Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ariadne
30.7.24 20:31
@Venetia píše: Více

Ale to se může stát každému i mamince při sebe lepším dohledu. To bych nemohla děti nechat ani tatínkovi na výlet. To je prostě těžký.

• Citovat
  • Upravit
6112
30.7.24 21:37

Hele dneska jsem četla, jak byly na koupalku bezprizorní dvě malé děti (3 a 5 let), starší se topilo a rodiče v trapu. To jako nepochopím.

Jinak já si z toho všeho taky vzala ponaučení - děti odrostou a budu si užívat. Zase pojedeme s manželem na dovolenou jen sami dva. Nebo si večer pustíme v klidu film. Nebo se stavíme na sushi. Ale jakmile budou vnoučata, budu se snažit být jim tou nejlepší babičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22268
30.7.24 21:44
@Modesta píše: Více

Jsi mi propomnela - u nas na koupaku s loni jedno trilete utopilo. Babicka se pry zakecala a ono spadlo do velkeho bazenu.
To je to „my jsme behali bez dozoru, a nikdo nas nehlidal. Ty dnesni matky jsou vrtulnikove!“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.7.24 21:45

Tak ono reálně máš na toto užívání nějakých 5-10 let, to je slušná pauza. Navíc je tu rec o vitální duchodcich kolem 65 let. Ať si v pondělí jedou na výlet, v úterý na nákup a uklízí, ve středu pozvou návštěvu, ve čtvrtek zařídí pochuzky a kazdej pátek zvládnou program pro 2 předškolní děti ne…víkend volnej, děti v instituci jen 4 dny vsichni vhappy V případě krize, odlozim jeden! výlet pondělní, nákup prohodim na pátek, odreknu návštěvu a mám 3 dny v kuse na pomoc dceři/ synovi. Nebo mi prozradte teda, co ty sedastnice delaj celý dny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109780
30.7.24 22:29
@Bubla Bůčková píše: Více

trosku jsi zapomněla, ze hodne lidi děla na směny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
30.7.24 23:11
@PaníBovaryová píše: Více

To je šílenost, s tím bych asi nedokázala dál žít. Ale myslím, že je to jen další z důvodů, proč si babičky malé děti nechtějí brát - už jim nestačí, bojí se, že bude dítě rychlejší a něco se mu stane, nemůžou za ním běžet… Vlastně myslím, že to byl zčásti i důvod mých rodičů, kteří nikdy nehlídali mého staršího syna - ten byl jak neřízená střela, člověk musel být neustále ve střehu, v pohybu, sledovat dění… Moje máma by to nezvládla, a to jí bylo něco přes 60.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23555
30.7.24 23:11

Moje mama jezdi do sekace. No kdyby nebyla 3 dny v sekaci, tak by ji urcite neco uteklo. Bud vyprodej a nebo nove zbozi. Porad se neco deje :lol:. Kdyz neni v sekaci, tak nakupuje. Ono to zabere cas, kdyz mas obehat vsechny obchody, abys vychytal, co maji v akci. Dedecek hlida rad, alespon ma duvod vypadnout pryc :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6112
31.7.24 06:13

Hele moje mamka, které je 65 let, bydlí teda daleko. Pár hodin jízdy vlakem to je. Ale nebyla tu už 2 roky. Jízdenku jí vždycky zaplatím.

Vlakem furt někde cestuje, užívá si. S důchodci tuhle a támhle obráží památky. Chodí cvičit a na masáže. Ke kamarádkám na návštěvu, na procházky. Do kina a divadla. Na prodloužené wellness.

Já jí to přeju. Neměla to v životě jednoduché. Ale nikdo mi nevymluví, že by nemohla jednou za 3 měsíce na 3 dny za vnoučaty. Že bysme přijeli tam my všichni za ní, to nejde, nemáme kde spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6112
31.7.24 06:20
@PaníBovaryová píše: Více

Jn to je hrůza. Jako před tímhle respekt. Snažíme se s manželem v těhle vedrech s dětmi na koupalko chodit. A na ty naše 4 ratolesti je dohled dvou dospělých skoro málo. Je to šílené.

Mmch první dítě byla taky neřízená střela. A já byla těhotná s druhým, před porodem. Tak prostě první dostalo kšíry a voditko. Jinak to nešlo, bylo mu 20 měsíců, když se dcerka narodila. Vodítko využívala i babička, když s ním šla nakoupit. A to jsi měla vidět ty odsuzující pohledy. My si tenkrát řekli, že raději vodítko a živé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
31.7.24 06:29
@Venetia píše: Více

Důchodce nepracuje, ty jsi mladší. Moje máma a tchyně šly do důchodu v 62 letech. Dachnout si od rutiny s dětma, která beztak obnaaela vyhnat nás ven a dávat nám na pr.del, měly skoro 15 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
31.7.24 06:29

Tak třeba chodí na jazykové kurzy, na cvičení, jezdí na výlety, chodí do divadla, do kina, na výstavy, na poznávací zájezdy, na masáže, za svými rodiči, čtou si… A některé si k tomu dokáží najít čas i na vnoučata.

• Citovat
  • Upravit
26747
31.7.24 06:32
@kyslík píše: Více

To souhlas, rostou i nároky matek. Osobně obdivuju i prarodiče, co letí dokonce k moři. Ale často se ru bavíme o hlídání v domácím prostředí dítěte, třeba při nemoci nebo během prázdnin, když je mu 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
31.7.24 06:39
@Snorlaxik píše: Více

Všechno výše se dá narvat do 4-6 dnů v týdnu nebo do 27 dnu v měsíci a na 3 nechat volno na pomoc dětem. Je to prostě smutný, alenjo no, když nejde tak nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15922
31.7.24 06:43

Třeba moje maminka pečuje o svoji matku která trpí stareckou demenci. Takže opravdu od ni neocekavam, ze bude brát vnučku na výlety a dovolené. Pohlídá když je potřeba, travime dost času spolecne, ale není to o tom, ze tam vrazim dite na vikend a já se budu někde povalovat. Druhá babička pracuje a bydlí dal, hlídají 5dnu o prázdninách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34820
31.7.24 06:47

To je smutný, hodně smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...