
29.7.24 16:27
@Anna766 píše: Více

Za to ta babička nemůže, proč by měla přebírat jeho zodpovědnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
29.7.24 16:29
@Lucy75 píše: Více

Tak možná by se měl synek víc starat o svoje dítě a víc si pečovat podle sebe. Ale on to rád hodil na manželku, tak to je pak ale smůla. Kdyby se jejich syn zapojovat a pečovat jak má nebyla by výchova jen podle jednoho z rodičů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
29.7.24 16:31
@Hořec píše: Více

Ty jsi taky rozvedená? Že nezmiňuješ žádného chlapa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
29.7.24 16:32
@boball píše: Více

Já tohle u babičky neřeším, jedině co, tak že nejmladší měl vyloženě problém s kravským mlékem a produkty z něj. Babi není magor, takže naopak s námi předem konzultovala, co má uvařit, co mu může koupit dobrého a tak. Jinak vážně neřeším, co tam s nimi dělá, má je ráda, takže jistě nic zlého. A jestli se s nimi vydá jen na hřiště, nebo se sebere a někam s nimi zajede, to je fakt pouze na ní. Mám akorát obavu, aby se jí něco nestalo, když je tam s nejmladším, který nezná sousedy a netuším, co by v případě nouze udělal.

• Citovat
  • Upravit
108499
29.7.24 16:32
@DaM2 píše: Více

Mám dva syny..jsme na tom stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108499
29.7.24 16:37
@Velryba černá píše: Více

V tom případě jsi omluvena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108499
29.7.24 16:43
@M_Vladim píše: Více

Neee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32469
29.7.24 16:49

@Pidulka1991 No tak to je snad jasné, že kdyby se něco stalo, tak je to úplně jiná situace, to se postarám jak dlouho by bylo třeba. Ale chodím do práce, takže kvůli dítěti by nešel do práce jeho otec, ne já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108499
29.7.24 16:49
@Teik310 píše: Více

Fakt? to muselo být teda drsné
Já tedy měla skoro vředy a operaci žlučníku a dělohy…ale můžu si za to sama…moje dětství určitě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32469
29.7.24 16:50

@Lucy75 Tak to ti řeknu, že tohle bych netolerovala ani 5 minut, holt bych neviděla vnouče, tohle bych nedala. A pokud dá přednost syn takové bl.bce a ještě mu to přijde normální, tak bychom společnou řeč teda nenalezli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108499
29.7.24 16:52
@Anonymní píše: Více

Na myšlení není špatného nic, ale není to realita, s kterou se musíš vyrovnat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151571
29.7.24 16:58
@Venetia píše: Více

Další. Pohlídat vnouče aby mohla matka třeba k lékaři není přebírání zodpovědnosti. Já bych svému dítěti pomohla. Asi to někdo nepochopí. Mě to přijde až smutný ze vlastní rodič není ochotný pomoct.
A už mě to fakt nebaví vysvětlovat dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32469
29.7.24 16:58
@Anonymní píše: Více

No ale já ten čas na všechno fakt nemám, musíš si prostě vybrat. A když si mám vybrat mezi víkendem někde pryč s mým mužem nebo hlídáním vnoučete, tak prostě jedu pryč, protože tohle jsem 30 let udělat nemohla. Nutnou pomoc do toho nepočítám, to je samozřejmé. Ale aby si mohli mladí oddechnout, jet na wellness, tak to hlídat nehodlám. A taky nečekám, že se o mě budou jednou starat, to fakt nechci. A lehčí život než jsem měla já? Proč? Nemám těžký život. A oni mají taky možnost udělat si ho podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32469
29.7.24 16:59

@ibis Přesně, kynuté jahodové knedlíky, krupicová kaše a celý den venku…z okna hozený chleba s máslem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová