Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@malákráličice A co ti vadí na tom jak to píšu? Píšu to tak jak si to myslím, tobě se to líbit nemusí.
@Anna766 píše: Více
My to tak známé taky od mojí babi. Ač je starší dáma, po onko léčbě, kolikrát bolavá. Ona tu buchtu, koláče prostě upéct musí, kdyby na divoké svini jezdit měla. Ona tím prostě relaxuje. Už tu klasiku sama jíst často nesmí, nedělá ji to dobře. Je ji pak zle. Takže taky začala na stáří odlehčovat, i péct jinak. Ale dnešní a budoucí babičky umí a budou umět péct. Jen prostě doba postoupila. Vaří se i péče s přehledem trošku jinak. Víc se o surovinách přemýšlí. Protože je na to víc času a dostupných možností.
Troufám si říct, že jednou budu babička
, která bude umět i tu klasiku, naučila jsem se ji, okoukala, ale i to moderní vaření a pečení.
@Kelsey píše: Více
Jo ty budeš, ty si máma jak se patří, plnej dům, otevřená náruč. Kolikrát bych si u tebe strihla ozdravný pobyt
budeš skvělá babi a na někoho holt zas pasuje to,– konečně jsou z baráku a je klid. Bylo to v generaci před námi, je to teď taky.
@Kelsey píše: Více
Já budu babička cyklistka, čtenářka a trajdacka po venku. Zrovna teď nedávno říkali kluci, že mi budou vozit vnoučata rovnou s kolem:)
Nevím, jestli to tu zaznělo, ale kromě důvodů, které již zazněly (mnohem víc možností než dříve a chození do práce) důvodem, proč nechtějí babičky třeba celý víkend hlídat vnouče, může být i ten, že by třeba jeden víkend jednou za čas chtěly - ale právě jednou za čas… ale rodiče si to vysvětlí tak, že babi je ochotná víkendy hlídat, a začnou jí to vnouče cpát KAŽDÝ víkend… A babi pak vypadá blbě, když odmítá.
Já se teda osobně těším, až budu zase žít sama pro sebe, mě potěší jednou za čas mít případná vnoučátka, ale ne furt, na to nemám energii. Svým dětem se věnuju hodně, takže vnoučata bych chtěla mít jen za odměnu pro potěšení, stejně jako to mají moji rodiče.
Dneska při procházce jsem potkala známou. Je tady na návštěvě. Jsem si vlastně uvědomila, že znám babičku (ji), která žije sama pro sebe. Ale ani za to nemůže, nebyla to její vůle. Je vdova. Ovdověla brzo. Vázat se znovu trvale nechce, takže má kamarády. Mladí chtějí být sami. Takže se do nich nemontuje, když sami nechtějí. Oni o hlídání dítěte nestojí. Jen pokud si řeknou. Což je občas. Takže ona sportuje, cestuje, užívá si svobodný život. A musím teda říct, že na skoro 60 vypadá fantasticky, spokojeně. Proč ne. Má své koníčky.
@jkra píše: Více
Já když vnouče po mně něco podědí, tak bych s ním jezdila po nějakých farmách..a hrála hry ![]()
@jkra píše: Více
A tak nějakou buchtu taky občas upečeš, ne? ![]()
@Venetia píše: Více
Mela Crohnovu chorobu, tak dostala invalidní důchod, navíc tu dobu ještě pečovala o tátu na vozíku.
@Annonymní_007, nejsem rozvedená.
Proč bych měla zmiňovat chlapa?
Připojím naši zkušenost. My jsme k babičce jezdili tři sourozenci od mých 2 let do 15 plus ti sourozenci. Babička nás na chalupě nechala žít a hrát sí se sousedy, příbuznými. Babičce v té době bylo necelých 60 a byla v domácnosti. Byly to nejlepší prázdniny, které naše děti nikdy nezaziji. Máma nás tam nechala o prázdninách měsíc v kuse.
Máma v současnosti 69 let, aktivní pracující důchodce. Tchyni bude 70 na podzim, aktivní nepracující důchodce a ani jedni prarodiče nevzali naše děti nikdy na výlet, dovolenou, ptz… X důvodů, výmluv. Děti jim už nenutím a neřeším, že všechny dovolené, výlety a zážitky mají s námi rodiči. Je to jejich problém a třeba moje máma už sklízí „ovoce“, ptz děti k ní nechtějí, max vykoupat na bazén. Budu se snažit být vnoučatům lepší babička, abych si je užila. Naši prarodiče jsou zdraví, bez velkých problémů, jen prostě nechtějí - jejích boj.
Ještě dodám, že už jsem v té fázi, že bych možná ani ty děti nesverila. Naši se pořád hádají jak pes a kočka, takže to byl byl výlet za trest a tchýně se o děti tak moc bojí, že by je nevzali ani na prolézačky.
@Ariadne píše: Více
No tohle je další věc..já bych si vnouče nevzala na delší dobu i z toho důvodu, že nikdy nevíš co se může stát a pak s něčím takovým žít
A když je někdo nezmiňuje, tak k tomu má nejspíš důvod