Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Ono se to všude dělí nějakým správným způsobem? Aby náhodou někdo neviděl děti méně, nebo více? ![]()
Jak má kdo čas a zájem?
Třeba u nás jsou manželovo rodiče snad 5× v týdnu
Odstěhovali jsme se, těšila jsem se na klid…no nic
Moji rodiče jsou rozvedení…mamka…no ta jezdí třeba 1× za 2 měsíce a my k nim taky, takže se vidíme cca 1× do měsíce, ale voláme si. A můj taťka s tím se vidíme tak 2× do roka, protože nedokážeme sladit kalendář
Ale taky jsme v kontaktu celý rok, ptá se na vnoučata, posíláme fotky, videa nebo máme videohovory.
Nenapadlo mě to nikdy takhle řešit.
Horší jsou oslavy narozenin dětí
Tam spojíme většinou moji mamku s tchánovcema a táta s přítelkyní jiný den…radši ![]()
Ty jo podle toho popisu a možnosti jsem si hned představila tabulku, kde budeš sledovat skóre a dle potřeby ho budeš vyrovnávat aby to poměrově sedělo ![]()
Moji rodiče vidí děti téměř denně, starší tam i přespává nebo ji vzali na dovolenou, druhá strana přesně tak a čas s dětmi nula nula nic, nemají moc zájem…my tam občas jedem na zdvořilostní návštěvu ke tchýni, vydržím max hodinu, je tam nuda…
Podle situace. Rodiče mam v miste, z toho důvodu je vidím častěji, většinou na kratší dobu než tchýni, která je daleko, ale když už za ní jedeme jsme tam dýl.
U nás nebyl a není důvod nějak přemýšlet nad tím, jestli je to u jednoho víc nebo míň, vychází to z toho, jaké jsou vztahy, zájem…
U mých rodičů jsem s dcerou minimálně jednou za týden. Za tchánem jezdíme tak jednou za měsíc. A za ostatními členy rodiny podle směn a jak se to komu hodí.
Fakt to nemáme nijak pravidelně rozdělený.
@izabe píše: Více
Právě, grafy, tabulky, procenta, měsíční a kvartální hodnocení,…
![]()
Nemáme prarodiče rozvedené ale nijak extra to nedělíme…třeba k mým rodičům jezdím s dětmi skoro každý víkend…u tchýně se zase zastavíme vpodstate kdykoliv v týdnu..fakt to nerozpocitavame…když je čas chuť a nálada tak si zavolame a stavíme…na kafe, na oběd…
naší jsou rozvedení. Otec a jeho partnerka vidí děti tak 4× do měsíce vždycky u mých prarodičů. Tak jsou i další členové širší rodiny. Jsme v kontaktu a po domluvě nemají problém hlídat.
S mámou se vídáme málo, nemáme dobré vztahy. Takže tak jednou za 14 dní. Nejvíc se vídáme s tchýni. Je doma, nepracuje, vypomáhá s dětmi pořád. Jednou týdně si je bere k sobě a tak 2× do měsíce na přespání.
Kromě tchyně, žádný přesný rozvrh nemáme. Táta s přítelkyní chodí do práce na nemají tolik času
.
Moji rodiče jsou spolu, manželovi rodiče rozvedení. Ani jedni nebydlí ve stejním městě jako my. Moje rodiče vídáme asi jednou za dva týdny, tak ob týden nebo co tři týdny u nich trávíme víkend (máme tam svůj pokoj). Tchána vídáme nepravidelně, tchyně je sice co týden minimálně jednou v našem městě a asi 5 min od nás (jednu dobu byla každý týden ve vedlejší ulici), ale věčně říká, jak nestíhá a nemá čas (je neorganizovaná). Mně to nevadí, úplně po ni netoužím, ale pokud mi včas napsala, a já byla doma nebo měla čas, tak jsem ji neodmítla.
Opravdu to matematický nepřepočítávam. To mi přijde na hlavu.
S manželovou rodinou se asi vídáme častěji, ale třeba jen na „skok“, moje rodina bydlí dál, tak tam se vídáme méně častěji, ale zase intenzivněji. ![]()
Dobrý den, představte si situaci, že máte svoji rodinu (tj. partner a děti). Rodiče jednoho z partnerů jsou stále spolu a ti druzí jsou rozvedení a mají každý jiného partnera. Jak byste v takovémhle případě dělili Vaše návštěvy a návštěvy Vašich dětí u prarodičů?
Doufám, že je to srozumitelné 🤔 😅
Ráda si počtu, co kdo napíše, nevím, zda budu mít čas odpovídat, kolikrát se diskuze rozjedou svým životem… 😃