Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele my to teď s manželem pořešíme chůvou. Prostě vezme o víkendu 3 ratolesti do jump arény. Čtvrté pohlídá manželova maminka. Sice ho posadí k televizi a nacpe ho čokoládou, ale jednou za čas se to snese. Jsme rádi i za to.
Zítra jdeme odpoledne na hřiště, děti budou chůvu poznávat. Zdá se moc fajn a má dobré hodnocení. Pokud to klapne, v sobotu budeme mít s manželem 2 hodiny sami pro sebe. Snesitelné pro všechny strany.
Když mi kamarádka říká, jak se její okolní příbuzenstvo o její děti zajímá, že o prázdninách si nemusí s manželem vybírat dovolenou na vykrýváni volna, chce se mi někdy až brečet. Hele nemůžu mít vše 🙂
@Bubla Bůčková píše: Více
Ono je to o tom zájmu o vnoučata. Není zájem trávit s nimi čas, tak mají smůlu. To je jako by tu někdo napsal, že dědeček chodí denně sám na golf, na kolo a pětkrát ročně jezdí sám na dovolenou… všechno bez manželky. Asi si nikdo neřekne, že toho má moc a na ženu nemá chudák čas, ale že o ni holt nemá zájem a obtěžuje ho trávit s ní čas. ![]()
@Modesta píše: Více
A ty kamarádka má 4 děti? Popravdě nedivím se babičce, že tolik dětí hlídat nechce.
@Snorlaxik píše: Více
Tak pro jistotu nepohlida ani jedno a nepřijede za nimi 2 roky ![]()
@adresa píše: Více
Tak je otázka, jak to reálně nie. Třeba se jí mohlo stát, že přijela a dostala ve dveřích 4 děti a rodiče táhli pryč. Tak může mít strach, že se taková situace bude opakovat.
Znám případ, kdy si rodiče pozvali prarodiče na návštěvu a když dorazili, tak jim řekli, že za chvíli jedou na dovču a že prarodiče budou pár dnů hlídat děti.
@Snorlaxik Fakt? Tak to bych se za takové chování otočila mezi dveřmi a byla pryč jako první… ![]()
Ne, má jen dvě. Však já taky nepíšu kamarádčina tchýně, ale okolní příbuzenstvo. A ano, normálně závidím. Je jich tolik, že by si rozebrali i 4 děti.
Je jasné, že jedna babi nebude hlídat často 4 děti. I když ta naše to párkrát do roka zvládne. Tak to musíme vyřešit jinak.
@malákráličice je to jak píšeš, zájem nebo nezájem. Nic jiného. Mluvím samozřejmě o lidech v slušné kondici a nepracujicich, nebo pracujících ve volnějším režimů
Já bych taky věděla o zábavnější činnosti než dokola praskat bublinkovou folii, sedět na bobku u lednice a dokola mačkat plastické magnety aby lupaly, dávat je na lednici v nařízeném pořadí a tleskat, když se mu podaří ho sundat, lupnout a dát zpátky
pak po něm uklidit a za pár hodin zase tleskat, jak parádně umí úúúplně sám!!! vyndat hračky z koše a rozmetat je po obýváku. Ale když je u toho tak roztomilý a já vidím, jak rychle se mění, že odjedou na 4 dny a vrátil se změněny, zase trošku jiný, tak u toho chci být víc než jen dvě hodiny jednou za dva měsíce na kafe a jeee, ten zase vyrostl.
@Monchichik píše: Více
Znám… prarodiče to nejspíš hlavně kvůli vnoučatům zvládli. Ale dost pochybuju, že z takového podrazu byli nadšení. Rodiče neměli problém přiznat, že kdyby jim to řekli předem, tak by nepřijeli.
Hele tak to není. Když babi přijela, snažili jsme se být vždy ohleduplní. Nejdříve rozkoukat, aby si okoukla děti. Pak byl večer a šlo se spát. Ráno za ní přišla dcerka se pomazlit. Celý den jsem tam byla s nimi. Případně si mamka odskočila na kafíčko za mojí tchýní a bez dětí. Říkala jsem jí, ať si třeba i jede sama na výlety. Kdepak, gruntovala mi byt 😃 i to jsem pak utla. Další den jsem jí teda dala děti, šli všichni za tchýní a byly tam 2 babičky na 4 děti pár hodin. My s manželem jsme měli volno.
No a pak hned jela další den domů.
@Snorlaxik No to je za mě teda dost prasárna. Tohle mi udělat synek, tak se nestačí divit…řekla bych mu, že odcházím a smůla, tohle se nedělá.
@Snorlaxik píše: VíceTak je otázka, jak to reálně nie
@Liberalissima máš pravdu, dávají jim to, protože se jich chtějí zbavit nadbytkem cukrů. ![]()
@Bubla Bůčková píše: Více
u nich, ale budou všichni sportovní typy…to je taky rozdíl