Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Monchichik píše: Více
To já zase pohlídam pro tyto účely ráda..chci, aby vztah udržovali a nelezlo jim to na mozek
@Venetia My jsme taky vztah udrželi a jestli nám to někam lezlo bylo každému kolem jedno, hlídání jsme neměli
po těch desetiletích péče o děti už mi to stačilo a jsem ochotná hlídat chvíli, ale ne celé dny a noci už vůbec…
@Velryba černá píše: Více
Jasně, ale dneska si myslím, že by si to babičky nelajzly. Já tedy určitě ne.
@Monchichik píše: Více
No mne to jedno není…ale zatím jsem hlídala prd
mám štěstí na akční druhou babičku
@Monchichik A kolikrát tak asi jezdí rodiče od dětí na wellness? Jednou ročně max a kolikrát ani to ne. Fakt mě tyhle babkovské řeči točí. Jo, tak nepomáhejte, ale pak nečekejte žádnou výpomoc a zařiďte se zcela sami. Jasně, že rodič se zařídí, když má sebestřednou babičku, které je zatěžko jednou za rok pohlídat, aby si mohli rodiče oddechnout. To fakt babička nemůže obětovat pár víkendů z 52 v roce? Co rodiče, co fakt nemají hlídání, prarodiče na ně dlabou, a jsou rádi, že si něco ušetří na dovolenou nebo na ten wellness? Proč jim nepomoci a nepomoci tak třeba i tomu, že se jim nerozpadne partnerský vztah? Ale holt babka boomer je fakt v dnešní době sebestředná až na půdu, aby jí náhodou víkend pro sebe nechyběl. A pak se máme přetrhnout kvůli ní my, až sebestředná babi bude nemohoucí a osamělá, bezva plán.
@Anna766 píše: VíceČasto se mluví o tom, že psychika je jako zlomená ruka. A dcera ma problém, starosti, potřebovala by 2 dny v týdnu třeba každých 14 dní,3 týdny, babičce je 65 a je v důchodu už 2 roky. A ne prostě…nejde, protože má pršet a co já tady s ním, protože v pátek my jezdíme nakupovat.. no tenhle typ babiček pofrci do duchodaku s návštěvou jednou ročně jak po másle
Příspěvek upraven 29.07.24 v 17:37
Moje babička pekla skvěle. Buchty, koláče, kynuté zaviny z ovoce. Ale ani čokoládu ani sušenky nekupovala. Nebylo třeba. Pečené doma od ní bylo mnohem lepší.
Pivo, víno, alpu, nic takového nám nedávala a ani si nemyslím že by to třeba. Já bych to do svého vnoučete taky necpala.
Příspěvek upraven 29.07.24 v 17:41
@Anonymní píše: Více
Až bude sebestředná babi nemohoucí a osamělá, tak se o ní stejně nepostaráte, i kdyby jsme chtěli, protože budete makat do posledního dechu ![]()
@Radúzka1234 píše: Více
To není o tom, že to někoho nebaví. Ale jak je výše psáno, někdo má náročnou práci, doma ještě další děti, stará se o rodiče atd…
@Anonymní píše: Více
Kdybych byla svolná, tak nejméně jednou měsíčně a dítě mi dají na hlídání každou chvíli
No my jsme hlídání taky neměli, proto si to užíváme teď, když už můžeme v pohodě odjet, děti jsou dospělé. Jestli se jim rozpadne vztah, protože nemůžou na wellness, tak to je smůla. Co to jako je? Na tom stojí vztah? Klidně si pomáhej, nevím, proč tě točí přístup cizích lidí. A ne, fakt nechci, aby se o mě jednou starali. Natož aby se přetrhli.
@boball píše: Více
Jééé
To snad ani není možný, neskutečně na to ráda vzpomínám. Topinky a bramborové placky přímo z plátu a v almaře esíčka a derbi.
@boball takhle jsme jako děti také courali všude možně sami.